Design

De Samsung Galaxy S7 Edge en Galaxy S8+ vallen beide vooral op door hun edge-scherm. Dat display loopt schuin af aan de zijkanten en ziet er futuristisch uit. Beide toestellen hebben een glazen voor- en achterkant met een aluminium rand en zijn mooi afgewerkt. Bovendien hebben ze een waterbeschermende laag en dat levert een indrukwekkend totaalplaatje op. Bij de Galaxy S8+ is het ontwerp zelfs nog indrukwekkender. Dat komt doordat Samsung de schermranden bijzonder klein heeft gemaakt. Zo is het gelukt om een 6,2-inch scherm in de S8+ te stoppen, terwijl de behuizing niet veel gegroeid is tegenover zijn voorganger. Netjes, want de Galaxy S7 Edge heeft slechts een 5,5-inch scherm.

Scherm

De gebogen randen zijn niet het enige dat indrukwekkend is aan de schermen van de Galaxy S7 Edge en Galaxy S8+. De beeldkwaliteit mag er ook zeker zijn. De Super Amoled-schermen geven mooie kleuren weer en hebben een oneindig contrast. Daardoor ziet alles er spetterend uit. Een groot voordeel van de Galaxy S8+ is dat het scherm groter is. 6,2 inch tegenover 5,5 inch in de Galaxy S7 Edge om precies te zijn. Het scherm van de Galaxy S8+ is ook langer, waardoor het beter geschikt is om apps naast elkaar te gebruiken en om films te kijken. Beide schermen hebben een hoge resolutie en zien er daardoor haarscherp uit.

Specificaties

De specificaties van de Samsung Galaxy S8+ zijn nét wat beter dan die van de Samsung Galaxy S7 Edge. Beide smartphones hebben 4GB werkgeheugen en zijn voorzien van een snelle octacoreprocessor. Bij de Galaxy S7 Edge is dat de Exynos 8890, bij de Galaxy S8+ de Exynos 8895. Het grootste verschil tussen die twee is het productieproces. De chipset van de Galaxy S8+ heeft kleinere details en is daarom efficiënter en sneller. Zo kun je op de Galaxy S8+ nóg sneller werken en wordt de batterij minder belast. Die batterij is in de Galaxy S7 Edge 3600 mAh groot, in de Galaxy S8+ is hij 3500 mAh groot. In de praktijk hebben de twee toestellen daarom ongeveer hetzelfde uithoudingsvermogen.

Camera’s

De Samsung Galaxy S8+ en de Samsung Galaxy S7 Edge hebben allebei een geweldige camera. De toestellen schieten foto’s in 12 megapixel en hebben een lichtsterke lens. Die lens is ook nog eens optisch gestabiliseerd. Dit zijn twee eigenschappen die ervoor zorgen dat de toestellen altijd mooie foto’s maken. Oók in het donker. De Galaxy S8+ heeft toch wat verbeteringen gekregen. De beeldverwerkingssoftware is verbeterd waardoor de foto’s er beter uit komen te zien. Selfies worden ook een stuk beter: de Galaxy S8+ heeft een nieuwe 8-megapixel frontcamera meegekregen. In de Galaxy S7 Edge zit een 5-megapixelcamera aan de voorkant.

Eindoordeel

Het is niet zo moeilijk om een winnaar aan te wijzen. De Galaxy S8+ heeft een aantal mooie updates gekregen waardoor hij zeker de moeite waard is. De hardware en de camera’s zijn wat beter dan in de Galaxy S7 Edge, maar die verschillen zijn niet heel groot. Het grootste voordeel van de Galaxy S8+ is zijn gigantische 6,2-inch scherm. De telefoon is niet veel gegroeid en daarom nog steeds handzaam. Het grote scherm biedt daarnaast grote functionele voordelen. Dat betekent trouwens zeker niet dat de Galaxy S7 Edge een slecht toestel is geworden. Als je een betaalbaarder alternatief wil, is dat nog altijd een goede keuze.

Shop nu jouw Galaxy S8+

Specificaties

Samsung Galaxy S7 Edge Samsung Galaxy S8+
Scherm 5.5 inch, met schuin afgewerkte zijkant 6.2 inch, met schuin afgewerkte zijkant
Camera 12-megapixelcamera (Dual Pixel) 12-megapixelcamera (Dual Pixel /OIS / F 1.7, AF)
Sensor Vingerafdruk Vingerafdruk
Processor Samsung Exynos 8890 Octa-core 2.3GHz + 1.6GHz Samsung Exynos 8895 Octa-core 2.3GHz + 1.7GHz
4G-ondersteuning Ja Ja
Software Android Marshmallow 6 Android Nougat 7
Batterij 3600 mAh 3500 mAh
Geheugen 32GB, 64GB 64GB
Afmetingen 150.9 x 72.6 x 7.7 mm 159.5 x 73.4 x 8.1 mm

samsung S8+
topper

  • Bundel geldig in de hele EU
  • Schandalig snel 4G
  • Trek het internet helemaal leeg
Shop nu jouw Galaxy S8+