NOTE 9
VS IPHONE X

Het zijn de twee absolute grootheden in de wereld van smartphones: Samsung en Apple. Zoek je de allerbeste smartphone voor bij je abonnement van Tele2? Grote kans dat je dan onder andere moet kiezen tussen de Galaxy Note 9 en iPhone X. De hoogste tijd dus om deze twee toptelefoons te vergelijken.

Galaxy Note 9 versus iPhone X
Design Galaxy Note 9 versus iPhone X

Randloos, maar totaal verschillend

Zowel de Galaxy Note 9 als iPhone X heeft een modern uiterlijk met ultradunne schermranden. Toch lijken de telefoons totaal niet op elkaar. De Galaxy Note 9 heeft bijvoorbeeld een scherm dat aan de zijkanten schuin afloopt. Op zijn beurt heeft de iPhone X een zogenaamde ‘notch’: een inham aan de bovenkant van het scherm met daarin de selfiecamera en sensoren voor Face ID. Toch zijn er ook gelijkenissen. Zo zijn alle twee de telefoons gemaakt van aluminium en glas, wat zorgt voor een premium look. Ook zijn de toestellen stofdicht. Welke het mooiste ontwerp heeft? Dat is vooral een kwestie van smaak en kan daarom per persoon verschillen. Daarom zeggen wij: gelijkspel!

Kraakheldere displays

De Samsung Galaxy Note 9 heeft een groot 6,4-inch scherm met een Quad HD+-resolutie van 2960×1440 pixels. Het scherm van de iPhone X is met 5,8 inch iets minder groot. Ook is de schermresolutie iets lager: 2436×1125 pixels. De gebruikte schermtechnologie is wel hetzelfde: OLED, al noemt Samsung dat voor zijn telefoons Super Amoled. Dankzij deze technologie hebben de iPhone X en Galaxy Note 9 een heel helder scherm waar de kleuren vanaf spatten en waarbij de kijkhoek optimaal is. Op papier heeft de Note 9 een iets beter scherm vanwege de hoge resolutie, maar in de praktijk merk je daar niet veel van. Beide telefoons hebben simpelweg een schitterend scherm. Geen verliezers op dit vlak. De twee toptelefoons houden elkaar opnieuw mooi in evenwicht.

Scherm Galaxy Note 9 versus iPhone X
Hardware Galaxy Note 9 versus iPhone X

Is de Galaxy Note 9 sneller dan de iPhone X?

Omdat de iPhone X op iOS draait, is het lastig om de hardware van de twee toestellen te vergelijken: Android en iOS hebben allebei hun eigen hardware-eisen om goed te werken. Wat we wél weten is dat zowel Samsung als Apple geen half werk aflevert. De Galaxy Note 9 heeft een krachtige Exynos 9810 Octa-processor die 2,7 GHz klokt. De iPhone X heeft een Apple A11 Bionic-processor met een kloksnelheid van 2,53 GHz. Het werkgeheugen verschilt ook nogal: 6 GB voor de Samsung, 3 GB voor de Apple. Dit maakt de Galaxy Note 9 echter niet sneller, want het zijn beide echte snelheidsduivels. Supersnel apps opstarten en zonder te haperen gebruiken? Met beide telefoons een dikke vette check! Toch is de Note 9 qua hardware net iets beter: zo is zijn batterij veel groter en heb je standaard twee keer zoveel opslaggeheugen: 128 GB, dat ook nog eens uitbreidbaar is.

Wie heeft de beste extra features?

De Samsung heeft een dubbele 12-megapixelcamera en een 8-megapixelcamera voor selfies. Aan de achterkant zit een vingerafdruksensor en je kunt de smartphone ook ontgrendelen met een irisscan. De iPhone heeft ook een dubbele 12-megapixelcamera en schiet selfies in 7 megapixel: een te verwaarlozen verschil. Wel maakt de hoofdcamera van de Samsung iets mooiere foto’s en video’s. Daar staat dan weer tegenover dat de iPhone X Face ID heeft. Hiermee ontgrendel je de telefoon door middel van een geavanceerde gezichtsscan. Erg indrukwekkend en dat maakt het verschil qua extra’s in onze ogen goed.

Camera Galaxy Note 9 versus iPhone X

Welke is beter: de Galaxy Note 9 of iPhone X?

De Galaxy Note 8 is nog altijd een echte topper. Al is de Galaxy Note 9 een waardige opvolger en een fantastische 2.0-versie. De Note 9 komt dan ook als winnaar uit deze vergelijking. Hij heeft krachtigere hardware, een iets beter scherm en het voordeel van een grotere batterij. Daarmee heeft de Galaxy Note 9 het totaalpakketje, maar begrijp ons zeker niet verkeerd: ook de Galaxy Note 8 mag er wezen. Dit exemplaar is iets betaalbaarder en ook hiermee kun je je lol meer dan op. Eigenlijk kun je tussen deze twee telefoons dus geen verkeerde keuze maken!

Specificaties

Note9 iPhone X
Scherm
6,4 inch
5,8 inch
Camera
12 MP, 8 MP frontcamera
12 MP, 7 MP frontcamera
Processor
Exynos 9810 Octacore
A11 Bionic Hexacore
4G-ondersteuning
Ja
Ja
Software
Android 8.1
iOS 11
Batterij
4000 mAh
2716 mAh
Geheugen
128 of 256GB
64GB
Afmetingen
76,4 x 1671,9 x 8,8 mm
143 x 70,9 x 7,7 mm