Tele2 en KPN sluiten nieuw contract voor sneller vast breedband

Tele2 en KPN hebben een nieuwe zevenjarige overeenkomst getekend voor verbeterde toegang tot het vaste KPN-netwerk. De VULA- (Virtual Unbundled Local Access) overeenkomst stelt Tele2 in staat om nieuwe en bestaande klanten veel hogere snelheden te bieden, tot 100 Mb/s. In combinatie met de uitrol van het eigen nieuwe LTE-Advanced 4G-netwerk, zorgt het nieuwe snelle vaste breedband netwerk ervoor dat Tele2 tegemoet kan komen aan de snelgroeiende behoefte aan data bij zowel consumenten als zakelijke klanten.

Jeff Dodds, CEO Tele2 Nederland:”Tele2 is ooit begonnen als een aanbieder van vaste telefonie- en internetdiensten. In de afgelopen 17 jaar hebben wij keer op keer, met de ontwikkeling en introductie van innovatieve producten voor een zeer aantrekkelijke prijs, de zakelijke- en consumentenmarkt succesvol weten uit te dagen. Deze nieuwe overeenkomst stelt ons in om in vrijwel heel Nederland razendsnel vast internet te leveren, goed nieuws dus voor alle consumenten en bedrijven in ons land. Met onze toekomstvaste mobiele en vaste netwerken kunnen we onze klanten kwalitatieve, betaalbare en snelle internettoegang bieden waar en wanneer zij het maar nodig hebben.”

VULA
Momenteel biedt Tele2 haar klanten voornamelijk ADSL en VDSL diensten, hierbij wordt gebruik gemaakt van het eigen landelijk dekkende glasvezelnetwerk van Tele2 en voor de ‘Last Mile’ (vanaf de wijkcentrale naar het huis/bedrijfslocatie van een klant) het kopernetwerk van KPN. Met de nieuwe VULA-overeenkomst gaan klanten profiteren van nieuwe technieken in het KPN-netwerk zoals vectoring en pair-bonding, waardoor snelheden tot 100Mb/s gehaald worden, vergelijkbaar met de snelheden die kabelaars vandaag de dag al aanbieden. De huidige planning van KPN voorziet erin dat al aan het einde van 2016 85% van alle Nederlandse huishoudens toegang heeft tot snel internet tot 100Mb/s.

Tele2 sluit nieuw contract met KPN voor snel vast interneroot formaat

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn
Deel dit nieuws