iPhone SE
vs iPhone 6

Maak kennis met de nieuwe iPhone SE, de krachtigste 4-inch telefoon ooit. Hou je van een compacte, snelle smartphone? Of ga je liever voor design? Wij hebben de verschillen voor je uitgewerkt zodat jij de beste keuze kunt maken!
Shop de iPhone 6

of de iPhone SE

Design

Alle twee de iPhones zijn gemaakt van aluminium, waardoor ze stuk voor stuk mooi zijn en exclusief aanvoelen. Zowel de iPhone 6 als de iPhone SE heeft het kenmerkende uiterlijk van de smartphones van Apple. Toch vinden wij de iPhone 6 de mooiere van de twee. Dit komt omdat deze smartphone slanker is en nét wat prettiger in de hand ligt. Het formaat van de iPhone SE is misschien iets prettiger als je kleine handen hebt, want deze telefoon is iets compacter. Dit weegt alleen niet op tegen het slankere voorkomen van de iPhone 6, die er iets moderner uitziet. Het staat echter als een paal boven water dat ook de iPhone SE een mooie smartphone is. Dus qua ontwerp heb je aan beide telefoons een goede koop.

Scherm

Eerst even de feiten. Het scherm van de iPhone SE is 4 inch groot en heeft een resolutie van 1136×640 pixels. De iPhone 6 heeft een groter schermformaat van 4,7 inch. Dit display heeft een resolutie van 1334×760 pixels. Beide smartphones hebben een pixeldichtheid van 326 ppi, dus qua scherpte zijn ze gelijk aan elkaar. Ook op andere vlakken zijn de iPhone SE en iPhone 6 op het gebied van het scherm aan elkaar gewaagd. Beide displays zijn heel helder, weergeven kleuren mooi, hebben een prima kijkhoek en uitstekende witbalans. De iPhone 6 en iPhone SE scoren een ruime voldoende. Er is daarom geen duidelijke winnaar: dit is een mooi gelijkspel!

Specificaties

De twee iPhones zijn allebei heel snel in gebruik. Apps starten op de iPhone SE en iPhone 6 zeer snel op en ook het schakelen tussen apps gaat heel snel. In de iPhone 6 zit de Apple A8-processor, terwijl de iPhone SE de snellere, zuinigere én krachtigere A9-chipset heeft die ook in de iPhone 6S wordt gebruikt. De iPhone SE is dus iets sneller, maar veel scheelt het niet. Toch is deze telefoon op het gebied van hardware de winnaar. Beide telefoons hebben 1GB werkgeheugen en zijn verkrijgbaar in dezelfde hoeveelheid opslaggeheugen: 16 en 64GB, al heeft de iPhone 6 ook een variant met 128GB. Ook hebben de twee telefoons een vingerafdruksensor, waarmee jij je iPhone extra goed kunt beveiligen.

Camera’s

De iPhone 6 schiet foto’s in 8 en 1,2 megapixel. Aan de achterkant van de iPhone SE zit een 12-megapixelcamera waarmee je kunt filmen in 4K. De iPhone 6 kan dit niet. Aan de voorkant van de iPhone SE zit dezelfde 1,2-megapixelcamera. Neem je graag selfies? Dan maakt het niet uit welke van de twee telefoons je kiest. De iPhone SE heeft alleen duidelijk de betere ‘main camera’. Overigens schiet je ook met de iPhone 6 heel mooie foto’s. De foto’s die door de iPhone SE zijn gemaakt zijn alleen wat detailrijker, scherper en mooier. Dit geldt ook voor de video’s, maar beide smartphones zijn toppers op het gebied van camera’s.

Eindoordeel

De iPhone SE is iets beter dan de iPhone 6. Hoewel laatstgenoemde een mooier ontwerp heeft, is de iPhone SE sneller én maakt hij mooiere foto’s. Qua display zijn beide Apple-producten toppers. Het hangt van je eigen voorkeuren af welke telefoon je kunt kiezen. Hou je van een compacte, snelle smartphone? Dan is de iPhone SE de beste keuze. Als je een mooi ontwerp belangrijker vindt, overweeg in dat geval de iPhone 6. Alle twee de telefoons ondersteunen 4G-internet en hebben ongeveer dezelfde batterijduur. Daar hoeft je keuze dus niet van af te hangen, want met de iPhone 6 én iPhone SE trek je het internet helemaal leeg!

Shop de iPhone 6

of shop de iPhone SE

Specificaties

Apple iPhone 6 (16GB) Apple iPhone SE (32GB)
Scherm 4.7 inch 4 inch
Camera 8-megapixelcamera 12-megapixelcamera
Sensor Vingerafdruk, ook voor betalingen Vingerafdruk, ook voor betalingen
Processor Apple A8 Apple A9
4G-ondersteuning Ja Ja
Software iOs 8 (upgradebaar) iOs 9 (upgradebaar)
Batterij Niet verwisselbaar, 1810 mAh Niet verwisselbaar, 1642 mAh
Geheugen 16GB, 64GB 32GB, 128GB
Afmetingen 138 x 67 x 7 mm 123.8 x 58.6 x 7.6 mm

iPhone Se
belachelijk
betaalbaar

  • Wegens succes verlengd
  • Tijdelijk met € 192,- korting
  • OP=OP
Check de iPhone SE deal