iPhone 7
vs Galaxy S7

Tijd om twee toptelefoons met elkaar te vergelijken. Welke telefoon is beter, de Apple iPhone 7 of de Samsung Galaxy S7? Wij zochten het voor je uit!
Bestel de iPhone 7
Design

De Apple iPhone 7 en Samsung Galaxy S7 zien er compleet verschillend uit, maar hebben tóch veel overeenkomsten. Zo zijn ze allebei stof- en waterwerend en gemaakt van aluminium en glas. Onderaan het scherm van de telefoons zit een startknop met daarin een vingerafdruksensor verwerkt. De iPhone 7 is met 7,1 millimeter iets dunner dan de wat dikkere Galaxy S7, die 7,8 millimeter dik is. Ook weegt hij met 138 gram 14 gram lichter. De Galaxy S7 heeft weer als voordeel dat hij een ingang heeft voor een Micro SD-kaart en een koptelefoon. Daarmee is het ontwerp van de Galaxy S7 veelzijdiger en completer dan dat van de iPhone 7.

Scherm

De iPhone 7 heeft met 4,7 inch een kleiner schermformaat dan de Samsung Galaxy S7, dat een schermformaat heeft van 5,2 inch. Hierdoor is de iPhone wél een compactere smartphone. De iPhone heeft een schermresolutie van 1334×750 pixels, wat heel wat minder is dan de Quad HD-resolutie van 2560×1440 pixels van de Galaxy S7. Bovendien heeft de Samsung een Super Amoled-paneel, dat een stuk helderder en scherper is dan het IPS LCD-paneel van de iPhone 7. De uitslag is dus duidelijk: de Samsung Galaxy S7 heeft een beter scherm.

Specificaties

Op papier heeft de Samsung betere hardware. Zo beschikt de Galaxy S7 over een krachtigere processor en meer werkgeheugen. Toch is de iPhone 7 de snellere van de twee telefoons, al zijn de verschillen klein. De telefoon van Apple hapert niet of nauwelijks en is grafisch de sterkere van de twee telefoons. Dit komt onder andere omdat de soft- en hardware van de iPhone 7 beter met elkaar samenwerken. Een extra voordeel hiervan is dat de smartphone energiezuiniger is dan de Galaxy S7, wat betekent dat de iPhone 7 een batterij heeft die minder snel leeg gaat. Qua specificaties is mede daarom de iPhone 7 de betere van de twee.

Camera’s

De twee telefoons schieten allebei foto’s in 12 megapixel. Beide camera’s onderscheiden zich met hun lage diafragma, wat betekent dat je óók onder donkere omstandigheden mooie en scherpe foto’s en video’s kunt maken. Het verschil tussen de camera’s zit ‘m in de details, maar ze scoren op het einde van de rit allebei even goed. De iPhone 7 heeft een iets betere selfiecamera. Deze maakt foto’s in 7 megapixel, tegenover de 5-megapixelcamera die aan de voorkant van de Galaxy S7 zit. Ook is de camera-app van de iPhone iets sneller en makkelijker in gebruik, waardoor de iPhone 7 op dit onderdeel de beste is.

Eindoordeel

De Samsung Galaxy S7 heeft een completer ontwerp en beter scherm, maar de iPhone 7 is de snellere van de twee telefoons én maakt mooiere foto’s. Daarmee houden de twee zwaargewichten elkaar mooi in evenwicht. Het hangt dus van je persoonlijke voorkeuren af om erachter te komen welke telefoon het beste bij je past. Wil jij de allersnelste telefoons hebben die ook de mooiste foto’s maakt? Dan is de iPhone 7 de beste keuze. Vind jij een compleet ontwerp belangrijk en hecht je waarde aan een Micro SD-ondersteuning en koptelefooningang? En wil je een zo goed mogelijk scherm? Dan is de Galaxy S7 de duidelijke winnaar.

Bestel de iPhone 7

Specificaties

Apple iPhone 7 Samsung Galaxy S7
Scherm 4,7″, LED-backlit IPS LCD, capacitive touchscreen 5,1″ sAMOLED Gorilla Glass
Camera 12 MP, f/1.7 en 7 MP, f/1.7 12 MP, f/1.7 en 5 MP, f/1.7
Sensor Vingerafdruk Vingerafdruk
Processor Quad-core, Apple A10 Fusion Octacore 2.1GHz
4G-ondersteuning Ja Ja
Software iOS 10.0.1 Android OS, v6.0 (Marshmallow)
Batterij Niet verwisselbaar, Li-Ion 1960 mAh Niet verwisselbaar, Li-Ion 3000 mAh
Geheugen 32, 128 en 256GB 32 en 64GB
Afmetingen 138.3 x 67.1 x 7.1 mm 142.4 x 69.6 x 7.9 mm
iPhone 7 image

apple
iphone 7

  • Schandalig snel 4G
  • 4,7 inch 3D Touch-scherm
  • Bundels geldig in de hele EU
Shop de iPhone 7