GSM Retourplan zoekt 100.000ste mobieltje

In Nederland liggen miljoenen oude mobieltjes te verstoffen in de
la of kast.
Wat veel mensen niet weten is dat deze mobieltjes – ook al zijn ze kapot – nog steeds waarde hebben. Tijdens de GSM Retourplanweken (28 maart-11 april) worden alle Nederlanders opgeroepen hun oude mobieltje te doneren. Sinds de oprichting in 2010 zijn al 87.870 exemplaren ingezameld en hergebruikt of gerecycled. GSM Retourplan wil nu in 2 weken tijd 15.000 mobieltjes inzamelen om de mijlpaal van 100.000 te bereiken.

Philip Berlijn namens het GSM Retourplan: “Met één oud mobieltje kan het World Food Programme schoolkinderen in Malawi helpen aan een maaltijd. War Child haalt met de opbrengst van ingeleverde mobieltjes de oorlog uit een kind. Onze wens is dat tijdens de GSM Retourplanweken iedere Nederlander thuis op zoek gaat naar een oud mobieltje om samen de 100.000 te halen!”

Oud mobieltje opsturen of inleveren
Tijdens de GSM Retourplanweken werken alle partners van het GSM Retourplan zoals PostNL, T-Mobile, Tele2, Ben en Simpel samen om in 2 weken tijd 15.000 oude mobieltjes in te zamelen. Een mobieltje kan worden ingeleverd bij een T-Mobile winkel of kan gratis via de brievenbus worden opgestuurd naar het GSM Retourplan.

Opbrengst naar het goede doel
Sinds de oprichting van het GSM Retourplan in 2010 zijn niet alleen consumenten actief in het inzamelen van oude mobieltjes, maar ook scholen, gemeenten en bedrijven doen mee. Zo haalden basisschoolleerlingen uit Emmeloord 546 oude mobieltjes op en wisten studentenverenigingen door heel Nederland ruim 2.000 oude mobieltjes in te zamelen. De totale netto opbrengst van 50.462 euro, van de ingezamelde mobieltjes in het afgelopen jaar, komt ten goede aan War Child en het schoolvoedselprogramma van het World Food Programme (WFP).

Over het GSM Retourplan
Het GSM Retourplan is een stichting met als doel: Het inzamelen van zoveel mogelijk oude mobieltjes om ze een tweede leven te geven of op verantwoorde wijze te laten recyclen. De netto opbrengst van het GSM Retourplan komt geheel ten goede aan goede doelen.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn
Deel dit nieuws