GALAXY S9
VS IPHONE X

Met de Galaxy S9 was Samsung klaar om wederom de strijd met Apple aan te gaan. Beide telefoongiganten deden mee voor de hoofdprijs voor beste smartphone van dat moment. Hoog tijd dus om de Galaxy S9 eens flink te vergelijken met de iPhone X.

Galaxy S9 versus iPhone X
Design Galaxy S9 versus iPhone X

Design & scherm

De Galaxy S9 beschikt over de dunste randen die Samsung ooit heeft gefabriceerd. De voorkant bestaat volledig uit scherm, en dat scherm valt soepel over de randen heen. Dit geeft een futuristisch infinity-effect. Deze smartphone is verkrijgbaar in zwart, blauw en paars. De iPhone X komt met zijn randloze ontwerp aardig in buurt van de S9. De iPhone X is verkrijgbaar in Space Grey en Silver, zoals we van Apple gewend zijn. Het kleine inkepinkje bovenin het scherm, wat ruimte maakt voor de selfiecamera en de luidspreker, maakt dat dit toestel net niet dat eerdergenoemde effect van de S9 behaalt. Over smaak valt niet te twisten, maar het ontwerp van de Galaxy S9 is nét wat mooier dan dat van de iPhone X: al is het natuurlijk vooral een persoonlijke keuze!

Het technische gedeelte

Voor een nieuwe telefoon bij je abonnement zoek je natuurlijk een echte snelheidsduivel. Tijd dus om een kijkje te nemen onder de motorkap van deze twee toppers. Van zowel Samsung als Apple mag je bij ieder nieuw toestel weer innovatieve technieken verwachten. De Galaxy S9 heeft de krachtige Exynos 9810 Octa-processor met een kloksnelheid van wel 2,8 GHz. De iPhone X beschikt over een A11 Bionic-processor. Hoewel er genoeg verschillen tussen de twee chipets zijn, merk je daar in de praktijk niets van. Aan het einde van de dag hebben beide toestellen een razendsnelle processor, waarmee je het gevoel hebt alsof je apps al zijn warmgedraaid voordat je ze opstart. Gelijkspel dus!

Hardware Galaxy S9 versus iPhone X
Camera Galaxy S9 versus iPhone X

Camera's

Hoe graag Samsung en Apple zich ook van elkaar willen onderscheiden, over één ding zijn ze het honderd procent eens: tegenwoordig heb je geen speciale camera meer nodig om prachtige foto’s te schieten. Met een smartphone die versierd is met de nieuwste lenzen en sensoren, kom je al een heel eind. We beginnen met de Galaxy S9. Deze heeft aan de achterkant een 12-megapixelcamera met een groot diafragma. Hiermee maak je ook in het donker (zonder flits dus) prachtige foto’s. Ook met de iPhone X kun je enorm goed uit de voeten in het donker. Deze heeft namelijk een dubbele 12-megapixelcamera: de iPhone X gaat dus écht een stapje verder.

Extra's

Samsung heeft flink uitgepakt op het gebied van beveiliging. Een vingerafdrukscanner op de achterkant em gezichtsherkenning en een irisscanner aan de voorkant. Een leuke extra van de gezichtsscanner is dat deze een Emoji van je eigen hoofd maakt! Een andere toevoeging aan de Galaxy S9-camera is de Super Slowmotion-modus. Hiermee laat je het beeld bijna stilstaan, voor megaduidelijke details. De Galaxy S9 heeft een 8-megapixelcamera aan de voorkant. Nét een beetje scherper dan de 7-megapixelvariant van de iPhone X. In gezichtsherkenning houdt Apple het tempo van Samsung makkelijk bij. De iPhone X is namelijk voorzien van Face ID. Hiermee maakt je toestel een 3D scan van je gezicht en opent het alleen als jij ervoor zit! Qua extra’s zijn de twee giganten daarom in evenwicht.

Extras Galaxy S9 versus iPhone X

Eindoordeel

Kunnen Samsung en Apple eindelijk de strijdbijl begraven? Dat zeker niet. Beide telefoons zijn prachtexemplaren en leveren fantastisch werk. Apple ontwierp met de iPhone X voor het eerst een toestel zonder home-knop. Iets wat Samsung al eerder onder de knie had. Het scherm van Galaxy S9 lijkt nooit te eindigen, wat dit toestel extrafijn maakt om naar te kijken. Technisch gezien presteren ze beide snel en accuraat. Dankzij de nieuwste snufjes die aan deze telefoons zijn toegevoegd, verlies je geen tijd met het opstarten van apps en schakel je supersnel van de een naar de ander. Het zijn dus de extra’s waarin deze twee prachttoestellen zich voornamelijk van elkaar onderscheiden! Ons oordeel: de telefoons zijn even goed, al zal de keuze voor een nieuwe telefoon bij je abonnement vooral afhangen van je persoonlijke voorkeuren!

Specificaties

Samsung Galaxy S9 Apple iPhone X
Scherm
5.8 inch
5,8 inch
Camera
12 MP, 8 MP frontcamera
12 MP, 7 MP frontcamera
Sensor
Irisscanner, vingerafdruk
FaceID
Processor
Exynos 9810 Octa-core
Apple A11 Bionic Hexa-core
4G-ondersteuning
Ja
Ja
Software
Android 8.0
iOS 11
Batterij
Li-Ion 3000 mAh
Li-Ion 2716 mAh
Geheugen
64GB
64GB
Afmetingen
147.7 x 68.7 x 8.5 mm
143.6 x 70.9 x 7.7 mm