Design

De Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8+ hebben in de basis hetzelfde ontwerp. De toestellen zijn gemaakt van glas en aluminium en zien er prachtig uit. Ze hebben een stof- en waterdichte behuizing voor extra bescherming. Beide smartphones zijn voorzien van een irisscanner boven het scherm en een vingerafdrukscanner op de achterkant. Het grote verschil zit hem in het formaat. De Galaxy S8+ heeft een 6,2-inch scherm terwijl de Galaxy S8 het moet doen met ‘maar’ 5,8 inch. Nog steeds zeker niet verkeerd. Beide toestellen hebben erg dunne schermranden. Ondanks hun grote schermen zijn ze daardoor niet veel groter dan hun voorgangers, de Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge.

Scherm

De schermen van de Galaxy S8 en Galaxy S8+ verschillen dus qua formaat. Het grotere 6,2-inch scherm van de Galaxy S8+ is zeker een voordeel. Films kijken, gamen en multitasken gaan bijvoorbeeld nóg beter op de Galaxy S8+. Maar ook de Galaxy S8 scoort op dat vlak met zijn 5,8-inch scherm heel goed. De toestellen hebben gemeen dat ze een bijzonder hoge schermkwaliteit hebben. Het Super Amoled-scherm heeft een hoog contrast en een erg mooie kleurweergave. De hoge resolutie van 2960×1440 pixels zorgt voor haarscherp beeld. Die resolutie betekent ook dat het scherm langer is dan normaal. Handig om twee apps naast elkaar te draaien of om films te kijken.

Specificaties

Een razendsnelle octacoreprocessor, 4GB werkgeheugen, Android 7.0 Nougat en ruimte voor geheugenkaartjes tot 256GB. Dat zijn de goede specificaties die de Galaxy S8 en Galaxy S8+ gemeen hebben. Allebei de smartphones zijn bovendien voorzien van de Grace UX-software van Samsung die veel functies toevoegt aan Android. Het enige verschil tussen de twee is de batterij. De Samsung Galaxy S8 heeft een 3000 mAh-batterij. Bij de Samsung Galaxy S8+ is de batterijcapaciteit 3500 mAh. Bij beide toestellen is dat voldoende om de dag zonder problemen door te komen. Maar de Galaxy S8+ heeft net wat meer marge.

Camera’s

Niet geheel verrassend zijn de camera’s van de Galaxy S8 en Galaxy S8+ gelijk aan elkaar. Geen probleem, want de camera’s van de toestellen zijn erg goed. Achterop zit een 12-megapixelcamera met een groot diafragma. Daardoor kan de camera veel licht opvangen en kun je dus prima foto’s maken in het donker. Dat wordt geholpen door de aanwezigheid van optische beeldstabilisatie en de grote sensor. De camera aan de voorkant heeft een resolutie van 8 megapixel. Net als de achtercamera is die voorzien van een groot diafragma van f/1.7. Kortom: ook selfies zien er in het donker nog goed uit. Wel zo fijn!

Eindoordeel

Een winnaar aanwijzen tussen deze twee toppers, dat kan eigenlijk niet. De Samsung Galaxy S8+ heeft een wat betere batterij en is door zijn grotere scherm beter geschikt voor multimediagebruik. De Galaxy S8 zet daar een kleinere behuizing tegenover die beter te bedienen is met één hand. De keuze is aan jou!

Shop nu jouw Galaxy S8

Specificaties

Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy S8 Plus
Scherm 5.8 inch, met schuin afgewerkte zijkant 6.2 inch, met schuin afgewerkte zijkant
Camera 12-megapixelcamera (Dual Pixel /OIS / F 1.7, AF) 12-megapixelcamera (Dual Pixel /OIS / F 1.7, AF)
Sensor Vingerafdruk Vingerafdruk
Processor Samsung Exynos 8895 Octa-core 2.3GHz + 1.7GHz Samsung Exynos 8895 Octa-core 2.3GHz + 1.7GHz
4G-ondersteuning Ja Ja
Software Android Nougat 7 Android Nougat 7
Batterij 3000 mAh 3500 mAh
Geheugen 64GB 64GB
Afmetingen 148.9 x 68.1 x 8 mm 159.5 x 73.4 x 8.1 mm
Samsung Galaxy S8 hero front back

Samsung
Galaxy S8

  • Schandalig snel 4G
  • Trek 't hele internet leeg
  • Bundels geldig in de EU
Shop nu jouw Galaxy S8