Design

Laten we beginnen bij de buitenkant van de twee toptelefoons. Hier zien we veel gelijkenissen tussen de Galaxy Note 8 en Galaxy S8. Beide telefoons zijn gemaakt van aluminium en metaal. Wat opvalt is dat het scherm vrijwel de gehele voorkant van de telefoons inneemt. Iets wat je bij vrijwel geen enkele andere telefoon ziet. Dit maakt het uiterlijk van de Galaxy Note 8 en Galaxy S8 uniek. Ook zijn de twee telefoons subliem afgewerkt en valt het scherm over de zijkanten heen. Extra voordeel: beide telefoons zijn stof- en waterbeschermd. Qua design is er wat ons betreft daarom geen betere van de twee: de Note 8 en S8 zijn alle twee winnaars op het gebied van design!

Scherm

Qua scherm zijn er wel degelijk verschillen tussen de twee toppers van Samsung. De Galaxy S8 heeft een schermformaat van 5,8 inch. Dit display heeft een resolutie van 2960×1440 pixels. Het scherm van de Samsung Galaxy Note 8 is een halve inch groter, namelijk 6,3 inch. De schermresolutie is even hoog. Wat in het voordeel van beide telefoons spreekt, is dat ze de Super AMOLED-schermtechnologie van Samsung hebben. Dit schermtype is ontzettend helder en het kleurcontrast is bijzonder goed. Verder is de kijkhoek nagenoeg perfect. De winnaar is wat ons betreft het scherm van de Samsung Galaxy Note 8. Het scherm is iets groter en de kleurenweergave is nét iets beter, al zijn de verschillen klein.

Camera’s

De 12-megapixelcamera van de Samsung Galaxy S8 werkt snel en schiet goede foto’s en video’s. De app is makkelijk in gebruik en met de selfiecamera van 8 megapixel maak je altijd mooie foto’s van jezelf. En hoe zit het met de camera’s van de Samsung Galaxy Note 8? Die zijn van een andere planeet. Aan de achterkant zit namelijk een camera met dubbele lens, waaronder een groothoeklens. Daarnaast kun je met deze camera optisch, dus zonder kwaliteitsverlies, inzoomen. De camera schiet, net als de Galaxy S8, foto’s in 12 megapixel. Door de extra lens is hij echter vele malen beter. Op cameragebied is de Samsung Galaxy Note 8 dus de duidelijke winnaar.

Eindoordeel

De S8 en Note 8 zijn twee superveelzijdige smartphones. Ze zien er mooi uit, hebben de beste smartphonedisplays van dit moment en zijn supersnel in gebruik. Toch is er een duidelijke winnaar: de Samsung Galaxy Note 8. De hardware van deze smartphone is beter en ook zijn camera scoort bonuspunten. Toch voegen we daar graag aan toe dat de Galaxy S8 ook iets heel bijzonders is. Hou je van een iets compactere telefoon? Dan is dit misschien wel de betere keuze voor jou.

Shop nu jouw Galaxy S8

Specificaties

Samsung Galaxy Note8 Samsung Galaxy S8
Scherm 6.3 inch, met schuin afgewerkte zijkant 5.8 inch, met schuin afgewerkte zijkant
Camera 12-megapixelcamera (Dual Pixel) 12-megapixelcamera (Dual Pixel /OIS / F 1.7, AF)
Sensor Vingerafdruk Vingerafdruk
Processor Samsung Exynos 8895 Octa-core 2.3GHz + 1.6GHz Samsung Exynos 8895 Octa-core 2.3GHz + 1.7GHz
4G-ondersteuning Ja Ja
Software Android 7.1.1 Android Nougat 7
Batterij 3300 mAh 3000 mAh
Geheugen 64GB 64GB
Afmetingen 162.5 x 74.8 x 8.6 mm 148.9 x 68.1 x 8 mm

Samsung Galaxy S8 hero front back

Samsung
Galaxy S8

  • Trek 't hele internet leeg
  • Schandalig snel 4G
  • Bundels geldig in de EU
Shop nu jouw Galaxy S8