IPHONE X
VS GALAXY S8

Apple en Samsung zijn dé smartphonegiganten van de wereld. Het is daarom erg interessant om de iPhone X versus Samsung Galaxy S8 te vergelijken. Alle twee de telefoons bevatten namelijk de best mogelijke hardware. Welke telefoon is de beste?

iPhone X versus Galaxy S8
Design iPhone X versus Galaxy S8

Design

De iPhone X en Samsung Galaxy S8 zijn twee zeer opvallende smartphones. Ze hebben namelijk allebei een randloos ontwerp. Hierbij loopt het scherm door tot aan de randen van het scherm. Waar de Samsung Galaxy S8 aan de boven- en onderkant wat ruimte overlaat, gaat de iPhone X op dit vlak net wat verder. Beide smartphones hebben bovendien als voordeel dat ze stof- en waterbeschermend zijn en je kunt ze ook draadloos opladen. De telefoons zijn gemaakt van aluminium en glas, zijn mooi afgewerkt en liggen goed in de hand. Daarmee scoren ze allebei op het gebied van ontwerp eigenlijk perfect. De iPhone X versus Samsung Galaxy S8 vergelijking kent qua design daarom geen winnaar!

Scherm

Facts first: De Samsung Galaxy S8 heeft een scherm met een formaat van 5,8 inch en een zeer hoge resolutie van 2960×1440 pixels. Het scherm van de iPhone X is ook 5,8 inch groot met een iets andere beeldverhouding, waardoor de schermresolutie 2436×1125 pixels. Een mooie overeenkomst is dat de twee displays allebei de OLED-technologie gebruiken. Dit schermtype biedt de beste helderheid en kleurweergave, het hoogste contrast en de beste kijkhoek. Ze zijn ook allebei drukgevoelig, maar bij de Samsung Galaxy S8 geldt dit alleen voor de virtuele startknop onderaan het scherm. Daarmee is de iPhone X nipt de winnaar.

Scherm iPhone X versus Galaxy S8
Prestaties iPhone X versus Galaxy S8

Prestaties

De twee telefoons zijn ware krachtpatsers. In de iPhone X zit Apple’s A11 Bionic-processor, een zeskernige chipset waarbij twee kernen het zware werk doen en de andere vier de lichtere taken. De Samsung Galaxy S8 heeft de Exynos 8895 Octa-processor. Deze chipset heeft acht kernen en is op papier net wat krachtiger dan de chipset van Apple. Toch is de iPhone X iets sneller dan de Samsung Galaxy S8, omdat de soft- en hardware optimaal samenwerken. De batterijduur is ongeveer hetzelfde en de telefoons hebben allebei minimaal 64GB opslaggeheugen. Bij de iPhone kun je ook voor 256GB gaan, maar het opslaggeheugen van de Galaxy S8 is weer uitbreidbaar. Toch is de iPhone X net wat sneller, zuiniger en daarom de betere van de twee!

Extra's

Fotoliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de Galaxy S8 en iPhone X. De S8 heeft een 12 megapixelcamera waarmee je in het donker zeer mooie, scherpe foto’s maakt. De iPhone X heeft een dubbele 12 megapixelcamera. Hierdoor zijn de foto’s van deze camera net wat mooier, detailrijker en beter. Bovendien zijn deze camera’s geschikt voor Augmented Reality, waarbij je Virtual Reality toevoegt aan het beeld dat de camera’s van de iPhone X ziet. De Apple-telefoon biedt op dit vlak dus meer mogelijkheden. Een andere extra is Face ID, waarmee je door middel geavanceerde gezichtsherkenning je iPhone X ontgrendelt. Bij de Samsung Galaxy S8 kan dat met de irisscanner. Stuk voor stuk erg bijzonder en futuristisch. Toch is de iPhone X dankzij zijn baanbrekende camera’s beter op het gebied van extra’s.

Camera iPhone X versus Galaxy S8

En de winnaar is?

Hoewel de verschillen soms miniem zijn, is het de iPhone X die de duidelijke winnaar is versus de Samsung Galaxy S8. Hij is net wat sneller en biedt meer extra’s, waarmee het verschil is gemaakt. Qua ontwerp en display zijn de twee telefoons allebei absolute toppers. In de iPhone X versus Samsung Galaxy S8 vergelijking zal het er voor je zelf persoonlijk verschillen welke beter is. Want kiezen tussen Apple en Samsung betekent ook kiezen tussen iOS en Android. En dat blijft een keuze op basis van persoonlijke voorkeuren!

Specificaties

Samsung Galaxy S8 iPhone X
Scherm
5.8 inch
5.8 inch
Camera
12 MP, 8 MP frontcamera
12 MP, 7 MP frontcamera
Sensor
Irisscanner, vingerafdruk
Face ID
Processor
Exynos 8895 Octa-core
Apple A11 Bionic Hexa-core
4G-ondersteuning
Ja
Ja
Software
Android 7.0
iOS 11
Batterij
Li-Ion 3000 mAh
Li-Ion 2716 mAh
Geheugen
64GB
64GB
Afmetingen
148.9 x 68.1 x 8 mm
143.6 x 70.9 x 7.7 mm