iphone xr
vs iphone 8 Plus

Bij de vele iPhones die je kunt kiezen bij een abonnement bij Tele2 horen ook de iPhone Xr en iPhone 8 Plus. Wat zijn de grote verschillen tussen deze twee telefoons? Wij vergelijken de features, zodat jij weet welke je moet kiezen.
Shop de iPhone Xr
Design

Ga je voor traditioneel Apple-design of wil je een moderner hoogstandje? De iPhone Xr komt uit de nieuwste pet van Apple en draagt daarmee de nieuwste iPhone-look: dunne randen, één en al scherm en de ‘notch’ aan de bovenkant. Ook kun je bij de Xr kiezen tussen veel verschillende kleuren. De iPhone 8 Plus herken je aan het ontwerp met de dikke randen aan de boven-en onderkant van de telefoon. En natuurlijk aan de welbekende home-button. Waar ze niet in verschillen is het materiaal. De telefoons zijn allebei gemaakt van aluminium en glas en ze zijn nog stof- en waterbeschermend ook. Pure kwestie van smaakt dus, als je moet kiezen!

Scherm

Het scherm van de iPhone Xr is een stuk groter dan dat van de iPhone 8 Plus: 6,1 inch versus 5,5 inch. Toch is de telefoon kleiner dan zijn voorganger en dat komt door zijn ultradunne schermranden. Je zou denken dat de Xr het ook wint in resolutie, maar met 1792×828 pixels is hij net wat minder bedeeld dat de 8 Plus met 1920×1080 pixels. Wat dit betekent voor jou? Dat je met de 8 Plus net wat gedetailleerde beeld voor je ziet dan met de Xr. Video’s kijken bijvoorbeeld gebeurt dan net wat scherper. Toch kun je met de Xr ook heeft goed streamen to the max, want het scherm in deze iPhone heeft een iets hogere helderheid en realistischere kleurweergave.

iPhone XR versus iPhone 8 Plus beeldscherm
Prestaties

Met zowel de iPhone Xr als de iPhone 8 Plus heb je een supersnelle telefoon in handen. Snel opstarten, apps gebruiken, schakelen tussen apps en bestanden laden gebeurt snel. Het verschil aan de binnenkant van de telefoons zit ‘m in de A11 Bionic-chipset bij de 8 Plus en de geavanceerdere A12 Bionic-chipset bij de Xr. Ook beschikt de iPhone Xr over 4 GB aan werkgeheugen tegenover 3 bij de 8 Plus. De Xr is nu eenmaal nieuwer en loopt logischerwijs voorop in technologie. Je merkt het verschil in sneller schakelen tussen apps en zuiniger gebruik van de batterij bij de Xr. Ga je voor het beste? Dan kies je qua prestaties voor de iPhone Xr.

Extra’s

De iPhone Xr heeft heel wat mooie extra’s voor je klaar staan. En slim dat ze zijn! Zo wuif je de pincode en de vingerafdruk vaarwel, omdat je je telefoon ontgrendelt met Face ID. That’s right, na het scannen van jouw gezicht opent je telefoon pas. Dit kan op de iPhone 8 Plus niet. Beide telefoons hebben een 7-megapixel selfiecamera en een 12-megapixelcamera aan de achterkant. De camera van de iPhone 8 Plus heeft echter twee lenzen in plaats van één in de iPhone Xr. Wel loopt de technologie van de camera bij de XR iets voor op de 8 Plus, waardoor foto’s en video’s maken soepeler gebeurt. Verder is de Xr voorzien van HDR en stereo sound tijdens video-opnames, wat jou weer mooiere vlogs laat maken.

iPhone XR versus iPhone 8 Plus camera
Eindoordeel vergelijking iPhone Xr en iPhone 8 Plus

Het is een klein verschil, maar de iPhone Xr is iets beter dan de iPhone 8 Plus. Hij is nieuwer en geavanceerder en heeft een mooier ontwerp. Ga je voor traditioneel? Dan past de iPhone 8 Plus beter bij je. Allebei de telefoons zijn toppers, dus je kunt eigenlijk geen verkeerde keuze maken.

Shop de iPhone Xr

Specificaties

iPhone Xr iPhone 8 Plus
Scherm 6.1 inch 5.5 inch
Camera 12 MP, 7 MP 12 MP, 7 MP
Sensor Face ID Vingerafdruk
Processor Apple A12 Bionic Apple A11 Bionic
4G-ondersteuning Ja Ja
Software iOS 12 iOS 11
Geheugen 64GB, 128GB, 256GB 64GB
Afmetingen 150.9 x 75.7 x 8.3 mm 158 x 78.1 x 7.5 mm