GSM Retourplan zamelt ruim 37 duizend oude mobieltjes in

GSM Retourplan zamelde in 2010 maar liefst 37.460 oude mobieltjes in. De totale netto opbrengst van 44.926 euro komt ten goede aan War Child en het schoolvoedselprogramma van het World Food Programme (WFP). Vandaag nam War Child de cheque in ontvangst en is eenzelfde bedrag overgemaakt naar het WFP in Malawi.  GSM Retourplan is een open samenwerkingsverband van T-Mobile, TNT Post, Tele2 en Ben en zamelt zoveel mogelijk oude mobieltjes in voor hergebruik of recycling.

Claire de Rooij namens GSM Retourplan: “In Nederland liggen veel mobieltjes ongebruikt of defect thuis in de kast of la. Dat is zonde, want vaak is hergebruik mogelijk. GSM Retourplan bestaat sinds 2010 en wordt steeds groter. Steeds meer mensen doneren hun oude mobieltje aan GSM Retourplan. Ook bedrijven doen mee en helpen bij het inzamelen van mobieltjes. Bijvoorbeeld door een inzamelbox te plaatsen. In 2011 hopen we minstens 65.000 mobieltjes op te halen.”

Gehele opbrengst naar goede doel
War Child-directeur Mark Vogt: “Deze donatie van het GSM Retourplan staat letterlijk voor people, planet, profit. People, de belangrijkste, staat voor de jongeren in conflictgebieden die de kans krijgen te communiceren door middel van mobiele telefonie, een belangrijk middel in de programma’s van War Child. Planet staat voor het hergebruik van de mobieltjes. En profit staat voor dit bedrag waarmee we de oorlogskinderen direct kunnen helpen.”

 

Mariëlle van Spronsen namens het WFP: “Ook het WFP is erg blij met het GSM Retourplan en deze donatie. Van de opbrengst kunnen wij 112.315 kinderen in Malawi voorzien van één voedzame maaltijd op school. Deze maaltijd trekt hongerige kinderen naar school waar zij onderwijs volgen waardoor zij uit de spiraal van honger en armoede kunnen komen. Er zit dus letterlijk meer in je oude mobiel dan je denkt.”

Oude mobieltjes worden hergebruikt of gerecycled
In 2010 werden 37.460 oude mobieltjes ingezameld. Het grootste gedeelte (90%) werkt nog en krijgt een tweede leven. Consumenten in ontwikkelingslanden kunnen zo tegen een laag tarief een mobieltje aanschaffen en zo gemakkelijk met hun omgeving in contact blijven. De rest is op verantwoorde manier gerecycled. Hiermee zorgt GSM Retourplan dat oude mobieltjes niet in het milieu belanden.

- Einde -

Over GSM Retourplan

GSM Retourplan is een stichting met als doel: Het inzamelen van zoveel mogelijk oude mobieltjes om ze een tweede leven te geven of op verantwoorde wijze te laten recyclen. De netto opbrengst van het GSM Retourplan komt geheel ten goede aan goede doelen.

Stichting GSM Retourplan, Antwoordnummer 45577, 1040 WD Amsterdam

 

Namens GSM Retourplan

Claire de Rooij
Telefoon: 06 2409 7525
E-mail: info@gsmretourplan.nl
Website: http://www.gsmretourplan.nl
Twitter: http://twitter.com/gsmretourplan

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn
Deel dit nieuws