iphone 6S
vs iphone 7 Plus

Met twee nieuwe kleuren en een betere camera wordt het een heftige strijd tussen de iPhone 6S Plus en de iPhone 7 Plus. We zetten de verschillen voor je op een rijtje zodat jij de beste keuze kan maken!
Bestel de iPhone 7 Plus
Design

De iPhone 7 Plus is de opvolger van de iPhone 6S Plus en dat is qua uiterlijk duidelijk te zien. De smartphones hebben min of meer hetzelfde uiterlijk, maar het ontwerp verschilt wel degelijk van elkaar. Zo heeft de iPhone 6S Plus wél een koptelefooningang, terwijl de iPhone 7 Plus dat niet heeft. Een klein nadeeltje, maar het grote voordeel van de iPhone 7 Plus is dat hij een IP67-certificaat heeft. Dit betekent dat de smartphone stof- en waterdicht is, waardoor er geen stof bij de hardware kan komen. Ook kan de smartphone een half uur lang tot maximaal een meter onder water blijven. Daarmee heeft het ontwerp van de iPhone 7 Plus een duidelijk voordeel ten opzichte van de 6S Plus. De iPhone 7 Plus komt op dit gebied dus als beste uit de bus.

Scherm

In alle twee de telefoons zit een scherm dat een formaat heeft van 5,5 inch. De displays hebben dezelfde Full HD-resolutie van 1920×1080 pixels. Op dit gebied valt er geen duidelijke winnaar aan te wijzen. Beide displays zijn zeer helder en weergeven kleuren mooi en helder. Ook de witbalans en kijkhoek van de twee smartphoneschermen verdienen een ruime voldoende. Bonuspunten scoren de iPhone 7 Plus en de iPhone 6S Plus met 3D Touch. Dit is een technologie waarmee het aanraakscherm voelt hoe hard je erop drukt, wat extra opties in de interface van de telefoon mogelijk maakt.

Specificaties

Alle twee de iPhones zijn snel in gebruik en haperen vrijwel nooit. Toch valt er een duidelijk winnaar aan te wijzen en dat is de iPhone 7 Plus. Waarom? In deze smartphone zit Apple’s nieuwste processor, de A10 Fusion. Deze heeft vier kernen: een primeur voor Apple. Daarmee is deze processor veel sneller en energiezuiniger dan de A9-processor die Apple gebruikt voor de iPhone 6S Plus. De iPhone 7 Plus is dus sneller in gebruik, maar heeft ook nog eens een lange accuduur. Bovendien heeft de nieuwste iPhone met 3GB meer werkgeheugen dan zijn voorganger, die het moet doen met 2GB ram. Dit zorgt ervoor dat je met de iPhone 7 Plus sneller overschakelt van de ene naar de andere app.

Camera’s

De iPhone 6S maakt mooie, detailrijke foto’s in 12 megapixel. Aan de voorkant zit een selfiecamera van 5 megapixel. De iPhone 7 Plus heeft aan de voorkant een 7-megapixelcamera, die betere foto’s maakt. Ook de ‘main camera’ van de 7 Plus is beter. Deze heeft namelijk niet één, maar twee 12-megapixelcamera’s. Hiermee kun je optisch inzoomen: iets dat vrijwel geen andere telefoon kan. Deze functie zorgt ervoor dat de beeldkwaliteit beter is als je inzoomt. Mede hierdoor maakt de iPhone 7 Plus nóg mooiere foto’s dan zijn voorganger. Ook heeft de camera van de nieuwe telefoon een lager diafragma, wat resulteert in detailrijkere, betere foto’s onder donkere omstandigheden. Niet omdat het moet, maar omdat het kan! Prima voor een avondje uit.

Eindoordeel

Eigenlijk kan de iPhone 6S Plus alleen op het gebied van het scherm tippen aan zijn opvolger, de iPhone 7 Plus. De nieuwste van de twee Apple-smartphones is waterdicht, sneller in gebruik, heeft een batterij die minder snel leeg gaat én beschikt over betere camera’s. Wel is de iPhone 6S Plus iets betaalbaarder, al weegt dit voordeel niet op tegen alle voordelen die de iPhone 7 Plus te bieden heeft.

Bestel de iPhone 7 Plus

Specificaties

Apple iPhone 6S Plus (32GB) Apple iPhone 7 Plus (32GB)
Scherm 5.5 inch 5.5 inch
Camera 12MP, diafragma f2.2, 5MP frontcamera Dual 12MP, diafragma f1.8, 7MP frontcamera
Sensor Vingerafdruk, ook voor betalingen Vingerafdruk, ook voor betalingen
Processor Apple A9, Dual-core 1.84 GHz Twister Apple A10
4G-ondersteuning Ja Ja
Software iOS 9 (upgradebaar) iOS 10
Batterij Niet verwisselbaar, 2750 mAh Niet verwisselbaar, 2900 mAh
Geheugen 16GB, 32GB, 128GB 32GB, 128GB & 256GB
Afmetingen 158.2 x 77.9 x 7.3 mm 158.2 x 77.9 x 7.3 mm

IPHONE 7 Plus
topdeal

  • Bundel geldig in de hele EU
  • Schandalig snel 4G
  • Trek het internet helemaal leeg
Bestel de iPhone 7 Plus