IPHONE X
VS IPHONE 8

Ze behoren allebei tot de allerbeste telefoons van dit moment: de iPhone X en iPhone 8. Wij snappen dat het dan lastig is om een keuze te maken. Daarom vergelijken we deze twee toptelefoons van Apple graag voor je. De iPhone X versus de iPhone 8: welke is de beste?

Design iPhone 8 versus iPhone X

Design

Gemaakt van de beste materialen, met oog voor detail afgewerkt, stof- en waterbeschermend en een zeer exclusief uiterlijk: dat zijn de overeenkomsten die de iPhone X en iPhone 8 qua ontwerp hebben. Maar er zijn meer verschillen dan overeenkomsten. De iPhone 8 heeft een traditioneel Apple-ontwerp. Onder het scherm zit de startknop en de randen aan de boven- en onderkant zijn redelijk groot. Dat kan van de iPhone X niet gezegd worden. Bij deze smartphone zijn er eigenlijk geen randen: het scherm loopt tot aan de randen door, zowel aan de boven- en onderkant als de zijkanten. Het resultaat? De iPhone X lijkt uit de toekomst te komen. Het mag daarom duidelijk zijn dat de iPhone X versus iPhone 8 qua design de winnaar is.

Scherm

De iPhone 8 heeft een compact 4,7-inch LCD-scherm met een resolutie van 1134×750 pixels. Hierop is alles goed zichtbaar en blijft de telefoon lekker compact. De iPhone X heeft een enorm 5,8-inch Super Retina-display. Een véél groter scherm. Toch is de telefoon dankzij de ultradunne schermranden maar een beetje groter dan de compacte iPhone 8. Door het veel grotere scherm en de iets grotere behuizing is de iPhone X net wat gebruiksvriendelijker. Ook heeft de telefoon een veel beter scherm. De iPhone X gebruikt namelijk de OLED-schermtechnologie, dat veel helderder, scherper, kleurrijker en zuiniger is dan het LCD-display in de iPhone 8. iPhone X versus iPhone 8 qua display? De iPhone X is duidelijk de bovenliggende partij.

Scherm iPhone X versus iPhone 8
Prestaties iPhone 8 versus iPhone X

Prestaties

De iPhone X en iPhone 8 zijn in evenwicht op het gebied van prestaties. Dat zie je ook terug in de specificaties, die grotendeels overeenkomen. De twee Apple-smartphones gebruiken allebei de innovatieve, krachtige Apple A11 Bionic-processor. Dit is een zeskernige chipset. Hierbij doen de twee krachtigste kernen het zware rekenwerk, bijvoorbeeld voor grafisch zware programma’s. Vier kernen doen het minder intensieve werk. Deze goede samenwerking zorgt voor snelle prestaties en een batterij die lang meegaat. Bij de iPhone X en iPhone 8 heb je keuze uit 64 en 256 GB opslaggeheugen. Ook op dit vlak geen verschillen. Geen winnaar dus op dit gebied!

Extra's

De iPhone X heeft onder het scherm geen startknop. In plaats daarvan veeg je naar boven om het startscherm te openen. De telefoon ontgrendel je door middel van het baanbrekende Face ID. Dit is een geavanceerde gezichtsherkenning die je ook in het donker kunt gebruiken, dankzij infraroodtechnologie. De iPhone 8 heeft deze functie niet. Allebei de telefoons hebben camera’s die Augmented Reality ondersteunen. Met twee lenzen is de main camera van de iPhone X wel nét wat beter en uitgebreider. Een overeenkomst tussen de twee toptelefoons? Je kunt ze allebei draadloos opladen. Het zal je inmiddels echter niet verbazen dat de iPhone X versus de iPhone 8 meer extra’s te bieden heeft.

Extras iPhone 8 versus iPhone X

En de winnaar is?

De iPhone X is de duidelijke winnaar. Met zijn vernieuwende ontwerp, betere scherm en handige extra’s is de telefoon de iPhone 8 op meerdere vlakken te slim af. Toch zal dit ook afhangen van je persoonlijke voorkeur. Wil je opvallen met je telefoon en genieten van futuristische extra’s? Dan is de iPhone X de betere keuze. Ga je liever voor een recht-toe-recht-aan telefoon die tot de snelsten van dit moment behoort? Dan zal je heel gelukkig zijn met de iPhone 8. The choice is yours!

Specificaties

Apple iPhone 8 Apple iPhone X
Scherm
4.7 inch
5.8 inch
Camera
12 MP, 7 MP frontcamera
12 MP, 7 MP frontcamera
Sensor
Vingerafdruk
Face ID
Processor
Apple A11 Bionic Hexa-core
Apple A11 Bionic Hexa-core
4G-ondersteuning
Ja
Ja
Software
iOS 11
iOS 11
Batterij
1821 mAh
2716 mAh
Geheugen
64GB of 256GB
64GB
Afmetingen
138.4 x 67.3 x 7.3 mm
143.6 x 70.9 x 7.7 mm