iphone xs
vs iphone 8

Het zijn twee van de beste smartphones die je met een abonnement bij Tele2 kunt krijgen: de iPhone 8 uit 2017 en zijn lang verwachte opvolger, de iPhone Xs. Benieuwd naar de verschillen? Wij vergelijken de twee (totaal verschillende) iPhones. Zo kies jij de ideale iPhone bij je abonnement!

Design iPhone Xs vs iPhone 8

Design

Het is dan wel familie van elkaar, maar de iPhone Xs en iPhone 8 zien er totaal anders uit. De iPhone 8 heeft een klassiek Apple-uiterlijk met dikke randen aan de boven- en onderkant. Ook zit er onder het scherm een vingerafdruksensor. Het verschil met de iPhone Xs is enorm. Deze futuristische telefoon bestaat aan de voorkant alleen maar uit scherm, op een kleine ‘notch’ na. Hierdoor ziet deze telefoon er nóg moderner uit. De gebruikte materialen zijn wel hetzelfde: ijzersterk aluminium en premium glas. Zo zien ze er allebei deluxe uit! Toch is de iPhone Xs met zijn 2.0 design wel de winnaar op het gebied van uiterlijk.

Scherm

Ook qua display zijn er verschillen. Héél veel verschillen zelfs. Het scherm van de iPhone 8 is 4,7 inch groot en heeft een resolutie van 1334×750 pixels. De iPhone Xs heeft een veel groter scherm van 5,8 inch die ook nog eens stukken scherper is: 2436×1125 pixels. Zo kijk jij je favoriete vloggers in veel hogere kwaliteit! Het scherm van de iPhone Xs is daarmee duidelijk de betere. Ook omdat het de OLED-schermtechnologie gebruikt ten opzichte van het LCD-display in de iPhone 8. OLED is veel helderder en heeft een ontzettend felle kleurweergave. Zo biedt de iPhone Xs de allerbeste kijkervaring!

Scherm iPhone Xs vs iPhone 8
Prestaties iPhone Xs vd iPhone 8

Prestaties

De twee iPhones zijn allebei supersnel in gebruik. Je zult merken dat je apps hartstikke snel opstarten en dat je ook in no time schakelt van bijvoorbeeld je Instagram-app naar Snapchat. Allebei topkeuzes dus. Is er dan een winnaar? Ja. De iPhone Xs is extra snel. Dit komt omdat zijn processor, de A12 Bionic, misschien wel de beste smartphonechipset van dit moment is. Ook heeft hij met 4 GB twee keer zoveel werkgeheugen. Ideaal om als een speer te schakelen tussen apps. Extra voordeel van de iPhone Xs: zijn verbeterde batterijduur, want de A12 Bionic is niet alleen sneller, maar ook zuiniger.

Extra's

De iPhone Xs heeft ten opzichte van de iPhone 8 een paar indrukwekkende extra’s. Zo zit er aan de voorkant Face ID, een te gekke en veilige manier om je iPhone te ontgrendelen. Dit gaat via een gezichtsscan en werkt dankzij infrarood ook nog eens in het donker. Iets wat niet veel telefoons kunnen! Daarnaast heeft de nieuwe iPhone een dubbele 12-megapixelcamera voor extra goede foto’s en video’s. De iPhone 8 heeft een enkele 12-megapixelcamera waarvan de foto’s trouwens ook heel goed zijn. Het verschil is echter duidelijk: de beste extra’s zitten in de iPhone Xs!

Extras iPhone Xs vs iPhone 8

Welke is beter: de iPhone Xs of de iPhone 8?

Het zijn fantastische smartphones, de twee iPhones die we hebben besproken. Toch is er een duidelijke winnaar en dat is (je voelt ‘m misschien al aankomen) de iPhone Xs. Met zijn moderne ontwerp, super goede scherm en snelle prestaties is het op alle onderdelen een toptoestel. Maar vergis je niet: dat is de iPhone 8 ook, en als je van een klassiek ontwerp houdt is dit de beste keuze. Kijkend naar de feiten is de iPhone Xs wél hoe dan ook de betere keuze voor bij je abonnement van Tele2.

Specificaties

iPhone Xs iPhone 8
Scherm
5.8 inch
4.7 inch
Camera
12 MP, 7 MP
12 MP, 7 MP
Sensor
Face ID
Face ID
Processor
Apple A12 Bionic
Apple A11 Bionic
4G-ondersteuning
Ja
Ja
Software
iOS 12
iOS 11
Geheugen
64GB
64GB
Afmetingen
143.6 x 70.9 x 7.7 mm
138 x 67.3 x 7.3 mm