iphone 7 plus
vs GALAXY S7 Edge

De Apple iPhone 7 Plus en Samsung Galaxy S7 Edge zijn van alle smartphones dé grote krachtpatsers. Maar hoe verhouden de twee toptelefoons zich tot elkaar? Wij namen ze onder de loep om erachter te komen welke telefoon de beste is.
Bestel de iPhone 7 Plus
Design

Beide telefoons zijn gemaakt van aluminium en glas, waardoor ze stevig aanvoelen en er luxueus uitzien. Ook is zowel de Apple iPhone 7 Plus als Samsung Galaxy S7 Edge stof- en waterdicht. Handig: want ze gaan niet stuk als je ze per ongeluk in het water laat vallen. Niet omdat het moet, maar omdat het kan! Door zijn gebogen scherm heeft de S7 Edge een iets origineler uiterlijk. Bovendien zijn de randen aan de boven- en onderkant van het scherm dunner. Ook heeft de Galaxy S7 Edge ‘gewoon’ een koptelefooningang en biedt hij ruimte voor een Micro SD-kaartje: iets dat de iPhone 7 Plus niet kan zeggen. Daarom is qua design het topmodel van Samsung de betere.

Scherm

In de iPhone 7 Plus zit een 5,5-inch scherm met een Full HD-resolutie van 1920×1080 pixels. De Samsung heeft hetzelfde schermformaat, maar deze heeft een hogere Quad HD-resolutie van 2560×1440 pixels. Ook heeft de Galaxy S7 Edge een Super Amoled-paneel, terwijl de iPhone 7 Plus het moet stellen met een IPS LCD-scherm. Het Super Amoled-paneel en de hogere resolutie zorgen ervoor dat het scherm van de Galaxy S7 Edge scherper én helderder is. Ook weergeeft de telefoon kleuren mooier. Op schermgebied is de Samsung daarmee de duidelijke winnaar, al heeft de iPhone 7 Plus wel een klein voordeel. Het scherm van deze telefoon is namelijk drukgevoelig, wat voor iets meer gebruiksmogelijkheden zorgt. Essentieel is dit echter niet.

Specificaties

De twee telefoons zijn stuk voor stuk supersnel in gebruik. Apps starten snel op en de smartphones haperen niet of nauwelijks. Op papier heeft de Samsung Galaxy S7 Edge betere specificaties, met een krachtigere processor en meer werkgeheugen. Toch presteert de iPhone 7 Plus nét wat beter. Dit komt omdat Apple de soft- en hardware beter op elkaar afstemt dan Samsung. Een bijkomend voordeel hiervan is dat de iPhone 7 Plus energiezuiniger is, wat er weer voor zorgt dat de batterij minder snel leeg gaat. Qua specificaties wint de iPhone 7 Plus het dus van de Samsung Galaxy S7 Edge.

Camera’s

In de Samsung Galaxy S7 Edge zit een prima 12-megapixelcamera met een bijzonder laag diafragma van f1.7. Dit betekent dat je ook onder donkere omstandigheden, bijvoorbeeld tijdens een avondje uit, mooie en scherpe foto’s maakt. Aan de voorkant zit een 5-megapixelcamera, wat voor een selfiecamera prima is. De iPhone 7 Plus heeft aan de achterkant niet één, maar twee 12-megapixelcamera’s. Met deze cameramodule kun je optisch inzoomen: een zeldzaamheid voor smartphones. De resultaten zijn zeer goed, óók onder donkere omstandigheden. Zijn veelzijdigheid zorgt ervoor dat de camera van de iPhone 7 Plus beter is dan die van de Samsung. Ook de selfiecamera, die foto’s schiet in 7 megapixel, presteert beter.

Eindoordeel

De iPhone 7 Plus en S7 Edge scoren een gelijkspelletje. De Apple is sneller en maakt mooiere foto’s, maar de S7 Edge heeft een veelzijdiger ontwerp en een beter scherm. Het hangt dus van je persoonlijke voorkeuren af welke smartphone beter is: ga jij voor de mooiste smartphone met het beste display van dit moment? Dan is de Galaxy S7 Edge de juiste keuze. Ga jij voor snelheid en de mooiste foto’s? Dan past de iPhone 7 Plus beter bij je. Succes met het maken van je keuze!

Bestel de iPhone 7 Plus

Specificaties

Apple iPhone 7 Plus Samsung Galaxy S7 Edge
Scherm LED-backlit IPS LCD, capacitive touchscreen Super AMOLED capacitive touchscreen
Camera Dual 12 MP, f/1.8 en 7 MP, f/2.2 12 MP, f/1.7 en 5 MP, f/1.7
Sensor Vingerafdruk Vingerafdruk
Processor Quad-core 2.23GHz, Apple A10 Fusion Octacore 2.1GHz
4G-ondersteuning Ja Ja
Software iOS 10.0.1 Android OS, v6.0 (Marshmallow)
Batterij Niet verwisselbaar, Li-Ion 2900 mAh batterij Niet verwisselbaar, Li-Ion 3600 mAh batterij
Geheugen 32, 128 en 256GB 32 en 64GB
Afmetingen 158.2 x 77.9 x 7.3 mm 150.9 x 72.6 x 7.7 mm

iPhone 7 Plus
blitskikker

  • Bundel geldig in de hele EU
  • Schandalig snel 4G
  • Trek het internet helemaal leeg
Shop jouw iPhone 7 Plus