Aerea nieuwe M2M-partner Tele2

Tele2 en Aerea sluiten een partnership op het gebied van Machine-to-Machine/Internet of Things (M2M/IoT). De samenwerking geeft beide partijen meer connectiviteitsmogelijkheden in Nederland.

Met de partnership kunnen klanten voor hun M2M-diensten gebruik maken van een mobiele internetverbinding via 2,3 & 4G of het kosten efficiënte en energiezuinige wereldwijde SIGFOX netwerk. Het aantal apparaten dat verbinding staat met het internet, groeit explosief. Een groot aantal van deze apparatuur zendt slechts kleine hoeveelheden data waardoor de inzet van IoT toepassingen soms op economische gronden afketst. Het SIGFOX-netwerk maakt gebruik van Ultra smal band verbindingen met een zeer hoge capaciteit, dit is uitermate geschikt voor kort berichtenverkeer. Juist de combinatie van mobiele netwerken en het SIGFOX netwerk maakt de brede inzet van M2M-techniek economisch toegankelijk en duurzaam.

Tele2 M2M Global Solutions voegt Aerea toe aan het bestaande partner eco-systeem om haar klanten altijd te kunnen bieden wat zij nodig hebben op het gebied van IoT-diensten. Aerea is in Nederland de exclusieve netwerk beheerder voor het SIGFOX-netwerk. Het netwerk beslaat momenteel al 85% van Nederland en neemt beperkingen met betrekking tot batterijduur en hoge kosten voor het aansluiten van apparatuur met een kleine datahoeveelheid weg. De Sigfox-oplossing is onder meer geschikt voor toepassingen als slimme meters, e-gezondheidszorg, gebouw intelligentie, slimme steden, het traceren van goederen, controle van apparatuur en infrastructuur en controle van milieu en landbouw. De kosten voor de uitrol en het onderhoud van het SIGFOX-netwerk zijn laag, de techniek gebruikt een wereldwijde standaard en vereist geen verdere configuratie.

Ook andere Tele2 M2M-partners hebben vanaf nu direct toegang tot beide connectiviteitsmethodes. Afhankelijk van de toepassingen kunnen klanten nu dus altijd kiezen voor de best passende oplossing of een mix van beide. De combinatie is ook uitermate geschikt voor system integrators bij de ontwikkeling van complete end-to-end oplossingen, zoals infrastructuur projecten of Smart Cities waarbij een mix van verbonden apparatuur wordt gebruikt.

Rami Avidan, commercieel directeur M2M, Tele2 Groep: “De mogelijkheden van deze geïntegreerde oplossing geeft Tele2 een nog betere uitgangspositie als aanbieder van M2M-diensten in Nederland. Wij zien de SIGFOX technologie als een perfecte aanvulling op onze bestaande mobiele M2M-oplossingen. We zijn er dan ook trots op dat we met Aerea en SIGFOX kunnen samenwerken in Nederland. Het bevestigt nogmaals de waarde van de Tele2 partnerships die stuk voor stuk waarde toevoegen aan de Internet of Things waardeketen.”

Nicholas van Hoey Smith, CEO Aerea: “De combinatie van mobiele netwerken en SIGFOX, het open ecosysteem van Tele2 en het aantrekkelijke prijsniveau dat voortkomt uit dit partnership stelt ons samen in staat om een passende manier tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar M2M-diensten in Nederland. Met dit partnership kunnen wij onze klanten nu ook voorzien in hun behoefte voor meer bandbreedte. ”

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn
Deel dit nieuws