IPHONE 8
VS IPHONE 7

Ze zijn mooi, snel en ook nog eens heel gebruiksvriendelijk. Ja, de iPhone 7 en iPhone 8 hebben zo hun overeenkomsten. Niet zo gek, want de iPhone 8 is de directe opvolger van de iPhone 7. In deze iPhone 8 versus iPhone 7 vergelijking zoeken we uit welke telefoon beter is!

Design iPhone 8 versus iPhone 7

Design

De iPhone 8 en iPhone 7 zijn duidelijk familie van elkaar. Ze hebben min of meer hetzelfde ontwerp, maar toch zijn er verschillen. De iPhone 7 is volledig gemaakt van aluminium. Hierdoor ziet deze smartphone er solide en goed afgewerkt uit. De iPhone 8 bestaat óók voor een deel uit aluminium, maar zijn voor- en achterkant zijn gemaakt van glas. Deze smartphone ziet er daardoor iets mooier en exclusiever uit. Mooie overeenkomst is dat zowel de iPhone 7 als iPhone 8 stof- en waterbeschermd is. Geen paniek dus, als je door de regen moet fietsen. De iPhone 8 heeft versus de iPhone 7 al met al net een iets mooier en beter ontwerp.

Scherm

De twee Apple-telefoons hebben allebei hetzelfde schermformaat en dezelfde resolutie: 4,7 inch met 1334×750 pixels. Ook gebruiken ze hetzelfde schermtype: IPS LCD. De twee schermen zijn lekker helder en bieden een goede kleurweergave. Ook het contrast, witbalans en kijkhoek scoren een ruime voldoende. Daarmee behoren de displays van de iPhone 7 en iPhone 8 met gemak tot de beste van de markt. Een mooie, handige extra is dat de schermen drukgevoelig zijn. Ze voelen of je hard of zacht drukt, wat voor extra mogelijkheden in iOS zorgt. Handig! Deze wedstrijd tussen de iPhone 8 en iPhone 7 eindigt in een gelijkspel.

Scherm iPhone8 versus iPhone 7
Prestaties iPhone 8 versus iPhone 7

Prestaties

Er zijn genoeg verschillen tussen de iPhone 7 en iPhone 8 op het gebied van hardware. Laten we beginnen bij de processor, oftewel de hersens van een smartphone. De iPhone 7 heeft de snelle Apple A10-processor. In de iPhone 8 zit diens opvolger, de A11 Bionic-chipset. Deze processor heeft zes kernen, wat er twee meer zijn dan bij de iPhone 7. Het gevolg? Een snellere, krachtigere processor die ook nog eens een stuk zuiniger is dan zijn voorganger. Apps starten op de iPhone 8 dus iets sneller op. Ook de batterij van de iPhone 8 gaat langer op een lading mee: best een belangrijk voordeel! Daarnaast biedt de telefoon standaard meer opslaggeheugen: 64GB om precies te zijn. De winnaar is dus duidelijk de iPhone 8.

Extra's

Alle twee de telefoons hebben een vingerafdruksensor. Hiermee ontgrendel je snel en veilig jouw iPhone. Een handige extra om belangrijke apps goed te beveiligen. Daarmee scoort zowel de iPhone 8 als iPhone 7 punten! Beide camera’s schieten foto’s in 12 megapixel. Toch is de camera van de iPhone 8 versus iPhone 7’s camera beter. Hiermee heb je Augmented Reality-mogelijkheden, wat extra mogelijkheden biedt voor het spelen van spellen en navigeren. Ook kun je de iPhone 8 draadloos opladen, terwijl de iPhone 7 dat niet kan. Het zal je niet verbazen: daarmee is de iPhone 8 op dit gebied duidelijk de winnaar.

Extras iPhone 8 versus iPhone 7

En de winnaar is?

De iPhone 7 is een snelle telefoon die op elk gebied een dikke, dikke voldoende scoort. Maar hij is niet opgebokst tegen de extra voordelen die de iPhone 8 te bieden heeft. Deze telefoon heeft een beter ontwerp, is sneller in gebruik en heeft meer extra’s voor je in petto die écht de moeite waard zijn. De uitslag van deze iPhone 8 versus iPhone 7 vergelijking? Een ruime overwinning voor de iPhone 8!

Specificaties

iPhone 8 iPhone 7
Scherm
4.7 inch
4.7 inch
Camera
12 MP, 7 MP frontcamera
12 MP, 7 MP frontcamera
Sensor
Vingerafdruk
Vingerafdruk
Processor
Apple A11 Bionic Hexa-core
A10 Fusion‑chip met 64‑bits architectuur
4G-ondersteuning
Ja
Ja
Software
iOS 11
iOS 10, kan naar 11
Batterij
1821 mAh
1960 mAh
Geheugen
64GB of 256GB
32, 128 of 256GB
Afmetingen
138.4 x 67.3 x 7.3 mm
138.3 x 67.1 x 7.1 mm