IPHONE XS MAX
VS GALAXY S9

Twee telefoons uit het topniveau van de smartphonewereld. Maar welke is er nu beter, de iPhone Xs Max of de Samsung Galaxy S9? Wij zetten ze tegenover elkaar en laten ze het zelf uitvechten.

iPhone Xs Max versus Galaxy S9
Design iPhone Xs Max versus Galaxy S9

iPhone Xs max vs Galaxy S9: design

Apple en Samsung zijn beide fan van een telefoon met een randloos ontwerp. De Apple iPhone Xs Max en de Samsung Galaxy S9 zijn allebei gemaakt van de beste materialen, namelijk aluminium en glas. Ze hebben een oneindig scherm met minimale schermranden. Bij de Galaxy S9 loopt het scherm zelfs schuin over de zijkanten af. Van de twee toestellen is de iPhone Xs Max net een slag groter. Deze telefoon is hierdoor iets zwaarder. De uitslag qua design? Een gelijkspel, want de telefoons hebben een schitterend ontwerp en het hangt vooral van je voorkeur af welke randloze topper je mooier vindt.

Scherm

Zowel de iPhone Xs Max als de Galaxy S9 heeft een OLED-scherm. Een groot voordeel dat niet is weggelegd voor elke telefoon. OLED garandeert een superieure helderheid en uitstekend contrast. Zowel de iPhone Xs Max als de Galaxy S9 heeft een groot scherm met een zeer hoge schermresolutie waarop je in de hoogste kwaliteit je video’s streamt. Het verschil tussen de telefoons hier? De Samsung Galaxy S9 heeft Quad HD en is daarmee nét ietsjes scherper. De iPhone Xs Max heeft verbeterde HDR10, wat voor een nét wat hogere helderheid en contrast zorgt. Wat vind jij belangrijker?

Scherm iPhone Xs Max versus Galaxy S9
Prestaties iPhone Xs Max versus Galaxy S9

Prestaties

De twee toestellen hebben dezelfde hypergeavanceerd A12 Bionic-processor van Apple. Dit is een van de krachtigste chipsets ooit en hij zorgt er hoogstpersoonlijk voor dat jouw apps op de twee iPhones in no time zijn opgestart. Tel daar 4 keiharde GB’s aan werkgeheugen bij op en je hebt een killer combo in je handen om je smartphone supersnel te bedienen. De twee telefoons draaien op iOS 12 en zijn precies even snel. Vrijwel geen andere telefoon kan de Apple’s bijbenen, dus de iPhone Xs en Xs Max zijn op dit vlak (wederom) #winning. Toch is de iPhone Xs Max qua prestaties iets beter door zijn grotere batterij, die er ook nog eens voor zorgt dat je smartphone lekker lang meegaat.

Extra's

De iPhone Xs Max en de Galaxy S9 hebben allebei een 12-megapixelcamera aan de achterzijde. Lekker scherpe foto’s dus! De iPhone heeft er zelfs een dubbele camera van gemaakt, zodat je zonder kwaliteitsverlies kunt inzoomen. Qua selfies zit je bij de telefoons ook goed: je schiet ze in 7 megapixel met de iPhone Xs Max en in 8 megapixel bij de Galaxy S9. Dan naar de beveiliging. De iPhone open je met Face ID, via gezichtsherkenning dus. De Galaxy S9 heeft een irisscanner en vingerafdruksensor. Die open je dus door te knipperen met je ogen of je met je vingerafdruk. Beide telefoons zijn waterdicht met een IP68-certificatie. Je laadt ze allebei draadloos op. Lekker stijlvol!

Extras iPhone Xs Max versus Galaxy S9

iPhone Xs Max vs. Samsung Galaxy S9: de uitslag

Er zijn geen foute keuzes als je moet kiezen tussen de iPhone Xs Max en Galaxy S9. Het hangt vooral van je eigen voorkeuren af: welke telefoon vind je mooier? En ben je meer van Android dan van iOS? Het zijn de beste telefoons van dit moment, dus met beide toestellen zit je goed. Ze zijn snel, handig en zitten boordevol extra’s. De keuze is aan jou!

Specificaties

iPhone Xs Max Galaxy S9
Scherm
6,5 inch
5.8 inch
Camera
12 MP, 7 MP
12 MP, 8 MP
Sensor
Face ID
3D Touch
Processor
Apple A12 Bionic
Exynos 9810 Octa-core
4G-ondersteuning
Ja
Ja
Software
iOS 12
Android
Geheugen
64GB, 128GB, 512GB
64GB
Afmetingen
157.5 x 77.4 x 7.7 mm
147.7 x 68.7 x 8.5 mm