IPHONE XR
VS IPHONE X

De iPhone Xr is een van de drie opvolgers van de iPhone X. Op het oog lijken ze veel op elkaar, maar er is een aantal verschillen. Voor welke jij moet kiezen als je een nieuw Unlimited-abonnement van Tele2 neemt? Na deze vergelijking kun je de knoop doorhakken.

Design iPhone Xr vs iPhone X

Design

De stijlvolle kwaliteit die je van Apple gewend bent, komt duidelijk terug bij zowel de iPhone Xr als de iPhone X. Dunne randen, modern scherm, strak afgewerkt, you name it. Wat opvalt is de indrukwekkende afwerking en hun hoogwaardige uiterlijk. Dit komt omdat ze allebei zijn gemaakt van aluminium en glas. Zijn er ook verschillen? Zeker! De iPhone Xr is verkrijgbaar in zes vrolijke kleuren: rood, roze, geel, blauw, zwart en wit. De X koop je in een van de traditionele iPhone kleuren: grijs, zilver of zwart. Beide telefoons hebben een IP67-certificaat, wat ze beschermt tegen een regendruppel en stof. Twee mooierds, twee smaken dus!

Scherm

Tijd om het over het scherm van deze telefoons te hebben. Ze hebben allebei een glazen scherm. De Xr is met 6,1 inch net wat groter dan de X met 5,8 inch, al is het verschil te verwaarlozen. De helderheid is wel een puntje van aandacht: De X heeft namelijk OLED en de Xr heeft een LCD-scherm. Dit maakt de X net wat helderder en ook vertoont het scherm van deze telefoon de kleuren feller. Daarnaast heeft de iPhone X een veel hogere schermresolutie (2436×1125 om 1792×828 pixels in zijn opvolger). Met deze telefoon kijk je dus in hogere kwaliteit ongestoord je filmpjes. Daarmee is de iPhone X qua scherm de betere van de twee.

Scherm iPhone Xr vs iPhone X
Prestaties iPhone Xr vs iPhone X

Prestaties

Onder de kap is en blijft de iPhone Xr een nieuwer model. En dat betekent modernere, geavanceerdere technologie waar Apple je altijd weer mee weet te verrassen. Om te beginnen is de Xr bewapend met de allernieuwste A12 Bionic-chipset. Hiermee behaal je zúlke hoge snelheden bij het opstarten van je apps, dat het lijkt alsof ze al van tevoren zijn opgestart. De iPhone X is natuurlijk ook een snelheidsmonster, maar net iets minder vlug. Ze hebben allebei 3 GB aan werkgeheugen klaarstaan, dus het schakelen tussen verschillende apps gebeurt even snel. De Xr komt standaard met het nieuwste besturingssysteem van Apple: iOS 12. De X kun je natuurlijk uploaden naar dit systeem. Gelukkig maar, want iOS 12 is een feestje op je telefoon. Prestatie-wise is de iPhone Xr in ieder geval de betere.

Extra’s

Wil jij mooie foto’s en video’s schieten? En lekker lang vloggen? Wil jij ontgrendelen met je eigen koppie? Dat, en nog veel meer kan met de iPhone Xr én de iPhone X. Ze hebben allebei een selfiecamera die foto’s schiet in 7 megapixel en opneemt in Full HD. Ook zit er aan de voorkant Face ID. Hiermee ontgrendel jij je iPhone met je gezicht en dus niet meer met een pincode of vingerafdruk. De iPhone Xr heeft aan de achterkant een enkele 12-megapixelcamera, de iPhone X een dubbele. Daarmee zoom je optisch in. De iPhone Xr compenseert dat met een grotere camerasensor die meer details vast legt.

Extras iPhone Xr vs iPhone X

iPhone Xr versus iPhone X: de uitslag

Wij vinden het nog even wikken en wegen. Een duidelijke winnaar is er niet, omdat beide telefoons gewoon echt zo goed zijn! Kies je voor kleurtjes of voor zilver? Kies je voor OLED- of voor LCD-scherm? Welke je ook kiest, je eindigt altijd met een toptoestel.

Wil je meer vergelijkingen met de iPhone Xr lezen?

Check dan onze iPhone Xr versus iPhone 8 pagina of de iPhone Xs versus Xr pagina.

Of wil je toch misschien een nieuwer model iPhone?

Specificaties

iPhone Xr iPhone X
Scherm
6.1 inch
5.8 inch
Camera
12 MP, 7 MP
12 MP, 7 MP
Sensor
Face ID
Face ID
Processor
Apple A12 Bionic
Apple A11 Bionic
4G-ondersteuning
Ja
Ja
Software
iOS 12
iOS 12
Geheugen
64GB, 128GB, 256GB
64GB, 256GB
Afmetingen
150.9 x 75.7 x 8.3 mm
143.6 x 70.9 x 7.7 mm