ANDROID
MAAKT HET LEVEN MAKKELIJKER

Android

Android Inc. is in 2003 opgericht en hier is het idee voor de huidige Android besturingssystemen ontstaan. Met de overname door Google in 2005 kwam het echt van de grond. En nu kom je de software dagelijks tegen in allerlei apparaten en gadgets die een touchscreen hebben. Dus ook bij mobiele telefoons. Verschillende telefoonmerken, zoals Samsung, Xiaomi en OPPO, draaien allemaal op Android. Wereldwijd zijn meer dan 70% van alle mobiele telefoons Android-telefoons. De kans dat je een Android hebt of gaat kopen is vrij groot. Lees daarom nu wat je van Android kunt verwachten. We bespreken hier de belangrijkste features van de meest recente Android updates: Android 12 en Android 13.

Android 13 features

Het nieuwste besturingssysteem heeft Google onlangs op de markt gebracht. Je kunt Android 13 nu gebruiken met de Google Pixel 7 of Google Pixel 7 Pro. Hoe is de gebruikservaring? Dat vertellen we je door hier uitgebreid de tofste features met je te delen.

Android 13

Nóg beter batterijverbruik

De belofte van Android 13 is dat je batterij veel langer meegaat. Dat komt omdat Android 13 heel pro-actief reageert op de manier waarop jouw batterij wordt belast. Ben je tiktoks aan het maken en vergeten je insta en snap uit te schakelen. No worries. Met Android 13 waarschuwt het besturingssysteem je wanneer apps op de achtergrond je batterij leeg slurpen. Heel chill: de waarschuwingen zijn stille meldingen waarmee je meteen met één klik apps kunt uitschakelen.

Kleurrijk scherm

Maak een persoonlijk kunstwerk van je scherm met die nieuwste opties om je achtergrond aan te passen. Met Material You kon je al van alles doen om je telefoon te personaliseren. Nu heeft Android 13 een selectie van nieuwe kleurpaletten toegevoegd aan de bestaande mogelijkheden. Levendig en expressief. Jouw scherm heeft er nog nooit zo uniek uit gezien.

Wie zoekt, die vindt!

En je zal nog makkelijker vinden wat je zoekt met de nieuwe zoekfunctie van Android 13. Vanaf je homescreen kun je direct resultaten zoeken binnen de Play Store, op YouTube en ook in de omgeving van je eigen apparaat. Dat scheelt heel wat stappen. Bovendien kun je je recente zoekopdrachten ook pinnen op je homescreen.

Minder push notifications

Apps moeten je toestemming hebben voordat ze meldingen mogen versturen. En niet omgekeerd. Dat standaard toestemming is gegeven. Dus na een nieuwe app-installatie word je niet ineens overstroomd met push notifications. Wanneer je een app voor het eerst gebruikt, kun je kiezen of je meldingen toestaat of niet.

Yes, si, oui: voorkeurstaal per app

Nog niet álle apps zijn er klaar voor, maar Android werkt eraan dat je de voorkeurstaal per app aan kunt passen. In plaats van één voorkeurstaal voor je hele gebruikservaring, is aan jou de keus. Bij Android 13 kun je er al een beetje van proeven met een handvol apps. In de toekomst zal het voor meer apps mogelijk zijn. Houd ook de volgende updates hiervoor in de gaten. Ben je tweetalig of meertalig, dan is dit een uitkomst.

Android 12 features

In 2021 was de release van Android 12. Het verschil met eerdere updates? Deze Android versie is nóg persoonlijker en ook veiliger. Bij Tele2 kun je de volgende toestellen kopen met Android 12: Samsung Galaxy S22, Samsung Galaxy S22 Plus of OPPO Reno 8. Lees snel verder om meer over de belangrijkste features te weten te komen.

Android 12

Design

Android 12 biedt voor het eerst Material You. De gloednieuwe omgeving van het besturingssysteem. Het hele design is aangepast en je kunt het veel makkelijker veranderen naar jouw smaak en stijl. Dus ga aan de slag en maak van je vergrendelscherm, homescreen en apps een kleurenspektakel dat helemaal bij jou past.

Privacy

Het Privacy Dashboard is dé Android 12 feature die jouw gebruikersgegevens afschermt. Jij bepaalt welke data wordt gedeeld en of apps toestemmingen krijgen voor acties. En het dashboard maakt dit heel makkelijk en overzichtelijk.

Locatie

Google heeft een feature toegevoegd waarbij niet meer je exacte locatie wordt doorgegeven aan apps, maar een geschatte locatie. Zo krijgen apps wel een algemeen idee van waar je bent, maar niet de precieze locatie. Zo kun je wel gebruik maken van apps die om jouw locatie vragen, maar hoef je niet alles te delen. Dit kan bijvoorbeeld bij een Weer app worden toegepast. Deze hoeven niet precies te weten waar je bent om je te informeren over de lokale weersomstandigheden.

Slaapstand

Om je telefoon en vooral de batterij niet al te veel te belasten, kun je met Android 12 apps in de slaapstand zetten. Heel handig als je je telefoon veel gebruikt en vaak allerlei apps open hebt staan. Het nadeel hiervan is dat de opslag van je telefoon overvol raakt. Heb je een app niet nodig? Zet 'm dan in de slaapstand! Dan gebruikt de app minder opslagruimte, maar blijft het wel op je telefoon staan. Klaar voor gebruik wanneer je wil.

Google Assistent

Wil je snel gebruik kunnen maken van Google Assistent? Met deze Android 12 feature heb je alle informatie binnen één handomdraai paraat. Je drukt op de aan/uit-knop van je mobiele telefoon en Google Assistent is geactiveerd. Superhandig!

Android telefoon kopen bij Tele2

Zin in een Android telefoon? Zoals bijvoorbeeld een Samsung:

Liever een OPPO? Ga dan naar:
En Xiaomi is ook een Android-telefoon. We hebben de:

 

Mobiele telefoons