Tweede Kamer stemt voor extra ruimte nieuwkomers in mobiele veiling

Tele2: Motie van D66 en PvdA belangrijk voor concurrentie op mobiele markt

Amsterdam, 19 mei 2011. De Tweede Kamer heeft donderdagmiddag een motie van D66 en de PvdA aangenomen om méér ruimte voor nieuwkomers te reserveren in de aankomende mobiele veiling. Een meerderheid in de Kamer wil de reservering voor nieuwkomers van 2×10 MHz vergroten naar 2×15 MHz in de 800 MHz band. De politiek kiest hiermee voor het continueren van het beleid bij de mobiele veiling van de 2,6 GHz frequentie om concurrentie te stimuleren. Tele2 vertrouwt er op dat het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie deze motie gaat uitvoeren en de regels voor de veiling aanpast.

“Nieuwe partijen maken nu meer kans op het verkrijgen van voldoende frequenties voor een landelijk dekkend mobiel netwerk en dat is goed nieuws voor consumenten en bedrijven”, aldus Ernst Jan van Rooijen, CFO Tele2 Nederland. “Het gebrek aan concurrentie op de mobiele markt zorgt voor hoge prijzen en vertraagt de innovatie. Tele2 kan als uitdager van de gevestigde orde als geen ander zorgen voor innovatie op de markt. Oftewel meer snelheid, betere prijzen en service.”

Tele2 heeft in april 2010 een licentie verworven voor 2,6 GHz frequentie en demonstreerde drie maanden later het eerste 4G netwerk in Nederland. Voor het bouwen van een volwaardig netwerk zijn ook lage frequenties nodig. Tele2 heeft met de aanpassing van de veilingregels een grotere kans om het benodigde laagfrequent spectrum te verwerven.

- EINDE -

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn
Deel dit nieuws