SMARTPHONES
VOOR SENIOREN

Mobiele telefoons zijn de maatschappij bijna niet meer uit te denken. Ook de senioren smartphone is steeds populairder. Maar wat houdt een senioren smartphone nou in? Is dat echt iets anders dan andere telefoons? Inmiddels niet meer. De meeste merken telefoons zijn makkelijk instelbaar naar je eigen wensen.
Alle merken telefoons

Senioren telefoon: blijf in contact

Nu de meeste mensen in Nederland gebruik maken van een mobieltje, is het makkelijker op elk moment met elkaar in contact te blijven. Met een senioren smartphone kun je gemakkelijk berichten of foto’s versturen en ben je overal goed bereikbaar. En waar moet je nog meer op letten als je een senioren telefoon zoekt? Wij helpen je graag verder.
Groter scherm

Een smartphone voor ouderen heeft veelal een wat groter scherm, eenvoudig te bedienen knoppen en niet te veel poespas. Tele2 heeft een aantal telefoons die bekend staan als smartphone voor senioren. De telefoons van Samsung zijn bijvoorbeeld voorzien van een groot beeldscherm, en je kunt makkelijk de lettergrootte aanpassen. Ook op Apple iPhones kan dit simpel worden ingesteld, zodat je alle berichtjes goed kunt lezen, ook zonder leesbril.

Bekijk onze Apple telefoons
Vergroot icoontjes

Laten we beginnen bij het beeldscherm. Op een smartphone voor ouderen is het vaak gewenst dat je geen gepriegel hebt met hele kleine icoontjes. En het is ook niet handig als het hele scherm vol staat met dingen die je helemaal niet gebruikt of niet makkelijk kunt zien. De senioren telefoons van Apple werken bijvoorbeeld erg intuïtief. En de telefoons van Samsung zijn ook heel geschikt om precies in te delen zoals jij hem het makkelijkst kunt gebruiken.

Bekijk onze Samsung telefoons
Beter leesbare lettergrootte

Is je zicht iets minder dan vroeger, dan kun je met een senioren telefoon prima overweg. Want bij bijna alle mobiele telefoons is het tegenwoordig eenvoudig om het lettertype te vergroten. Zo lees je berichten eenvoudig van het scherm af. En je kunt het contrast ook vaak naar je eigen voorkeuren wijzigen.

Leuke extra’s bij senioren telefoons

Misschien geen belangrijke reden voor een smartphone voor senioren, maar wel leuk: ze komen vaak met handige extra’s. Een zaklamp bijvoorbeeld. Die heb je dan dus altijd bij de hand. En een camera. Voor de leukste kiekjes als je met je (klein)kinderen op stap bent. Die kun je dan meteen delen!

Senior & WhatsApp?

Zit iedereen in je omgeving op WhatsApp en heb je zelf het gevoel dat je er af en toe niet helemaal meer bij hoort? Als je overweegt een senioren smartphone te kopen, is het aan te raden goed te kijken naar het gebruiksgemak. Maar ook je abonnement is belangrijk om zo samen te stellen dat je niet te veel betaalt voor wat je verbruikt. Ga je veel foto’s sturen en van WhatsApp gebruik maken? Kies dan voor een abonnement met een ruime bundel voor Data (GB). Of houd je meer van bel- en sms-contact? Dan kun je daar beter een grotere bundel Bel/SMS voor uitkiezen. Niet zeker hoeveel je nodig hebt? Dan helpen we je graag via onze adviestool.

Smartphone voor ouderen: bij de tijd

Ben je nog helemaal zelfstandig maar onderweg niet te bereiken? Dan kan een smartphone een handige oplossing bieden. Kies je voor een smartphone voor ouderen dan kan je ook onderweg internetten. Handig, als je in het winkelcentrum loopt en wilt weten wanneer de volgende bus aankomt. Zorgeloos zelfstandig, dat voelt goed!

Senioren telefoon checklist

Wat maakt een senioren smartphone een goede keus? Nog even op een rijtje:
  • Groot en scherp beeldscherm
  • Aanpasbare lettergrootte
  • Zaklamp functie
  • Makkelijk te gebruiken camera
  • Mogelijkheden voor inzoomen
Bekijk onze telefoons

of bekijk de Sim Only opties