IPHONE XS
VS IPHONE X

De iPhone Xs versus de iPhone X. Een interessante vergelijking, want de een is de evolutie van de revolutionaire andere telefoon. Nadat Apple met de iPhone X in 2017 voor een sensatie zorgde, is zijn opvolger extra interessant. Tijd om deze twee grootheden voor je te vergelijken!

Design

De iPhone X en iPhone Xs zijn als twee druppels water. Ze hebben precies hetzelfde ontwerp en zijn exact even groot. De twee telefoons zijn allebei gemaakt van aluminium en glas, waardoor je ze – heel fancy – draadloos kunt opladen. Wat opvalt is de sublieme afwerking van de telefoons. Ze zijn een lust voor het oog en zien er state of the art uit dankzij hun randloze ontwerp. Het ontwerp van de iPhone Xs is nét iets beter. De twee telefoons zijn allebei waterafstotend, maar het certificaat van de iPhone Xs is net iets beter dan die van zijn voorganger: IP68 om IP67, wat betekent dat de nieuwe iPhone meer aan kan.

Design iPhone Xs vs iPhone X
Scherm iPhone Xs vs iPhone X

Scherm

De twee iPhones hebben een 5,8-inch scherm met een heerlijk hoge resolutie van 2436×1125 pixels. We geven je het op een briefje: dát is smullen geblazen! Kraakhelder je favo series streamen en gamen alsof je zelf in het spel zit. De twee telefoons hebben misschien wel de beste smartphonedisplays van dit moment. Waarom? Ze gebruiken het exclusieve OLED, een schermtype dat extra helder en kleurrijk is. Smullen! Onderaan de streep is het scherm van de iPhone Xs, hoewel er op papier niet veel verschillen zijn, de betere. Dit komt omdat hij een betere HDR-technologie heeft en dus over een hogere helderheid beschikt. Ook is het scherm twee keer zo gevoelig. Eindelijk een scherm dat jouw typsnelheid bijhoudt!

Prestaties

Techtalk alert! Tijd om de specificaties van de twee telefoons onder de loep te nemen. Dát is namelijk waar de grootste verschillen zijn. De iPhone X heeft de krachtige Apple A11 Bionic-processor waarmee je apps supersnel opstart. Zijn opvolger is een nóg krachtigere jongen, want hij heeft de Apple A12 Bionic-chipset. Apps die direct zijn opgestart en nooit een hapering? Dikke vette check met de iPhone Xs. Ook heeft de telefoon meer werkgeheugen (4 om 3 GB) en een langere batterijduur. Duidelijk de snellere én zuinigere telefoon van de twee dus. Kan jij ‘m bijhouden?

Prestaties iPhone Xs vs iPhone X
Extras iPhone Xs vs iPhone X

Extra’s

Aan extra’s geen gebrek in de iPhone X en iPhone Xs. Zo hebben ze allebei Face ID. Inderdaad, die te gekke (en veilige!) manier om je telefoon te ontgrendelen door middel van een gezichtsscan. Daarnaast hebben ze een paar zeer goede camera’s. Met de twee telefoons schiet je aan de achterkant foto’s met een dubbele 12-megapixelcamera. De iPhone Xs heeft Smart HDR. Handig, want hiermee voegt de telefoon meerdere foto’s samen tot het perfecte shot. Dat kan niet meer misgaan dus! Ook is het precies dátgene wat het verschil maakt tussen de twee telefoons. De 7 megapixel-selfiecamera’s aan de voorkant presteren namelijk ongeveer even goed.

iPhone Xs versus iPhone X: de uitslag

Twijfel je voor je nieuwe Unlimited-abonnement bij Tele2 tussen de iPhone X en iPhone Xs? De iPhone Xs is duidelijk de betere van de twee. Zijn ontwerp is misschien wel identiek, maar het scherm, zijn prestaties én de camera zijn beter. Neemt niet weg dat de iPhone X ook een ijzersterke keuze is. Ook deze telefoon hoort tot de top van de smartphonemarkt. De keuze is aan jou!

Specificaties

iPhone Xs iPhone X
Scherm
5.8 inch
5.8 inch
Camera
12 MP, 7 MP
12 MP, 7 MP
Sensor
Face ID
Face ID
Processor
Apple A12 Bionic
Apple A11 Bionic
4G-ondersteuning
Ja
Ja
Software
iOS 12
iOS 12
Geheugen
64GB, 128GB, 512GB
64GB, 256GB
Afmetingen
143.6 x 70.9 x 7.7 mm
143.6 x 70.9 x 7.7 mm