galaxy s7
vs S7 Edge

Zowel de Samsung S6 als de S6 Edge worden opgevolgd door de S7 en S7 Edge. Beide beter, sneller en mooier dan ooit; maar welke is beter? In de battle komen we erachter.
Bestel de Galaxy S7
Design

De twee Samsung Galaxy S7-smartphones zijn allebei stof- en waterdicht en gemaakt van aluminium en glas. Ze zien er hierdoor stuk voor stuk exclusief uit en voelen stevig en solide aan. Daarnaast is de afwerking van de twee smartphones erg goed. Aan zowel de gewone Galaxy S7 als de Galaxy S7 Edge heb je een smartphone die écht opvalt tussen andere telefoons. Toch vinden wij de Galaxy S7 Edge op het gebied van het design de betere van de twee smartphones. Dit komt omdat hij een gebogen scherm heeft, waardoor de S7 Edge unieker oogt dan de Galaxy S7. Bovendien is de Galaxy S7 Edge hierdoor iets innovatiever dan zijn ‘gewone’ broertje.

Scherm

De Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge hebben een Super Amoled-scherm met een Quad HD-resolutie van 2560×1440 pixels. Het scherm van de S7 heeft een formaat van 5,1 inch, terwijl de S7 Edge met 5,5 inch een groter schermformaat heeft. Beide schermen zijn even goed qua helderheid, kleurenweergave, witbalans en kijkhoek. Ten opzichte van andere telefoons blinken ze daar écht mee uit. Beide telefoons zijn op dit gebied dus winnaars, maar toch is de S7 Edge qua scherm nét wat beter dan de Galaxy S7. Dit komt door de extra mogelijkheden die het gebogen scherm van de Galaxy S7 Edge biedt. Zo kun je bijvoorbeeld sneller apps opstarten, waardoor deze telefoon makkelijker in gebruik is dan de gewone Galaxy S7.

Specificaties

Qua specificaties is er geen duidelijke winnaar. Beide Samsung-smartphones hebben de Exynos 8-processor, die acht kernen heeft en maximaal 2,3 GHz klokt. Met de 4GB aan werkgeheugen schakelen zowel de Galaxy S7 als de Galaxy S7 Edge supersnel van de ene naar de andere app. Hierdoor zijn de twee telefoons zeer fijn in gebruik. De opslagcapaciteit bedraagt bij allebei de apparaten 32GB. Dit kun je overigens uitbreiden door middel van een Micro SD-kaart. Fijn, want zo zijn de smartphones ideaal om als MP3- of videospeler te gebruiken! De batterijen hebben met 3000 en 3600 mAh ook behoorlijk veel inhoud.

Camera’s

De twee vlaggenschepen van Samsung maken foto’s in 12 en 5 megapixel. Er valt geen onderscheid te maken in de prestaties. De camera’s schieten mooie foto’s die zeer scherp en detailrijk zijn. Ook de smartphone-app is makkelijk en snel in gebruik. Daarnaast presteren de camera’s van de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge goed onder donkere omstandigheden. De selfiecamera’s maken 5-megapixelfoto’s, wat ook ruim voldoende is. Filmen kan met de camera aan de achterkant in 4K. Niet omdat het moet, maar omdat het kan! Je kunt ook in Full HD filmen, wat ook een prima resolutie is en minder ruimte in beslag neemt. Omdat de camera’s identiek zijn aan elkaar, is er op dit vlak geen winnaar tussen de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge.

Eindoordeel

De Samsung Galaxy S7 Edge heeft een unieker uiterlijk en een beter scherm. Dit zorgt ervoor dat wat ons betreft deze smartphone beter is dan de gewone Galaxy S7, al is het verschil minimaal. Beide telefoons zijn een zeer goede koop. Ze hebben een prachtig uiterlijk, fantastisch scherm en zijn supersnel in gebruik. Het is fijn dat de opslagcapaciteit van de S7 en S7 Edge uitbreidbaar is en dat de vingerafdruksensor voor extra goede beveiliging zorgt. Samsung heeft de batterijduur fors weten te verbeteren, waardoor de telefoons lekker lang mee gaan. De Galaxy S7 Edge is dus de betere van de twee, maar beide smartphones behoren tot de beste telefoons van dit moment.

Bestel de Galaxy S7

Specificaties

Samsung Galaxy S7 Samsung Galaxy S7 Edge
Scherm 5.1 inch 5.5 inch, met schuin afgewerkte zijkant
Camera 12-megapixelcamera (Dual Pixel) 12-megapixelcamera (Dual Pixel)
Sensor Vingerafdruk Vingerafdruk
Processor Samsung Exynos 8890 Octa-core 2.3GHz + 1.6GHz Samsung Exynos 8890 Octa-core 2.3GHz + 1.6GHz
4G-ondersteuning Ja Ja
Software Android Marshmallow 6 Android Marshmallow 6
Batterij Verwisselbaar, 3000 mAh Verwisselbaar, 3600 mAh
Geheugen 32GB, 64GB 32GB, 64GB
Afmetingen 142.2 x 69.6 x 7.9 mm 150.9 x 72.6 x 7.7 mm

Samsung S7
AANRADER

  • Bundel geldig in de hele EU
  • Schandalig snel 4G
  • Voor een genadeloos lage prijs
Bestel de Galaxy S7