Trigion en Tele2 Zakelijk genomineerd voor SSA Award

Amsterdam, 22 februari 2011 - De gesloten keten voor Alarm over IP, die Tele2 Zakelijk samen met Trigion heeft gecreëerd, is genomineerd voor een SSA Award. De SSA Awards worden voor de derde keer op rij uitgereikt tijdens de vakbeurs Safety & Security Amsterdam 2011. Het doel van deze prestigieuze SSA Awards is om innovatieve ontwikkelingen te stimuleren in de beveiligings- & brandveiligheidsbranche. In 2011 krijgt de verkiezing een geheel nieuwe opzet. De nominaties zijn onderverdeeld in de categorieën Producten en Oplossingen, elk onderverdeeld in vijf segmenten. Samen met Trigion is Tele2 Zakelijk genomineerd in de categorie ‘Oplossingen’, het segment ‘Zakelijke Dienstverlening’, voor de gesloten keten rond Alarm over IP.

Zowel Trigion als Tele2 Zakelijk merkten dat beveiligingsinstallateurs en eindgebruikers nog weinig vertrouwen hadden in Alarm over IP. Dit werd mede ingegeven door de beperkte regelgeving/ certificering en de onduidelijkheid over verdienmodellen en het rollenspel. Totaaloplossingen ontbraken en eindgebruikers werden geconfronteerd met hoge migratiekosten. Telecombedrijven, productleveranciers en beveiligingsorganisaties slaagden er niet in deze barrières weg te nemen. Tot Tele2 Zakelijk en Trigion vorig jaar hun krachten bundelden en de keten rond Alarm over IP eindelijk gesloten werd. Deze gesloten keten rond het netwerk van Tele2 Zakelijk en de Trigion AlarmServiceCentrale, is in november 2010 gepresenteerd aan ruim 100 beveiligingsinstallateurs.

In de gesloten keten biedt Tele2 Zakelijk een gecertificeerd, landelijk dekkend netwerk en levert plug-and-play oplossingen voor eenvoudige installatie. Vanuit de AlarmServiceCentrale beschikt Trigion over een modern en volledig gecertificeerd platform voor ontvangst van alarmmeldingen via IP. Bovendien neemt Trigion de kosten voor een IP-converter voor haar rekening. Daarnaast bieden beide partijen een aantrekkelijke provisieregeling, waardoor migratie extra aantrekkelijk wordt. Niets staat een massale transitie naar IP nu nog in de weg.

De jury van de SSA Awards heeft het concept inmiddels beloond met een nominatie. Op dinsdag 15 maart vindt de uitreiking plaats van 18:00 uur tot 19:00 uur op de vakbeurs Safety & Security Amsterdam 2011, met Astrid Joosten als presentatrice. Bezoekers zijn vanaf 17:30 uur welkom om dit evenement bij te wonen. Bezoekers kunnen bovendien stemmen voor de Publieksprijs. Stemmen kan via de stemmachines op de Award Plaza, tot uiterlijk donderdag 17 maart 15:00 uur. De Publieksprijs wordt op die dag om 16:00 uur uitgereikt op het SSA Podium.

Voor meer informatie over de gesloten keten rond Alarm over IP, kunnen geïnteresseerden tijdens de vakbeurs Safety & Security Amsterdam 2011 terecht op de stand van Trigion (standnummer 10.101) en Tele2 Zakelijk (standnummer 11.311).

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn
Deel dit nieuws