Tele2 klaar voor aanbod kabelaars

Consumenten kunnen in 2013 kiezen uit meerdere providers voor hun analoge televisie via de kabel. Dit wordt mogelijk gemaakt door de nieuwe Mediawet die op 1 januari jongstleden is ingegaan. Daarin staat onder andere dat de analoge kabel niet meer alleen door de huidige kabelmaatschappijen mag worden aangeboden, maar dat zij ook nieuwkomers moeten toelaten op het kabelnetwerk.

Tele2 vecht al jaren voor echte keuzevrijheid en is klaar om analoge kabel aan consumenten aan te bieden. Het wachten is nu echter op een concreet aanbod van de kabelmaatschappijen.

Tele2 heeft haar interesse al kenbaar gemaakt bij UPC en Ziggo en hoopt zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen per wanneer en tegen welke voorwaarden zij analoge kabel kan gaan aanbieden. Tele2 gaat ervanuit op korte termijn een aanbod van de verschillende kabelmaatschappijen te ontvangen. Zij heeft hierover ook contact met het Commissariaat voor de Media. Het Commissariaat heeft reeds aangegeven, indien nodig, de verplichtingen uit de Mediawet te handhaven indien kabelbedrijven niet meewerken. 

Tele2 maakt zich al jaren sterk voor echte vrijheid voor consumenten bij de keuze van hun tv-aanbieder. Openstelling van de analoge kabel is daarbij van groot belang. Hiermee kunnen aanbieders zoals Tele2 op gelijke voet concurreren met kabelmaatschappijen. Wij bieden dan niet langer alleen digitale televisie, maar geven consumenten ook de kans om gebruik te maken van televisie op andere plekken in hun huis. Tijdens de korte openstelling in 2010 bleek al dat zeer veel consumenten geïnteresseerd zijn in een alternatief voor hun kabelmaatschappij.

Het feit dat openstelling van de analoge kabel in de nieuwe mediawet is opgenomen is de beloning voor de jarenlange inzet van Tele2 op dit onderwerp. Na de bekendmaking van de wet, medio 2012 heeft Tele2 contact opgenomen met de verschillende kabelaanbieders om in overleg te kijken hoe zij invulling gaan geven aan de wet.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn
Deel dit nieuws

2 thoughts on “Tele2 klaar voor aanbod kabelaars

 1. Ik vond het bovenstaande zeer interessant.
  zelf heb ik internet en telefoon van tele 2.
  Ik heb begrepen dat als ik overga op het pakket ,3 in een van tele2 ik niet meer dan 2 t.v.kan aansluiten en dat ik mijn eigen dvd recorder niet meer kan gebruiken.
  tenminste zoals ik deze nu gebruik.
  Mijn vraag is op welke termijn gaat het bovenstaade gebeuren, en kan ik dan
  een onbeperkt aantal tv aansluiten en de dvd rec. gebruiken?
  Met mijn dank voor uw te nemen moeite. vr.gr B.Klaver

 2. Ik vind dit een goede zaak om andere providers op de kabel toe te laten en hoop dat dit snel gaat gebeuren .Dan kunnen wij ook naar de tweede televisie kijken.

Comments are closed.