Tele2 leent www.vuurwerk.nl uit aan vuurwerkcampagne

Amsterdam, 14 december 2011 Tele2 heeft de url www.vuurwerk.nl voor de maand december uitgeleend aan de vuurwerk-campagne van de overheid. Om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor de vuurwerk-campagne heeft Tele2 besloten de url te linken aan de campagnepagina van de Taskforce Opsporing Vuurwerk Bommenmakers. Naar verwachting zullen duizenden bezoekers zo automatisch op de website komen van de vuurwerk campagne. De url is in het bezit van Tele2 omdat het hostingbedrijf Vuurwerk enkele jaren geleden is opgegaan in Tele2 Nederland.

Directeur IT Tele2 Svenja de Vos: “Ieder jaar zien wij het bezoek aan de site www.vuurwerk.nl in de maand december omhoog schieten. Het vroegere Vuurwerk was een hostingbedrijf dat verder niets met de nieuwjaarsviering te maken had. Omdat toch veel mensen rond deze tijd op internet zoeken naar vuurwerk, leek het ons een goed idee om de url tijdelijk beschikbaar te stellen aan de vuurwerkcampagne van de overheid en zo mee te helpen aan hun doelstellingen.”

Dit jaar richt de campagne van de overheid zich op het opsporen van bommenmakers. Er is een speciaal taskforce opgericht dat bestaat uit het openbaar ministerie, de politie en de stichting Consument & Veiligheid. En wordt tevens ondersteund door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, het Ministerie van Veiligheid en Justitie, de VROM-Inspectie en Stichting M.

Het doel van de Task Force Opsporing Vuurwerk Bommenmakers is het aantal delicten met vuurwerkbommen terug te dringen. Dit doet de Task Force door bommenmakers op te sporen en persoonlijk te waarschuwen voor de gevaren en voor de hogere straffen die het Openbaar Ministerie met ingang van 10 november 2011 eist. De Task Force werkt nauw samen met de politie.

Bekijk de ANP film over de taskforce hier.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn
Deel dit nieuws