Sony Xperia 10 II: goedkope telefoon met veel extra’s

De Sony Xperia 10 II is een betaalbare telefoon die je nu kunt kopen met abonnement bij Tele2. Hij heeft een heerlijk groot scherm om vlogs te kijken en te gamen, drie camera’s aan de achterkant en beschikt over de nieuwste Android-versie. Check snel alle ins en outs over deze krachtpatser in deze Sony Xperia 10 II review.

Sony Xperia 10 II specs op een rij

De Xperia 10 II is een betaalbaar model van Sony met veel pluspunten die normaal alleen dure telefoons hebben. Hij heeft bijvoorbeeld hardware die eigenlijk zijn prijscategorie te boven gaat. De snelle, maar heerlijk zuinige Snapdragon 665-processor zorgt dat je apps soepel opstarten en fijn werken. Dit komt omdat bij deze octacoreprocessor vier kernen met 2 GHz veel rekenkracht hebben en vier andere kernen met 1.8 GHz de minder zware taken uitvoeren. Dankzij goede afstemming tussen de kernen is deze chipset lekker zuinig, zodat de batterij van 3600 mAh lang meegaat. Ook laad je deze dankzij Fast Charge snel op. Een fijn voordeel van de Sony Xperia 10 II? Hij heeft standaard 128GB opslag. Genoeg om al je series offline mee op te slaan! En dankzij 4GB werkgeheugen schakel je lekker snel tussen een game en WhatsApp. Ideaal om snel een gevatte reactie te lozen in de groeps-app! ;-)

Stijlvol, slank waterdicht ontwerp

We zeiden het al: de Sony Xperia 10 II heeft allerlei voordelen van dure telefoons. Zo is dit model stof- en waterdicht dankzij het IP65/IP68-certificaat. Wordt ‘ie nat in de regen? Geen paniek, want daar kan de telefoon tegen. De duurdere Sony Xperia 1 heeft dit voordeel ook. Je moet er natuurlijk niet mee gaan zwemmen, maar de telefoon kan een halfuur tot anderhalve meter onder water blijven. Andere voordelen van het ontwerp? Hij heeft een lang, slank ontwerp dat met 151 gram lekker licht is. Ook is de telefoon met 8.2 lekker dun, zodat je ‘m makkelijk in je broekzak doet en hij fijn vasthoudt. De randen rondom het scherm zijn dun en daarom is de telefoon niet groter dan noodzakelijk. Aan de zijkant zit een vingerafdruksensor.

Perfect scherm om te streamen

Onze tip: neem de Sony Xperia 10 II met een goedkoop Unlimited abonnement van Tele2. Met deze telefoon trek jij het internet namelijk he-le-maal leeg. Komt door z’n scherm. Dat is met 6 inch gigantisch en dankzij de OLED-schermtechnologie fenomenaal. Denk aan: hartstikke hoge helderheid en de beste kleurweergave. Kleuren spatten van het scherm af, of je nou een vlog kijkt, je serie binget of een spel speelt. En elk detail is goed te zien, want het scherm heeft een hoge Full HD+-resolutie van 2520x1080 pixels. Ander voordeel: de breedbeeld schermverhouding van 21:9. Zo benut je tijdens het streamen van een film het complete scherm en zijn balken onder en boven in beeld afwezig. Bovendien hoor je dankzij de prima speakers het geluid altijd hartstikke goed. Een goedkopere Sony die ook ideaal is om te streamen is de Sony Xperia L4. Deze telefoon heeft een groter scherm, maar wel met lagere resolutie.

Sony Xperia 10 II camera’s: drie prima musketiers

Aan de achterkant van de Sony Xperia 10 II zit het cameratrio. Deze staan onder elkaar en maken foto’s in 12, 8 en 8 megapixel. De telelens van 8 megapixel kan 2x inzoomen, zonder kwaliteitsverlies. Handig om een mooie close-up te maken. En wil je iedereen op de familiefoto krijgen tijdens het gezellige weekend weg met z’n allen? Tover dan de ultragroothoeklens tevoorschijn om het beeld extra wijd te maken. Filmen kan in 4K en dankzij de flitser maak je ook bij minder licht een heldere foto. Beeldbellen in topkwaliteit? Zorgt de 8-megapixelcamera aan de voorkant wel voor. Hallo HouseParty! Oók een topcamera voor je selfies trouwens! Check bovenaan de pagina de actuele Sony Xperia 10 II prijs.