IPHONE XS MAX
VS IPHONE 8 PLUS

Wie een grote iPhone zoekt, heeft de keuze tussen twee geweldige opties: de Apple iPhone Xs Max en de Apple iPhone 8 Plus. Twee grote topsmartphones die je met abonnement bij Tele2 kunt kopen. Maar welke past het beste bij jou? Tijd om ze naast elkaar te leggen.

Design iPhone Xs Max versus iPhone 8 Plus

Design

De Apple iPhone Xs Max is de nieuwste van de twee smartphones en dat is te zien. Het hypermoderne ontwerp bestaat aan de voorkant bijna helemaal uit scherm. Zo heeft Apple een 6,5 inch-scherm weten te passen in een behuizing die kleiner is dan die van de iPhone 8 Plus. Terwijl dat toestel een 5,5 inch-scherm heeft. Wow! Toch is er ook wat voor het klassieke ontwerp van de iPhone 8 Plus te zeggen. Onder het scherm is ruimte voor de bekende homeknop, die ook een Touch ID-sensor bevat. Ben je bang dat je telefoon kapot gaat? Dan is het fijn om te weten dat beide toestellen waterdicht zijn. Combineer dat met een hoesje en je toestel kan bijna niet meer kapot. Weer een zorg minder.

Scherm

Het scherm van de iPhone Xs Max is niet alleen groter, maar ook duidelijk beter. De iPhone Xs Max heeft een OLED-scherm, wat garant staat voor een perfect contrast en ontzettend mooie kleuren. Daar kan het LCD-scherm van de iPhone 8 Plus nog een puntje aan zuigen. Toch ziet ook dat scherm er geweldig uit. De kleuren zijn iets minder levendig en de helderheid is wat minder hoog, maar het is nog steeds een prachtig en vooral realistisch scherm. De resolutie van de twee telefoons is indrukwekkend. In de iPhone 8 Plus zit een Full HD-display van 1920×1080 pixels, maar de nieuwste iPhone spant met 2688×1242 de kroon.

Scherm iPhone Xs Max versus iPhone 8 Plus
Prestaties iPhone Xs Max versus iPhone 8 Plus

Prestaties

De iPhone Xs Max en iPhone 8 Plus combineren allebei soepele iOS-software met een krachtige chipset van Apple. De software en hardware zijn dus perfect op elkaar afgestemd en dat zorgt voor topprestaties. Apps starten razendsnel op, webpagina’s zijn ingeladen voordat je het door hebt en games draaien razendsnel. Dat geldt voor beide smartphones, maar de iPhone Xs Max doet het allemaal nét wat beter. De nieuwe A12 Bionic-chip is zó snel dat games extreem vloeiend draaien en er in de camera allerlei trucjes toegepast kunnen worden. Bovendien houdt de iPhone Xs Max het langer vol: de batterij is groter en de hardware is onder normale belasting wat zuiniger.

Extra's

Dé belangrijkste extra van een smartphone is natuurlijk zijn camera. Daarvoor zit je bij de iPhone Xs Max én de iPhone 8 Plus goed. Ze hebben dubbele 12-megapixelcamera’s met een uitgebreide portretmodus, 2x optische zoom en natuurlijk prachtige resultaten. De iPhone Xs Max wint het net: hij heeft een grotere sensor en vooral betere beeldverwerking. Nog voordat je de sluiterknop indrukt worden foto’s gemaakt, die uiteindelijk samengevoegd worden tot het ideale plaatje. Super HDR noemt Apple dat. Qua ontgrendelen is er ook een verschil. Bij de iPhone 8 Plus gaat dat met Touch ID, een vingerafdruksensor. In de iPhone Xs Max zit Face ID: supersnelle gezichtsherkenning. Indrukwekkend!

Extras iPhone Xs Max versus iPhone 8 Plus

iPhone Xs Max vs. iPhone 8 Plus: de uitslag

De iPhone Xs Max en iPhone 8 Plus zijn vanwege hun mooie grote scherm allebei ideale smartphones voor powerusers. De iPhone 8 Plus is met zijn klassieke ontwerp en voordelige aanschafprijs een uitstekende keuze, maar de iPhone Xs Max is de duidelijke winnaar. Een groter en mooier scherm, betere prestaties, betere camera en flitsend ontwerp zorgen ervoor dat de Apple iPhone Xs Max de ideale smartphone is bij jouw Tele2 abonnement.

Specificaties

iPhone Xs Max iPhone 8 Plus
Scherm
6.5 inch
5.5 inch
Camera
12 MP, 7 MP
12 MP, 7 MP
Sensor
Face ID
3D Touch
Processor
Apple A12 Bionic
Apple A11 Bionic
4G-ondersteuning
Ja
Ja
Software
iOS 12
iOS 11
Geheugen
64GB, 256GB, 512GB
64GB, 256GB
Afmetingen
157.5 x 77.4 x 7.7 mm
158.4 x 78.1 x 7.5 mm