Samsung galaxy s6
vs galaxy S7

Samsung komt in 2016 met de nieuwe opvolger van de S6. Met het vertrouwd mooie design en nieuwe features belooft dit weer een toptoestel te zijn. In de battle komen we erachter welke van deze toptoestellen het beste is!
Bestel de Galaxy S7
Design

Samsung zette in 2015 met de Galaxy S6 een nieuwe designtrend in. Met succes, want de Galaxy S6 was een van de mooiste smartphones van dat jaar. Het is daarom niet zo vreemd dat de Zuid-Koreaanse fabrikant met de Galaxy S7 voortborduurt op het ‘premium design’ van de Galaxy S6. De twee smartphones lijken dus veel op elkaar, maar erg is dat niet. De Samsung Galaxy S6 en Galaxy S7 zijn allebei gemaakt van aluminium en glas, waardoor ze er stuk voor stuk luxueus uitzien. De twee smartphones liggen fijn in de hand en behoren tot de mooiste smartphones van dit moment. De enige reden waarom de Galaxy S7 op dit vlak de winnaar is, is omdat deze smartphone wél stof- en waterdicht is.

Scherm

Samsung is een specialist op het gebied van Super Amoled-schermen. Deze displays onderscheiden zich met hun fantastische helderheid, mooie kleurencontrast en prima kijkhoek. Zowel het scherm van de Galaxy S6 als de Galaxy S7 presteert met zijn Super Amoled-paneel heel goed. De schermen hebben een formaat van 5,1 inch en een Quad HD-resolutie van 2560×1440 pixels. Het scherm van de Galaxy S7 is iets beter, maar veel verschilt het niet. Dit scherm is net wat helderder en de kleurenweergave is nog verder verbeterd. De winnaar op dit gebied is dus de Samsung Galaxy S7, maar de Galaxy S6 heeft nog steeds één van de beste smartphonedisplays.

Specificaties

De ‘motor’ van de Galaxy S6 is de Exynos 7 Octa-processor, die maximaal 2,1 GHz klokt. In de Samsung Galaxy S7 zit de Exynos 8-chipset, die een kloksnelheid van maximaal 2,3 GHz heeft. Daarnaast heeft de S7 4GB werkgeheugen en de Galaxy S6 3GB werkgeheugen. De snellere processor en grotere hoeveelheid werkgeheugen zorgen ervoor dat de Galaxy S7 sneller in gebruik is dan zijn voorganger. Ook is de opslagcapaciteit van deze smartphone wél uitbreidbaar. Iets dat niet mogelijk is bij de Galaxy S6. Tot slot heeft de Galaxy S7 ook een grotere batterij, waardoor het overduidelijk is dat deze telefoon de betere specificaties heeft.

Camera’s

Op papier lijkt de Galaxy S6 de betere camera te hebben. Deze smartphone maakt namelijk foto’s in 16 megapixel, terwijl de Galaxy S7 een 12-megapixelcamera heeft. Niets is echter minder waar. De Galaxy S7 maakt scherpere foto’s met een realistischere kleurenweergave. Daarnaast maakt deze smartphone onder donkere omstandigheden betere foto’s. Aan de voorkant van de twee telefoons zit een 5-megapixelcamera, die ongeveer even goed presteren. Op het gebied van camera’s is de Galaxy S7 dus nét iets beter dan de Galaxy S6, waarmee je overigens ook heel mooie foto’s en video’s schiet. Het zit dus dicht bij elkaar!

Eindoordeel

De Samsung Galaxy S7 is waterdicht, heeft een iets mooier scherm en is sneller in gebruik. Daarnaast is zijn camera beter dan die van de Galaxy S6. De nieuwere van de twee toptelefoons van Samsung is dus de betere. Aan de Galaxy S6 heb je natuurlijk ook een goede telefoon, want deze smartphone behoort nog altijd tot de besten van de markt. Hij delft alleen het onderspit tegenover zijn opvolger, maar een schande is dat natuurlijk niet: de Galaxy S7 is ‘state of the art’ en heeft de allernieuwste hardware van Samsung, terwijl de Galaxy S6 een jaartje ouder is.

Bestel de Galaxy S7

Specificaties

Samsung Galaxy S6 Samsung Galaxy S7
Scherm 5.1 inch 5.1 inch
Camera 16-megapixelcamera 12-megapixelcamera (Dual Pixel)
Sensor Vingerafdruk Vingerafdruk
Processor Quad-core 1.5 GHz Cortex-A53 & Quad-core 2.1 GHz Cortex-A57 Samsung Exynos 8890 Octa-core 2.3GHz + 1.6GHz
4G-ondersteuning Ja Ja
Software Android Lollipop 5.1 Android Marshmallow 6
Batterij Verwisselbaar, 2550 mAh Verwisselbaar, 3000 mAh
Geheugen 32GB, 64GB 32GB, 64GB
Afmetingen 143.4 x 705. x 6.8 mm 142.4 x 69.6 x 7.9 mm

Samsung S7
fenomenaal

  • Bundel geldig in de hele EU
  • Schandalig snel 4G
  • Voor een genadeloos lage prijs
Bestel de Galaxy S7