Meander Medisch Centrum kiest Tele2 voor nieuw ziekenhuis

Eind december van dit jaar brengt Meander Medisch Centrum uit Amersfoort de activiteiten van de huidige locaties in de stad onder in een nieuw ziekenhuis aan de westkant van de stad. Meander heeft Tele2 gekozen als leverancier van de verbindingen voor vaste en mobiele telefonie en internetverbindingen in het ziekenhuis. Tele2 verzorgt daarnaast een interactieve TV-oplossing bij elk bed. Het contract tussen Meander Medisch Centrum en Tele2 heeft een looptijd van 36 maanden. De interactieve TV oplossing voor 72 maanden.

Met de nieuwbouw wil Meander Medisch Centrum de zorg en aandacht voor patiënten naar een nog hoger niveau brengen. Hierbij is ook nadrukkelijk gekeken naar de mogelijkheden op het gebied van bereikbaarheid en communicatie. Een  voorbeeld van gebruiksgemak is de nieuwe patiënten-TVdienst die Tele2 heeft ontwikkeld. Hiermee kunnen patiënten vanuit hun bed via SMS de TV activeren, waardoor zij direct toegang hebben tot ruim dertig zenders en radiostations. Ook patiënten op de Dagbehandeling bij Oncologie of op de Dialyse-afdeling kunnen gebruik maken van de TV-oplossing, met iPads die door Tele2 worden geleverd.

Fedor Hoevenaars, directeur Tele2 voor de zakelijke markt: ”We zijn erg blij met de opdracht van Meander. In het contract is een grote mate van flexibiliteit ingebouwd. Op het moment van de verhuizing verzorgen wij de internetverbinding, patiënten IPTV en verbindingen voor mobiele en vaste telefonie voor het personeel. Meander en Tele2 kunnen nu binnen dezelfde overeenkomst samen verder werken aan nieuwe plannen om door middel van communicatie de zorg in de toekomst nog verder te verbeteren.”

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn
Deel dit nieuws