Tele2 breidt 4G-netwerk flink uit

Tele2 heeft een groot aantal van de beschikbare antennes in haar mobiele netwerk geactiveerd. Hiermee heeft het LTE-Advanced 4G netwerk dekking buitenshuis in meer dan de helft van Nederland. 70% van de Nederlandse bevolking woont of werkt vanaf eind april binnen het 4G-dekkingsgebied van Tele2. Ondertussen gaat Tele2 verder met het optimaliseren van binnen- en buitenshuis dekking van het netwerk, eerst in de Randstad daarna de rest van het land. Tele2 verwacht aan het einde van het eerste kwartaal van 2016 in heel Nederland 4G-dekking aan te kunnen bieden.

Toen Tele2 haar frequentievergunning ontving in 2013, is direct gestart met de bouw van antennes door het hele land. In januari van dit jaar is het eerste gedeelte van het netwerk in de Randstad gelanceerd. Ongeveer vijfentwintigduizend bestaande klanten kunnen op dit moment al gebruik maken van het netwerk. Tele2 houdt de gebruikservaring van deze klanten scherp in de gaten. Fedor Hoevenaars, managing director consumentenmarkt: “De terugkoppeling van onze klanten via social media en aan de telefoon, is tot op heden erg positief. Het netwerk functioneert goed, ook op de plaatsten waar nog niet alle geplande antennes af zijn. Daarom hebben wij besloten om een groot aantal van de beschikbare antennes in de rest van het land te activeren. Onze bestaande klanten kunnen nu eerder dan verwacht ook buiten de Randstad profiteren van ons eigen 4G-netwerk.”

Ondertussen gaat Tele2 verder met de verhuizing van alle overige mobiele klanten naar het nieuwe LTE-Advanced 4G-netwerk. In de komende maanden zal dit tempo nog verder worden opgevoerd. Naar verwachting kunnen alle bestaande klanten met een 4G-toestel en een 4G ready simkaart begin juli gebruik maken van het uitgebreide 4G-netwerk.

150421 Coverage map

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn
Deel dit nieuws