IPHONE 8
VS IPHONE XS MAX

Het zijn twee van de beste smartphones die je met een abonnement bij Tele2 kunt krijgen: de nieuwe iPhone Xs Max en zijn voorganger, de iPhone 8. Er zijn grote verschillen tussen deze toptoestellen. Daarom vergelijken we de iPhone Xs Max met de iPhone 8, zodat jij de beste telefoon voor je abonnement kiest.

Design iPhone Xs Max versus iPhone 8

Design

Qua design verschillen de telefoons dag en nacht. Ja, het zijn toch écht allebei telefoons van Apple. Nee, ze lijken totaal niet op elkaar. En dat is leuk, want zo valt er wat te kiezen. Houd jij van een klassiek uiterlijk? Dan is de iPhone 8 designwise de beste keuze. De telefoon heeft een herkenbaar iPhone-uiterlijk met dikke randen aan de boven- en onderkant. Het verschil met de iPhone Xs Max zou echter niet groter kunnen zijn. De iPhone Xs Max is namelijk één en al scherm. Daarmee is dit de beste keuze als je een telefoon met een futuristisch uiterlijk wil. Zijn er dan ook overeenkomsten tussen de iPhone Xs Max en iPhone 8? Zeker! De telefoons zijn allebei waterbeschermend en je kunt ze allebei draadloos opladen.

Scherm

Wat betreft het scherm van de telefoons is er een duidelijke winnaar: de iPhone Xs Max. Deze telefoon heeft een enorm 6,5 inch scherm met een hoge resolutie van 2688×1242 pixels. Het is een OLED-display, dat zorgt voor een hartstikke hoge helderheid en intense, goede en felle kleurweergave. Ook heeft het scherm HDR: ideaal om in de beste kwaliteit video’s te kijken! De iPhone 8 heeft ook een goed scherm, maar het kan niet tippen aan dat van de iPhone Xs Max. Het scherm van de iPhone 8 is 4,7 inch groot en heeft een resolutie van 1334×750 pixels. Ook de schermtechnologie is anders: LCD. Prima, maar wel iets minder goed dan het scherm van de iPhone Xs Max.

Scherm iPhone Xs Max versus iPhone 8
Prestaties iPhone Xs Max versus iPhone 8

Prestaties

De telefoons draaien op iOS en zijn ontzettend snel en soepel in gebruik. Apps starten op de twee iPhones lekker snel op en de smartphones werken zonder te haperen. Bij het gebruik van apps als WhatsApp en Instagram merk je qua snelheid en gemak daarom niet veel verschil tussen de iPhone Xs Max en iPhone 8. Ben je meer van het gamen en wil je het beste van het beste? Dan is de iPhone Xs Max de go-to keuze. De telefoon heeft de extreem geavanceerde, krachtige en zuinige Apple A12 Bionic-processor. Die is een stuk zuiniger en effectiever dan de A11 Bionic-chipset in de iPhone 8. Ook heeft de iPhone Xs Max meer werkgeheugen: 4GB om 3GB in de iPhone 8. Zijn batterij? Ook veel groter. 3174 mAh om 1821 mAh. Je kunt dus uitgaan van een veel betere batterijduur in de iPhone Xs Max.

Extra's

Het mooie aan de twee iPhones is dat ze allebei boordevol extra’s zitten. Zo zit er in de iPhone 8 een 12-megapixelcamera die goed uit de voeten kan met Augmented Reality. Hierbij wordt er Virtual Reality toegevoegd aan het beeld dat je met de camera ziet. Daarnaast heeft de telefoon een vingerafdruksensor. Die heeft de iPhone Xs Max niet, want deze telefoon ontgrendel je via Face ID met je gezicht. Nóg fancier dus! De Xs Max heeft een dubbele 12-megapixelcamera die alles kan wat de iPhone 8 ook kan, én meer. De twee telefoons hebben trouwens allebei een prima 7-megapixel selfiecamera. Met alle twee de iPhones is je selfiegame dus on point!

Extras iPhone Xs Max versus iPhone 8

Wie wint: Apple iPhone Xs Max of iPhone 8?

Met allebei de iPhones heb je een toptoestel voor bij je Unlimited-abonnement van Tele2. Toch is er een duidelijke winnaar en dat is de iPhone Xs Max. Het ontwerp, scherm en de hardware van deze telefoon zijn simpelweg nóg beter. Ook maakt de telefoon nog mooiere foto’s en daarmee wint hij eigenlijk op bijna alle fronten van de iPhone 8.

Specificaties

iPhone 8 iPhone Xs Max
Scherm
4.7 inch
6.5 inch
Camera
12 MP, 7 MP
12 MP, 7 MP
Sensor
Vingerafdruk
Face ID
Processor
Apple A11 Bionic
Apple A12 Bionic
4G-ondersteuning
Ja
Ja
Software
iOS 11
iOS 12
Geheugen
64GB
64GB
Afmetingen
138.4 x 67.3 x 7.3 mm
157.5 x 77.4 x 7.7 mm