Kortste wachttijd klantenservice bij Tele2

Amsterdam, 21 november 2011 – Afgelopen juli en augustus heeft het onderzoeksbureau Intomart GFK, in opdracht van het ministerie van Economie, landbouw en innovatie, onderzoek uitgevoerd naar de gemiddelde wachttijd en gespreksduur van consumenten met de klantenservice van telecom- en energie aanbieders. Bij een steekproef 1100 pogingen werd de beller bij Tele2 het snelst te woord gestaan. Qua tevredenheid eindigde Tele2 met een waarderingscijfer van 7,1 op een gedeelde tweede plek samen met T-Mobile en Vodafone.

Herwin van der Kamp, Tele2-directeur consumenten markt: ”Wij besteden zeer veel aandacht en zorg aan de vragen en opmerkingen van onze klanten. Naar aanleiding van de feedback van onze klanten hebben wij in september een aantal wijzigingen doorgevoerd, zoals de inrichting van het keuzemenu aan het begin van ieder gesprek. Iedere beller krijgt een aantal keuzes waardoor wij hen nu sneller in contact brengen met de juiste medewerker die hun vraag snel en goed kan beantwoorden. Het feit dat wij ruim anderhalve minuut onder de gemiddelde wachttijd zitten, laat zien dat de veranderingen goed werken. We zijn inmiddels alweer bezig met nieuwe verbeteringen.” De korte wachttijd en snelle hulp zorgen ervoor dat ook de gemiddelde kosten van een gesprek met de Tele2 klantenservice met 32 cent ruim onder het gemiddelde liggen van 47 cent per gesprek.

Tele2 streeft naar een probleemloze service voor al haar klanten. In het geval dat er toch vragen of onduidelijkheden zijn, is het van belang dat klanten zo goed en snel mogelijk worden geholpen. Tele2 werkt dan ook graag mee aan onderzoeken als deze van Intomart GFK. Door dit soort grootschalige onderzoeken kunnen wij nauwkeurig zien welke zaken al goed gaan en wat eventueel nog kan worden verbeterd.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn
Deel dit nieuws