IPHONE XS MAX
VS IPHONE X

De iPhone Xs Max is letterlijk én figuurlijk de grote broer van zijn voorganger, de iPhone X. Op het oog lijken ze veel op elkaar, maar er zijn heel veel verschillen. Wij vergelijken de telefoons, zodat je precies weet voor welke je moet gaan als je een nieuw Unlimited-abonnement van Tele2 neemt.

Design iPhone Xs Max versus iPhone X

Design

De twee telefoons zijn volgens dezelfde design-filosofie ontworpen: zo dun mogelijke randen en gemaakt van de beste materialen. Missie geslaagd, want de iPhone Xs Max en iPhone X zijn misschien wel de mooiste telefoons van dit moment. De voorkant is een en al scherm en ze zijn gemaakt van aluminium en glas. Je kunt ze handig draadloos opladen. Beide toppers zijn door Apple superstrak afgewerkt en hierdoor zien ze er extra mooi uit. Het ontwerp van de iPhone Xs Max is nét wat beter. Klein verschil!

Scherm

Je kunt er niet omheen: het verschil in formaat tussen de telefoons. Dit komt omdat het scherm van de iPhone Xs Max een stuk groter is: 6,5 om 5,8 inch. Een groot voordeel, want hierdoor kijk je extra goed films en series op het scherm! De resolutie is ook een stuk hoger: 2688 ×1242 pixels om 2436 ×1125 pixels. Beide displays zijn hartstikke helder. Dit komt omdat ze allebei de exclusieve OLED-technologie gebruiken. Toch is het scherm van de iPhone Xs Max extra helder. Hij heeft namelijk een verbeterde HDR-schermtechnologie: hogere helderheid, hoger kleurcontrast. Breng jij straks ook je films en games op het scherm tot leven?

Scherm iPhone Xs Max versus iPhone X
Prestaties iPhone Xs Max versus iPhone X

Prestaties

De twee iPhones zijn absolute snelheidsmonsters. Apps starten supersnel op en de telefoons werken zonder te haperen. Wil je het snelste van het snelste hebben? Dan zit je goed met de iPhone Xs Max. Deze heeft Apple’s nieuwste processor, de ontzettend geavanceerde A12 Bionic-chipset. Daarmee is de telefoon niet alleen sneller, maar ook zuiniger dan de iPhone X. Ook heeft hij meer werkgeheugen, 4 om 3 GB, om sneller tussen apps te switchen. Het grootste prestatievoordeel van de iPhone Xs Max is toch wel zijn accuduur. Hij heeft een gigantische batterij van 3174 mAh die veel groter is dan die in de iPhone X, van 2716 mAh. Lekker lang streamen en gamen dus.

Extra's

Alle twee de telefoons ontgrendel je door middel van Face ID, de futuristische gezichtsherkenning aan de voorkant van de telefoons. Daar houden de extra’s in de iPhone Xs Max en iPhone X niet bij op. Ze hebben allebei een goede dubbele 12-megapixelcamera. Omdat de camera van de Xs Max grotere pixels vastlegt, zijn de foto’s met deze camera net iets beter. Er zijn geen verschillen wat betreft de selfiecamera. Deze is in beide toestellen 7 megapixel. Je maakt er supermooie selfies mee en je kunt er ook nog eens in Full HD mee beeldbellen. Via FaceTime kan dat zelfs met meerdere mensen tegelijk. Feestje!

Extras iPhone Xs Max versus iPhone X

iPhone Xs Max versus iPhone X: de uitslag

We hebben een winnaar! De iPhone Xs Max is duidelijk beter dan de al indrukwekkend goede iPhone X. Zijn scherm is mooier en de telefoon is sneller in gebruik. Ook maak je er mooiere foto’s mee. Vind je de iPhone Xs Max iets te groot? De iPhone Xs is een slag kleiner, maar doet z’n werk ongeveer net zo goed. Deze telefoon lijkt precies op de iPhone X, maar is dus beter. Al met al zijn het allemaal toppers. Je kunt dus geen verkeerde keuze maken.

Specificaties

iPhone Xs Max iPhone X
Scherm
6.5 inch
5.8 inch
Camera
12 MP, 7 MP
12 MP, 7 MP
Sensor
Face ID
Face ID
Processor
Apple A12 Bionic
Apple A11 Bionic
4G-ondersteuning
Ja
Ja
Software
iOS 12
iOS 12
Geheugen
64GB, 256GB, 512GB
64GB, 256GB
Afmetingen
157.5 x 77.4 x 7.7 mm
143.6 x 70.9 x 7.7 mm