Toch keuze op de kabel

Nieuwe telecomwet zorgt voor concurrentie op analoge TV

Amsterdam, 9 mei 2012 – Tele2 is blij met de nieuw aangenomen telecomwet die de weg vrij maakt voor eerlijke concurrentie op de analoge kabel. Dit is goed nieuws voor de consument omdat er hierdoor echte keuzevrijheid ontstaat tussen pakketten met digitale televisie in combinatie met analoge kabel. Nederlanders zijn bovendien niet meer automatisch op basis van hun woonplaats aangewezen op een kabelmaatschappij voor analoge televisie. Tele2 heeft lang gevochten voor dit besluit en is blij met de duidelijkheid die de nieuwe telecomwet nu biedt. Tele2 zal de komende periode contact opnemen met de verschillende kabelmaatschappijen om over de invulling in gesprek te gaan.

Directeur Tele2 consumentenmarkt Herwin van der Kamp: β€œDe nieuwe telecomwet is heel belangrijk. Wij zijn blij dat er mede door de politiek en ons aanhoudende verzet nu hopelijk snel sprake kan zijn van eerlijke concurrentie waar de consument van profiteert.”

Om gelijke concurrentie op het gebied van digitale televisie te realiseren is vrije toegang tot de analoge kabel noodzakelijk. Elk huishouden in Nederland met een digitaal kabelabonnement heeft automatisch ook een analoog kabelabonnement. De kabelmaatschappijen zijn de enige marktpartijen die dit kunnen bieden waardoor zij een unieke positie hebben verworven. Bovendien bepaalt de plek waar iemand woont al sinds de jaren zeventig, welke kabelaanbieder hij of zij heeft. Tele2 probeert al jaren een einde te maken aan deze situatie. Telecom toezichthouder OPTA stemde in 2010 in met de openstelling van de kabel. Dit besluit werd echter niet veel later te niet gedaan. De afgelopen maanden heeft deze belangrijke discussie zich verplaatst naar de Tweede en Eerste kamer, met gisteravond als resultaat de nieuwe telecommunicatie wet waarin ook is opgenomen dat kabelaanbieders hun analoge pakket aan partijen als Tele2 moeten aanbieden. Tele2 gaat nu eerst onderzoeken wat voor mogelijkheden de nieuwe wet met zich mee brengt.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn
Deel dit nieuws