Samsung S22
vs
Iphone 14

Samsung S22 vs iPhone 14

De nieuwe iPhone 14 serie is een feit, vier toffe toestellen met als standaard model de iPhone 14. De grootste lancering vanuit Samsung was de populaire Samsung S22. Wat zijn de overeenkomsten tussen deze twee waanzinnige smartphones en wat zijn de verschillen tussen de Samsung S22 en de iPhone 14? Hieronder zetten we alles voor je op een rij.

Design

Beide toestellen hebben een schitterend tijdloos design. Platte zijkanten en een glazen achterkant voor de iPhone 14 en afgeronde hoeken en een kunststof behuizing voor de Samsung S22. Qua kleuren zijn er wel verschillen. De Samsung S22 is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren: zwart, wit, groen en roze. De iPhone 14 is naast in het zwart en wit ook te krijgen in het rood, blauw, paars en geel. Meer felle kleuren dus jouw telefoon valt lekker op!

Samsung S22

 • Kleuren: zwart, wit, groen en roze

iPhone 14

 • Kleuren: rood, wit, zwart, blauw, paars en geel

Display

Het formaat display is voor beide toestellen hetzelfde, een kraakhelder 6,1-inch scherm. Hierdoor liggen de telefoons prettig in de hand en zorgen ze beide voor een fantastische kijkervaring. De helderheid van de display’s komt overeen, ondanks dat het om twee verschillende soorten gaat, Dynamic AMOLED voor de Samsung S22 en een OLED display voor de iPhone 14. Toch wordt het AMOLED-scherm gezien als een net wat beter scherm. AMOLED is dunner, lichter en flexibeler. Én de verversingssnelheid is hoger dan bij OLED-schermen. Zo zie je met AMOLED gegarandeerd altijd soepele beelden. Dat maakt de Samsung S22 net wat meer geschikt voor games dan de iPhone 14. Dus als fanatieke gamer ga je voor de S22. Houd je van gamen, maar speel je niet al te zware spelletjes dan heb je aan de iPhone 14 ook een goede telefoon.

Samsung S22

 • Schermformaat: 6,1-inch

 • Dynamic AMOLED 2X display

iPhone 14

 • Schermformaat: 6,1-inch 

 • OLED display

Camera's

Qua camera’s zijn er duidelijke verschillen tussen de twee toestellen. De Samsung S22 heeft drie camera’s aan de achterkant van 10, 12 en 50 MP en een selfiecamera van 10 MP aan de voorkant. De iPhone 14 is voorzien van twee camera’s van 12 MP aan de achterzijde en een selfiecamera van 12 MP met verbeterde Autofocus. Dankzij de Photonic Engine van de iPhone is de kwaliteit van je foto's is geweldig bij alle soorten licht, binnen of buiten en ook ‘s nachts. Kleuren zijn lekker intens en je ziet veel details. Dieptes zijn beter te zien dankzij True Depth.
Samsung biedt een soortgelijke functie met de AI Image Enhancer. Maak je graag video's, dan is Action Mode helemaal iets voor jou. Met deze modus kun je lekker in beweging blijven tijdens het filmen en alsnog blijft je beeld stabiel. Samsung heeft ook een Video Stabilization functie, deze helpt je om bij weinig licht video’s te maken die er nog steeds vloeiend uitzien. Beide telefoons schieten video’s in 4K. Zo heeft hebben de camera's zowel de iPhone 14 als de Samsung S22 aardig wat in petto.

Samsung S22

 • 4 camera's: 10, 10, 12 en 50 MP

 • AI Image Enhancer

 • Video Stabilization

 • 4K video

iPhone 14

 • 3 camera’s van 12 MP

 • Photonic Engine

 • Action Mode

 • 4K video

Batterij en opslag

De batterijcapaciteit van de Samsung S22 en de iPhone 14 verschilt weinig met elkaar, de capaciteit van de S22 is iets groter. Maar met beide toestellen kun je met gemak heel de dag appen, bellen je favoriete series bingen of gamen.

Qua opslag kun je bij beide toestellen kiezen voor 128 GB en 256 GB opslaggeheugen. Maar de iPhone 14 biedt ook de mogelijkheid voor 512 GB. Sla jij graag heel veel grote bestanden op op jouw telefoon? Dan is de iPhone 14 misschien iets voor jou. De Samsung S22 heeft net iets meer werkgeheugen, wat ervoor zorgt dat je wat sneller kunt schakelen tussen apps. Echter mag de iPhone 14 er qua snelheid ook zeker wezen. Dus met beide telefoons heb je een snel toestel in handen.

Het vlotte en efficiënte karakter van de iPhone 14 wordt ondersteund door de razendsnelle A15 Bionic chip. Als je de prestaties van deze chip met de Exynos 2200 chip van de Samsung S22 vergelijkt, dan is er een duidelijke winnaar. De Exynos 2200 is absoluut een powerhouse is die het werkgeheugen van de S22 aandrijft en voor een hoge beeldkwaliteit zorgt. Maar uiteindelijk is de A15 Bionic chip alsnog de betere chipset wanneer je de prestaties bekijkt.

Samsung S22

 • Batterij: 3700 mAh 

 • Opslag: 128 GB of 256 GB

 • Chip: Exynos 2200 4nm

iPhone 14

 • All-day battery

 • Opslag: 128 GB, 256 GB of 512 GB 

 • Chip: A15 Bionic

Welke is beter?

Samsung S22 vs iPhone 14: welke heeft jouw voorkeur? Ondanks dat sommige features net wat van elkaar verschillen, hebben beide telefoons een heleboel ultra goede functionaliteiten. De Samsung S22 heeft op het gebied van werkgeheugen net wat meer power. En de Samsung S22 heeft ondanks hetzelfde formaat display als de iPhone 14 een betere beeldkwaliteit, heel geschikt voor games. Aan de andere kant presteert de chip van de iPhone 14 beter dan die van de S22. Op beide toestellen zijn de camera's echt fantastisch en kun je je creativiteit laten gaan met allerlei leuke features. Uiteindelijk is de keus afhankelijk van jouw telefoongebruik en wensen, maar beide toestellen zijn absoluut de moeite waard!

Meer iPhones vergelijken

Ben je nog niet klaar met vergelijken? Ga dan naar onze iPhone vergelijken pagina waar je nog meer vergelijkingen kunt vinden. Of klik hieronder direct op één van de artikelen:

Andere iPhone toestellen vergelijken? Ga naar onze iPhone vergelijken pagina.

iPhone 14 en iPhone 14 Pro