iphone xs
vs galaxy s9

De Apple iPhone Xs en Samsung Galaxy S9 zijn het beste wat de smartphonemarkt op het moment te bieden heeft. De iPhone Xs is dé keuze voor wie een handzame iPhone wil, terwijl de Galaxy S9 dé handzame Android-telefoon van dit moment is. Maar welke is eigenlijk beter? Wij vergelijken de iPhone Xs en Galaxy S9 om te checken welke smartphone jij het beste bij je abonnement kunt kiezen.

De iPhone en de Samsung hebben allebei een modern, waterbeschermend ontwerp met kleine schermranden. Zie zien er allebei bovendien prachtig uit. Maar daar houden de overeenkomsten wel op. Apple doet er met de iPhone Xs alles aan om zo klein mogelijke schermranden te krijgen. Het scherm is aan de onderkant gebogen om de rand te minimaliseren. Aan de bovenkant zorgt een inkeping, de zogenaamde notch, ervoor dat alleen de broodnodige ruimte niet door het scherm genomen wordt. De Galaxy S9 heeft iets grotere randen aan de boven- en onderkant, maar het scherm is aan de zijkanten gebogen. Dat ziet er niet alleen erg flitsend uit, maar heeft ook als voordeel dat de S9 lekker smal is en goed in de hand ligt.

Prestaties

Beide smartphones zijn echte snelheidsmonsters. Moderne chipsets en heel veel werkgeheugen zorgen ervoor dat je op geen van deze toestellen ooit hoeft te wachten. Toch is de iPhone Xs de duidelijke winnaar. Niet zo gek, want hij is een half jaar ‘jonger’ dan de Galaxy. Zijn Apple A12 Bionic-chip is van de grond af opnieuw opgebouwd met de laatste technologie. Combineer dat met goed geoptimaliseerde software en je hebt een winnaar in handen. Dat geldt trouwens ook voor de batterij, die met zijn 2658 mAh wat kleiner is dan de 3000 mAh-accu van de Galaxy S9, maar wel langer meegaat. Kun jij lekker de hele dag kattenfilmpjes kijken via ons razendsnelle 4G-netwerk. Of iets nuttigs doen, natuurlijk ;-)!

iPhone Xs versus Samsung Galaxy S9 camera
Extra’s

Dat the latest and greatest van Samsung en Apple vol zitten met handige extra’s, moge duidelijk zijn. Zowel de Galaxy S9 als de iPhone Xs zijn tot de nok toe volgestopt met handige en leuke functies. Tijd voor een paar highlights. Zowel de Galaxy S9 als de iPhone Xs hebben een 12-megapixelcamera. De iPhone heeft zelfs een dubbele, waarmee je de moosite foto’s schiet en 2x zonder kwaliteitsverlies inzoomt. Je ontgrendelt de iPhone Xs via je gezicht met Face ID. De Galaxy S9 kun je beveiligen met een vingerafdruk, irisscanner of gezichtsherkenning. Nét iets meer mogelijkheden, maar Face ID is minstens zo indrukwekkend.

iPhone Xs vs. Galaxy S9: de uitslag

Of je nou de Samsung Galaxy S9 of de Apple iPhone Xs bij je abonnement van Tele2 kiest; je hebt in ieder geval een toptoestel te pakken. Een echte winnaar is er niet, daar zijn de twee te goed (en verschillend!) voor. De Apple iPhone Xs is ideaal voor wie een betrouwbare, eenvoudige én razendsnelle smartphone wil. Multimedialiefhebbers moeten bij de Samsung Galaxy S9 zijn, die met zijn flitsende scherm en uitgebreide software meer mogelijkheden biedt.

Specificaties

iPhone Xs Galaxy S9
Scherm 5,8 inch 5.8 inch
Camera 12 MP, 7 MP 12 MP, 8 MP
Sensor Face ID 3D Touch
Processor Apple A12 Bionic Exynos 9810 Octa-core
4G-ondersteuning Ja Ja
Software iOS 12 Android
Geheugen 64GB, 128GB, 512GB 64GB
Afmetingen 143.6 x 70.9 x 7.7 mm 147.7 x 68.7 x 8.5 mm