Digital detox

Je hoort de term tegenwoordig steeds meer: digital detox. Een stapje terug van het hectische digitale leven dat we anno 2018 met z’n allen leven. Natuurlijk heeft altijd en overal connected zijn een heleboel voordelen. Alleen soms mag het wel een tandje minder. Misschien tijdelijk, misschien wel voor altijd. Hoe dan ook is de Nokia 8110 de ideale metgezel op dit nieuwe avontuur. Het toestel heeft alle essentiële functies van een telefoon, maar doet afstand van de eindeloze prikkels die bij een smartphone horen. Ein-de-lijk rust!

Nokia 8110: net als vroeger

Maar wacht… Was de Nokia 8110 niet zo’n oude Nokia uit het jaar nul? Klopt! Om precies te zijn uit 1996. Misschien ken je ‘m nog wel uit The Matrix, waar hij door hoofdrolspeler Neo gebruikt werd. Dat waren nog eens tijden. Toch gaat het hier echt om een moderne telefoon. Nokia heeft namelijk een remake van de 8110 gemaakt. Omdat het kan, maar ook omdat het ontwerp van de Nokia 8110 eigenlijk best goed was. Het klepje over het toetsenbord zorgt ervoor dat je toestel goed beschermd blijft en je telefoontjes makkelijk kunt opnemen. Dat het toestel een beetje krom is betekent dat hij goed in de hand ligt en netjes tegen je gezicht past tijdens het bellen. Bovendien dankt deze Banana Phone er zijn iconische bijnaam aan. Het gele kleurtje maakt ‘m af.

Eenvoudig en betrouwbaar

Wat deze Nokia 8110 dus niet is, is een smartphone met alles erop en eraan. Wat het wél is, is een eenvoudig en betrouwbaar toestel. De stevige plastic behuizing zonder touchscreen zorgt dat er weinig aan kapot kan en de bediening is ouderwets eenvoudig. Dag ingewikkelde weegbewegingen, oneindige menu’s en eindeloze opties die je nooit gaat gebruiken; hallo eenvoudige bediening met knopjes, simpel hoofdmenu en functies die je écht nodig hebt. Omdat de Nokia 8110 zo eenvoudig is gaat de batterij bovendien extreem lang mee. Zo mis jij nooit meer dat belangrijke telefoontje. Ideaal!

Van alle gemakken voorzien

De Nokia 8110 is dus eenvoudig, betrouwbaar en een oase van rust. Toch is hij opvallend compleet. Deze Nokia heeft een zaklamp, is spatwaterdicht, heeft een radio en slikt geheugenkaartjes zodat je er eindeloos muziek op kunt zetten. Dan zijn we er nog lang niet: de Nokia 8110 kan nog veel meer. 4G? Check! Camera? Check! Google Maps? Check! WhatsApp? Bijna check… Tijdens de release is het sms’en van de 21e eeuw nog niet mogelijk op de Nokia 8110, maar de functie komt er wel aan. Dankzij KaiOS, een besturingssysteem voor ‘slimme feature phones’ als de 8110, wordt er het nodige ontwikkeld voor dit toestel. Waaronder dus WhatsApp en zelfs Google Assistent. Oh, en natuurlijk Snake. Laten we eerlijk zijn: dat wil je!

Veelgestelde vragen over de Nokia 8110

 • Is de Nokia 8110 spatwaterdicht?

  Ja, het toestel is spatwaterdicht en stofbestendig. Zo hoef jij je nooit zorgen te maken om dat belletje in de regen! Maar een plons in het water is niet aan te raden.

 • Kan ik Whatsappen met het toestel?

  En of! Sinds vorig jaar april is het mogelijk om te Whatsappen met een Nokia 8110.

 • In welke kleuren is de Nokia 8110 verkrijgbaar?

  Het toestel is te verkrijgen in de kleuren zwart en geel. Welke kleur kies jij?

 • Heeft de Nokia 8110 4G?

  Ja zeker! Ondanks dat de telefoon misschien gebaseerd is op het toestel van vroeger, is het internet dat zeker niet. Zonder enige problemen kan jij lekker genieten van een razendsnel 4G netwerk.

 • Hoe groot is de Nokia 8110?

  133,45 x 49,3 x 14,9 mm

 • Is de Nokia 8110 zwaar?

  Integendeel, de nokia weegt maar 117 gram.

 • Ik twijfel nog over mijn toestelkeuze, kunnen jullie mij helpen?

  Dat kunnen wij zeker! Met onze toestelvergelijker kun jij verschillende telefoons vergelijken. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

 • Welke Nokia toestellen verkoopt Tele2 nog meer?