Design

De Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S7 zijn volgens dezelfde filosofie ontworpen. Ze hebben een hoogwaardige behuizing met een futuristisch uiterlijk. Toch heeft de Samsung Galaxy S8 een groot voordeel tegenover de Galaxy S7. De randen rond het scherm zijn bijna verdwenen en aan de zijkanten is het scherm gebogen. Zo heeft Samsung het voor elkaar gekregen om het scherm flink te laten groeien terwijl de behuizing bijna net zo groot is. De Galaxy S8 heeft een 5,8-inch scherm, de Galaxy S7 heeft een 5,1-inch scherm. Toch is de Galaxy S8 maar een halve centimeter langer dan de Galaxy S7. In de breedte is hij zelfs gekrompen. De Galaxy S8 is namelijk anderhalve millimeter smaller dan zijn voorganger.

Scherm

Het scherm van de Galaxy S8 is dus een stuk groter dan dat van de Galaxy S7. Maar in de basis hebben de twee smartphones hetzelfde geweldige Super Amoled-scherm. De schermen geven mooie levendige kleuren weer, hebben een oneindig hoog contrast en een hoge helderheid. De Galaxy S7 heeft een schermresolutie van 2560×1440 pixels. Het scherm van de Galaxy S8 is 400 pixels langer en heeft dus een resolutie van 2960×1440 pixels. Dat heeft Samsung vooral gedaan om een groter scherm in een kleine behuizing te stoppen. Maar het zorgt er ook voor dat je beter films kunt kijken op de Galaxy S8 en dat het makkelijker is om twee apps naast elkaar te draaien.

Specificaties

De specificaties van de Samsung Galaxy S8 zijn wat verbeterd ten opzichte van de Samsung Galaxy S7. Beide smartphones hebben een snelle octacoreprocessor van Samsung zelf en 4 GB werkgeheugen. De Exynos 8890-chipset van de Galaxy S7 heeft acht snelle kernen en een maximale kloksnelheid van 2,3 GHz. Dat geldt ook voor de Exynos 8895 uit de Galaxy S8, maar toch is er een verschil. Dat komt omdat de chip van de S8 gemaakt is met een nauwkeuriger productieproces. Daardoor is hij kleiner en efficiënter. De Galaxy S8 is daarom sneller en zuiniger. Hierdoor kan de Galaxy S8 ook langer doen op één batterijlading. Die batterij is trouwens in zowel de Galaxy S8 als de Galaxy S7 3000 mAh groot.

Camera’s

De Samsung Galaxy S7 heeft een van de beste 12-megapixelcamera’s die je in een smartphone kunt vinden. De Galaxy S8 doet daar nog een schepje bovenop. Oók met een 12-megapixelcamera, maar dan wel een die verder doorontwikkeld is. De nieuwe beeldverwerkingssoftware zorgt voor betere resultaten. Ook de selfies hebben een boost gekregen. Die schiet de Galaxy S8 met een resolutie van 8 megapixel tegenover 5 megapixel in de Galaxy S7. De S8 maakt dus nog scherpere zelfportretten. De twee telefoons hebben trouwens gemeen dat zowel de voor- als achtercamera een erg groot diafragma van f/1.7 heeft. Daardoor zien foto’s er ook in het donker goed uit.

Eindoordeel

De Samsung Galaxy S8 is duidelijk de betere smartphone van de twee. Niet zo gek natuurlijk, want het is de opvolger van de Samsung Galaxy S7. Veel onderdelen zoals de camera en de processor zijn net wat verbeterd. Leuk, maar de grote klapper zit hem in het ontwerp. Om precies te zijn in het veel grotere scherm in een behuizing die nauwelijks gegroeid is. Dat ziet er mooi uit en is bijzonder praktisch.

Shop nu jouw Galaxy S8

Specificaties

Samsung Galaxy S7 Samsung Galaxy S8
Scherm 5.1 inch 5.8 inch, met schuin afgewerkte zijkant
Camera 12-megapixelcamera (Dual Pixel) 12-megapixelcamera (Dual Pixel /OIS / F 1.7, AF)
Sensor Vingerafdruk Vingerafdruk
Processor Samsung Exynos 8890 Octa-core 2.3GHz + 1.6GHz Samsung Exynos 8895 Octa-core 2.3GHz + 1.7GHz
4G-ondersteuning Ja Ja
Software Android Marshmallow 6 Android Nougat 7
Batterij 3000 mAh 3000 mAh
Geheugen 32GB, 64GB 64GB
Afmetingen 142.2 x 69.6 x 7.9 mm 148.9 x 68.1 x 8 mm
Samsung Galaxy S8 hero front back

Samsung
Galaxy S8

  • Schandalig snel 4G
  • App je tureluurs
  • Bundels geldig in de EU
Shop nu jouw Galaxy S8