Snel breedband voor alle ondernemers in de Kop van Noord-Holland beschikbaar

De provincie Noord-Holland en gemeenten in de Kop van Noord-Holland gaan een samenwerking aan met Tele2 om breedband via straalverbinding voor ondernemers in het buitengebied mogelijk te maken.

‘Met dit initiatief krijgen alle bedrijven en instellingen in deze regio toegang tot betaalbare breedbandverbindingen via glasvezel, kabel of straalverbinding waarmee zij hun economische positie nu en in de toekomst sterk kunnen verbeteren. Hiermee is Noord-Holland Noord aangesloten op het grootste breedbandnetwerk van Nederland.’ aldus Jan van Run, gedeputeerde Economie van de Provincie Noord-Holland.

Hein Boot, Managing Director Tele2 Network Development: ‘Wij zijn erg blij om samen te werken met de provincie en de verschillende gemeenten. De kop van Noord-Holland heeft hiermee een absolute primeur in Nederland. Tele2 is de eerste provider die op deze manier breedband internet aanbiedt, daarbij maken wij gebruik van de allernieuwste technologieën in straalverbindingen, Door deze methode kunnen wij bedrijven in deze hele regio nu toegang bieden tot ons netwerk tegen een zeer aantrekkelijk tarief.’

De gemeenten in de Kop van Noord-Holland zijn groot voorstander van dit initiatief. ‘Met BreedNet hebben wij nu de unieke kans om alle ondernemers in onze gemeente te laten profiteren van snel breedband’ aldus Wethouder Meskers. ‘Onze gemeente heeft een breed scala van ondernemers binnen de gemeente. Denk hierbij ook aan recreatieondernemers, maar ook agrarische ondernemingen. Op dit moment kan de steeds grotere vraag naar snel internet niet worden aangeboden omdat een glasvezelverbinding te duur is om aan te leggen. Met een straalverbinding is dit wel mogelijk en profiteren zij van een gunstig tarief. Wij hopen dan ook dat ondernemers deze unieke kans pakken zodat naar de toekomst toe hun ondernemingen beter zijn toegerust als het gaat om de digitale omgeving. Ondernemen is immers vooruitzien.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn
Deel dit nieuws