iphone 8 plus
vs iPhone 8

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn twee toptelefoons van Apple. Ze hebben een mooi uiterlijk, goed scherm en zijn ook nog eens supersnel in gebruik. Maar welke iPhone 8 is het beste? Daar proberen we in deze iPhone 8 versus iPhone 8 Plus vergelijking achter te komen.
Bekijk alle iPhones
Design

Apple ontwierp de iPhone 8 en iPhone 8 Plus volgens dezelfde filosofie. Het is daarom duidelijk dat ze ‘broers’ van elkaar zijn. De smartphones zijn allebei gemaakt van aluminium en hebben een voor- en achterkant van glas. Je kunt ze draadloos opladen, maar natuurlijk ook nog steeds via een kabeltje. De twee telefoons hebben als voordeel dat ze beschermd zijn tegen stof- en water. Ze zijn allebei dus net zo veelzijdig en zien er bovendien hetzelfde uit. Apple heeft ze stuk voor stuk mooi afgewerkt, waardoor ze er bijzonder en exclusief uitzien. Qua design valt er in de iPhone 8 versus iPhone 8 Plus vergelijking dus geen winnaar aan te wijzen.

Scherm

Qua scherm zijn er wel degelijk verschillen tussen de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus. De iPhone 8 heeft een schermformaat van 4,7 inch en een resolutie van 1334×750 pixels. In de iPhone 8 Plus zit een groter 5,5 inch display dat een Full HD-resolutie van 1920×1080 pixels heeft. Dit scherm is dus groter, heeft een hogere resolutie én een hogere pixeldichtheid. De twee displays gebruiken dezelfde schermtechnologie en presteren hetzelfde qua helderheid, kleurweergave, contrast, kijkhoek en witbalans. En dat is alleen maar goed, want de iPhone 8 en iPhone 8 Plus hebben misschien wel één van de beste smartphonedisplays van dit moment. Extra voordeel: TrueTone, waarbij de kleurweergave zich aan het omgevingslicht aanpast. Het resultaat? Extra realistische kleurweergave. Al met al is het scherm van de iPhone 8 Plus net wat beter, vanwege de hogere schermresolutie en pixeldichtheid. Maar de verschillen zijn miniem.

Scherm iPhone 8 vs 8 Plus
Prestaties

De telefoons hebben de Apple A11 Bionic-processor. Dit is een superkrachtige chipset met zes kernen. Hiermee starten apps op de iPhone 8 en iPhone 8 Plus supersnel op. Ook schakel je supersnel tussen verschillende apps, al is de Plus-variant hier nét wat sneller in. De telefoons hebben 64 of 256GB-opslaggeheugen, waarbij jij de keuze hebt wat je kiest. Ze draaien op iOS 11, wat zeer uitgebreid is en heel makkelijk en vloeiend werkt. De iPhone 8 heeft een redelijk goede batterijduur, waarbij hij het makkelijk een dag aan intensief gebruik volhoudt. De batterij van de iPhone 8 Plus gaat echter iets langer mee. In deze iPhone 8 versus iPhone 8 Plus vergelijking presteert de iPhone 8 Plus mede daarom beter.

Extra’s

Je ontgrendelt alle twee de telefoons met een vingerafdruksensor. Handig, want dit gaat snel en veilig. Ook kun je er apps extra goed mee beveiligen, wat we ook een voordeel van de twee iPhone 8-telefoons vinden. Op cameragebied springen beide smartphones er ook uit, want de resultaten zijn zeer realistisch en goed. De iPhone 8 en iPhone 8 Plus hebben aan de achterkant een 12-megapixelcamera. Alleen heeft de iPhone 8 Plus een camera met twee 12-megapixellenzen. Hier kun je optisch mee inzoomen, waardoor ook ingezoomde foto’s superscherp zijn. De iPhone 8 kan dit niet. De selfiecamera is wél hetzelfde: hiermee maak je supermooie kiekjes in 7 megapixel van jezelf! Dankzij zijn betere ‘main camera’ scoort de iPhone 8 Plus op het gebied van de extra’s net wat beter.

Extra's 8 vs 8 Plus
En de winnaar is?

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn stuk voor stuk parels van apparaten. Ze zien er mooi uit, zijn supersnel in gebruik en maken prachtige foto’s en video’s. Eigenlijk zijn het allebei echte winnaars. Toch moet er in deze iPhone 8 versus iPhone 8 Plus vergelijking een winnaar komen. En dat is… de iPhone 8 Plus! Deze telefoon heeft een iets beter scherm, schakelt net wat sneller tussen apps en heeft een veelzijdigere camera. Maar in de basis zijn de twee telefoons vrijwel gelijk aan elkaar en maak je met beide telefoons een heel goede keuze.

Shop een iPhone

Specificaties

iPhone 8 iPhone 8 Plus
Scherm 4.7 inch 5.5 inch
Camera 12 MP, 7 MP frontcamera 12 MP, 7 MP frontcamera
Sensor Vingerafdruk Vingerafdruk
Processor Apple A11 Bionic Hexa-core Apple A11 Bionic Hexa-core
4G-ondersteuning Ja Ja
Software iOS 11 iOS 11
Batterij 1821 mAh 2675 mAh
Geheugen 64GB of 256GB 64GB of 256GB
Afmetingen 138.4 x 67.3 x 7.3 mm 158.4 x 78.1 x 7.5 mm