galaxy s9
vs iphone 8

Ze zien er mooi en exclusief uit en zijn ook nog eens supersnel. Ja, de Galaxy S9 en iPhone 8 zijn absoluut het overwegen waard als je een nieuwe telefoon zoekt voor je abonnement. Maar welke past het beste bij jou? Wij vergelijken de twee toppers met elkaar zodat jij weet welke je het beste kunt kiezen.
Randloos versus klassiek

Ga je voor radicaal randloos of een klassiek smartphone-ontwerp? Dat is een hoofdvraag die je jezelf stelt als je twijfelt tussen de Galaxy S9 en iPhone 8. De Galaxy S9 heeft het uiterlijk van smartphones uit de toekomst, terwijl de iPhone 8 het gebruikelijke ontwerp van een smartphone optimaliseert. Beide telefoons zijn schitterend afgewerkt en zijn door hun ontwerp makkelijk te gebruiken. Ook handig: ze zijn stofdicht en gemaakt van de beste materialen. Om toch een winnaar aan te duiden: het ontwerp van de Galaxy S9 is net wat vernieuwender, maar als je het persoonlijk niets vindt, is de iPhone 8 ook een goede keuze!

Super Amoled versus LCD

Feiten eerst. De iPhone 8 heeft een LCD-scherm van 4,7 inch met een resolutie van 1334 x 750 pixels. In de Galaxy S9 zit een Super Amoled-display van 5,8 inch met een resolutie van 2960 x 1440 pixels. Dit scherm is dus ongeveer twee keer zo scherp als dat van de iPhone 8. Ook de gebruikte schermtechnologie is beter: Super Amoled is helderder, weergeeft kleuren iets beter en is nog zuiniger ook. Daarom is de Galaxy S9 op dit vlak de duidelijke winnaar. Daar staat tegenover dat de iPhone 8 door het kleinere scherm compacter is, iets dat je persoonlijk belangrijker kunt vinden als je een nieuwe telefoon voor je abonnement uitzoekt.

Android versus iOS

Kiezen tussen Samsung en Apple is kiezen tussen Android en iOS. Hoewel de telefoons qua hardware nogal van elkaar verschillen, presteren ze min of meer gelijk. Apps starten op beide smartphones supersnel op en ook het schakelen tussen apps verloopt ongeveer even snel. Android biedt meer aanpassingsmogelijkheden. Het voordeel van iOS is dat veel mensen het als net iets gebruiksvriendelijker ervaren. Beide smartphones hebben standaard 64GB opslag, dus op dat vlak zijn er geen verschillen. Je voelt ‘m al aankomen: op dit gebied scoren de Galaxy S9 en iPhone 8 een gelijkspel!

Elk z’n eigen extra’s

De Samsung Galaxy S9 heeft een vingerafdruksensor, irisscanner en een 12-megapixelcamera. In de iPhone 8 zit weliswaar geen irisscanner, maar de 12-megapixelcamera is gemaakt voor Augmented Reality-toepassingen. Dit soort apps werken hierdoor veel beter dan op andere telefoons, waaronder de Galaxy S9. Qua extra’s heeft de iPhone 8 zijn zaakjes dus ontzettend goed voor elkaar. Ook de Galaxy S9 heeft genoeg te bieden, maar door de ‘AR’-mogelijkheden van de iPhone 8 zijn de extra’s van de Apple-telefoon nét wat unieker.

Samsung Galaxy S9 versus Apple iPhone 8: wie is de winnaar?

In deze vergelijking komt de Galaxy S9 als nipte winnaar naar voren. Dit komt omdat het ontwerp van deze smartphone verrassender is. Ook het scherm van deze smartphone is gewoonweg beter. De iPhone 8 is net zo snel als de Galaxy S9 en het is vooral een keuze tussen Android en iOS, want ook de iPhone 8 is een wereldtopper. Overall scoort de Galaxy S9 niettemin toch wat beter dan de iPhone 8, al zijn de verschillen dus miniem.

Specificaties

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9
iPhone 8
iPhone 8
Scherm
5,8 inch
Samsung Galaxy S9
4,7 inch
iPhone 8
Camera
12 MP, 8 MP frontcamera
Samsung Galaxy S9
12 MP, 7 MP frontcamera
iPhone 8
Sensor
Irisscanner, vingerafdruk
Samsung Galaxy S9
Vingerafdruk
iPhone 8
Processor
Exynos 9810 Octa-core
Samsung Galaxy S9
Apple A11 Bionic Hexa-core
iPhone 8
4G-ondersteuning
Ja
Samsung Galaxy S9
Ja
iPhone 8
Software
Android 8.0
Samsung Galaxy S9
iOS 11
iPhone 8
Batterij
Li-Ion 3000 mAh
Samsung Galaxy S9
1821 mAh
iPhone 8
Geheugen
64GB
Samsung Galaxy S9
64GB
iPhone 8
Afmetingen
147.7 x 68.7 x 8.5 mm
Samsung Galaxy S9
138.4 x 67.3 x 7.3 mm
iPhone 8