IPHONE 8 PLUS
VS GALAXY S8 PLUS

Het waren dé twee giganten in ‘smartphoneland’: de iPhone 8 Plus en Samsung Galaxy S8+. Stuk voor stuk opvallend, snel en veelzijdig. Maar welke van de twee telefoons is nou de beste? In deze iPhone 8 Plus versus Samsung Galaxy S8+ vergelijking proberen we daar een antwoord op te vinden!

Helaas zijn deze toestellen beide niet meer verkrijgbaar bij Tele2, maar niet getreurd: check hieronder de smartphones die wel verkrijgbaar zijn bij ons! 

Desgin van beide toestellen

Design

De iPhone 8 Plus heeft een traditioneel iPhone-uiterlijk, waarbij je de startknop onderaan het scherm vindt. Dat doet Samsung met de Galaxy S8+ toch wel iets anders. Het ontwerp hiervan is namelijk volledig vernieuwd. Zo loopt het scherm aan de zijkanten tot over de rand door en zijn de randen aan de boven- en onderkant zeer dun. Het resultaat? Een zeer futuristische smartphone om te zien. Het ontwerp van de iPhone 8 Plus is wat minder origineel, waarmee de Samsung Galaxy S8+ op dit vlak de duidelijke winnaar is. Al hebben de telefoons wel wat gemeenschappelijke voordelen. Ze zijn alle twee stofdicht en je kunt ze draadloos opladen.

Scherm

De iPhone 8 Plus heeft een 5,5-inch Full HD-display met een resolutie van 1920×1080 pixels. In de Samsung Galaxy S8+ zit een groter 6,2 inch-display met een Quad HD-resolutie van 2990×1440 pixels. Dit scherm is dus groter én scherper. Bovendien gebruikt de Galaxy S8+ een beter schermtype: Super Amoled, wat helderder, kleurrijker, energiezuiniger en beter is dan het IPS LCD-paneel van de iPhone 8 Plus. De iPhone 8 Plus heeft weer als voordeel dat het scherm drukgevoelig is dankzij 3D Touch. Toch is er qua scherm een duidelijke winnaar in deze iPhone 8 Plus versus Samsung Galaxy S8+ vergelijking. Laatstgenoemde heeft op het gebied van de displays de zaakjes het beste voor elkaar.

Scherm van beide toestellen
Prestaties iPhone 8 Plus en Galaxy 8 Plus

Prestaties

De Samsung Galaxy S8+ draait op Android en heeft een krachtige Exynos 8895 Octa-processor met 4GB werkgeheugen. De iPhone 8 Plus heeft Apple’s iOS 11 en de A11 Bionic-processor met 3GB werkgeheugen. Op papier is de iPhone 8 Plus iets minder krachtig dan de Samsung Galaxy S8+, maar in gebruik is de telefoon net iets sneller. Ook de batterij gaat langer mee en het besturingssysteem biedt net wat meer gebruiksvriendelijke mogelijkheden. Beide telefoons hebben 64GB opslaggeheugen. Bij de Samsung Galaxy S8+ is dat uit te breiden met een SD-kaartje, bij de iPhone 8 Plus kun je ook voor het model met 256GB geheugen gaan. Al met al presteert de hardware van de iPhone 8 Plus nét wat beter en is de telefoon van Apple de winnaar op dit vlak.

Extra’s

Alle twee de telefoons schieten foto’s in 12 megapixel. Aan de achterkant van de iPhone 8 Plus zit een camera met dubbele lens. Hiermee kun je optisch inzoomen, waarbij de kwaliteit niet verloren gaat. De Samsung Galaxy S8+ kan dit niet. Aan de voorkant van de Samsung zit een 8-megapixelcamera, bij de iPhone 8 Plus is dat een 7-megapixelcamera: een verwaarloosbaar verschil. Beide telefoons hebben een vingerafdruksensor. De iPhone 8 Plus biedt meer mogelijkheden op het gebied van Augmented Reality. De veelzijdigere camera en extra mogelijkheden zorgen ervoor dat de iPhone 8 plus net wat meer te bieden heeft dan de Samsung Galaxy S8+. Apple wint hier dus van Samsung.

Extras iPhone 8 Plus en de Galaxy 8 Plus

En de winnaar is?

De iPhone 8 Plus versus Samsung Galaxy S8+ vergelijking is zo interessant omdat de telefoons het beste in huis hebben van Apple en Samsung. Dit zijn de grootste telefoonfabrikanten ter wereld. Wat ons betreft eindigt de vergelijking in een gelijkspel. Het ontwerp en scherm van de Samsung Galaxy S8+ is beter, maar de iPhone presteert weer beter en heeft meer extra’s te bieden. Het hangt vooral van je persoonlijke voorkeur of voor welke telefoon je gaat. Kies je voor het Android van Samsung of het iOS van Apple? Die keuze is puur persoonlijk!

Wist je dat de nieuwe iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max nu ook te krijgen zijn? Bekijk ze hier! Toch liever meer weten over de nieuwste Samsung Galaxy? Check dan hier de Galaxy S21!

Specificaties

iPhone 8 Plus Samsung Galaxy S8 Plus
Scherm
5.5 inch
6.2 inch
Camera
12 MP, 7 MP frontcamera
MP, MP frontcamera
Sensor
Vingerafdruk
Irisscan, vingerafdruk
Processor
Apple A11 Bionic Hexa-core
Exynos 8895 Octa-core
4G-ondersteuning
Ja
Ja
Software
iOS 11
Android 7.0
Batterij
2691 mAh
3500 mAh
Geheugen
64 of 256GB
64GB
Afmetingen
158.4 x 78.1 x 7.5 mm
159.5 x 73.4 x 8.1 mm