Tele2 Zakelijk ontwikkelt Calamiteitendienst voor Ministerie van EL&I

Tele2 Zakelijk heeft voor het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (Ministerie van EL&I) een communicatieoplossing gebouwd die binnen 48 uur, na het ontstaan van een calamiteit, te gebruiken is. Hierdoor krijgt het Ministerie van EL&I de beschikking over een calamiteitenoplossing die met de kortst mogelijke responstijd en met maximale flexibiliteit inzetbaar is.

De Calamiteitendienst bestaat uit een speciaal ingerichte container die is voorzien van alle benodigdheden; VoIP telefonie, switch apparatuur, inclusief VoIP toestellen en bekabeling. Een 27 meter hoge antennemast brengt de WAN verbinding met het Tele2 Zakelijk netwerk tot stand gebracht De antenne maakt contact met één van de landelijk opgestelde radio-nodes van Tele2 Zakelijk.

In december 2009 was de Q-koorts voor Ministerie van EL&I aanleiding om de Calamiteitendienst van Tele2 voor het eerst in te zetten. Deze was toen uitsluitend voor telefonie ingericht. Vanuit de tijdelijke werkplekken in Uden konden de medewerkers van Ministerie van EL&I hun onderzoeken verrichten. Door een nauwe samenwerking met het Ministerie van EL&I heeft Tele2 Zakelijk de Calamiteitendienst zelfs binnen 24 uur uitgerold.

Nu ook een breedbandige WAN verbinding is toegevoegd aan de Calamiteitendienst, kunnen binnen 48 uur tot 175 volledige ingerichte werkplekken met LAN en Telefonie ingericht worden, op nagenoeg iedere locatie in Nederland. Hierdoor heeft het Ministerie van EL&I niet alleen de beschikking over telefonie, maar ook toegang tot haar eigen bedrijfsnetwerk, zodat alle informatie direct inzichtelijk is en gedeeld kan worden met collega’s op andere (vaste) locaties van het Ministerie van EL&I. Hierdoor kan snel en efficiënt worden gewerkt ten tijde van een calamiteit.

Om de complete Calamiteitendienst te testen heeft Tele2 Zakelijk samen met het Ministerie van EL&I onlangs een succesvolle oefening van de uitrol gedaan op het terrein van het Ministerie van Defensie in Stroe, hierbij zijn alle onderdelen getest in samenwerking met alle betrokken leveranciers.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn
Deel dit nieuws