APPLE IPHONE 6S
VS IPHONE 7

Met twee nieuwe kleuren en een betere camera wordt het een heftige strijd tussen de iPhone 6S en de iPhone 7. We zetten de verschillen voor je op een rij zodat jij de beste keuze kan maken!

Design iPhone 6S versus iPhone 7

Design

Op het eerste gezicht zien de iPhone 7 en iPhone 6S er vrijwel hetzelfde uit. Maar als je naar de details kijkt, vallen er wel degelijk een aantal verschillen op. Zo heeft de iPhone 6S wél een ingang voor je koptelefoon, terwijl de nieuwste iPhone dat niet heeft. Dit nadeeltje weegt echter niet op tegen een mooie vernieuwing die het ontwerp van de iPhone 7 met zich meebrengt. De iPhone 7 is namelijk stof- en waterwerend, terwijl de iPhone 6S dat niet is. Het toestel heeft hiervoor zelfs een IP67-certificaat, wat betekent dat er geen stof in de smartphone kan komen en dat de telefoon maximaal een half uur tot een meter onder water kan blijven. Niet omdat het moet, maar omdat het kan! Daarmee blijft de iPhone 7 veel langer in een goede staat dan zijn voorganger. Het design van de iPhone 7 is hierdoor beter en completer dan dat van de iPhone 6S.

Scherm

Beide smartphones hebben een scherm met een formaat van 4,7 inch. Ook de schermresolutie is hetzelfde: 1334×750 pixels. Om maar met de deur in huis te vallen: qua scherm valt er geen winnaar aan te wijzen. Beide displays zijn namelijk zeer helder en weergeven kleuren mooi en levendig. Ook de witbalans en kijkhoek van zowel het scherm van de iPhone 7 als dat van de iPhone 6S is dik in orde. Dankzij 3D Touch zijn de schermen van de twee iPhones allebei lekker veelzijdig. Deze technologie voelt hoe hard je op het touchscreen drukt, wat voor extra mogelijkheden zorgt in iOS 10, het besturingssysteem van de twee telefoons.

Scherm iPhone 6S versus iPhone 7
Specificaties iPhone 6S versus iPhone 7

Specificaties

De iPhone 6S en iPhone 7 behoren allebei tot de snelste smartphones die er zijn. Apps starten met beide apps snel op en ook het schakelen van de ene naar de andere app verloopt snel. Van de twee Apple-smartphones heeft de iPhone 7 echter een betere processor. Dit is de A10 Fusion-chipset, de eerste processor van Apple die niet twee maar vier kernen heeft. Hierdoor is de iPhone 7 nóg iets krachtiger en sneller dan zijn voorganger. Bovendien is hij energiezuiniger, wat ervoor zorgt dat de batterij van de iPhone 7 twee uur langer mee gaat. Qua prestaties is de iPhone 7 dus de betere telefoon.

Camera's

In zowel de iPhone 6S als iPhone 7 zit aan de achterkant een 12-megapixelcamera. Beide smartphones schieten snel scherpe, detailrijke en levendige foto’s. De camera van de iPhone 7 heeft als voordeel dat deze een lager diafragma heeft, f1.8 om f2.2, wat betekent dat hij onder donkere omstandigheden mooiere foto’s maakt. Deze camera is daarom beter dan die van de iPhone 6S. Ook de selfiecamera van de iPhone 7 is de betere van de twee. Hiermee maak je foto’s in 7 megapixel, terwijl de iPhone 6S een 5-megapixelcamera heeft. De winnaar op cameragebied is daarmee duidelijk, dat is de iPhone 7.

Camera iPhone 6S versus iPhone 7

Eindoordeel

Hoewel de iPhone 6S een mooie, snelle en veelzijdige smartphone is, is de iPhone 7 de duidelijke winnaar van deze vergelijking. Hij is waterwerend, sneller in gebruik, maakt mooiere foto’s en heeft een batterij die langer mee gaat. Zijn nadeel is dat hij iets duurder is dan de iPhone 6S, maar de telefoon is het prijsverschil wél waard. Bovendien is de iPhone 7 op dit moment de absolute top op smartphonegebied: het is dé eyecatcher van de smartphones die nu te koop zijn.

Specificaties

Apple iPhone 6S (32GB) Apple iPhone 7 (32GB)
Scherm
4.7 inch
4.7 inch
Camera
12MP, diafragma f2.2, 5MP front camera
12MP, diafragma f1.8, 7MP frontcamera
Sensor
Vingerafdruk, ook voor betalingen
Vingerafdruk, ook voor betalingen
Processor
Apple A9
Apple A10
4G-ondersteuning
Ja
Ja
Software
iOS 9 (upgradebaar)
iOS 10
Batterij
Niet verwisselbaar, 1715 mAh
Niet verwisselbaar, 1960 mAh
Geheugen
16GB, 32GB, 64GB & 128GB
32GB, 128GB & 256GB
Afmetingen
138.3 x 67.1 x 7.1 mm
138.3 x 67.1 x 7.1 mm
IPHONE 7
SUPERDEAL
  • Bundels geldig in de EU
  • Schandalig snel 4G
  • App je tureluurs