De nieuwe Samsung Galaxy: Blijf op de hoogte!

Wil je meteen op de hoogte zijn wanneer Samsung zijn nieuwe toptelefoon aankondigt? Schrijf je in en we laten het je meteen weten. Wie weet heb jij ’m dan als eerste in huis.

Samsung Galaxy S-serie: alle geruchten op een rij

Zoals ieder jaar weet Samsung weer hoge verwachtingen te creëren en 2022 is absoluut geen uitzondering! De geruchten gaan namelijk dat er een gloednieuwe toevoeging komt aan de razendpopulaire Galaxy S-serie als opvolger van de Samsung S21 die in 2021 werd gelanceerd. Het ziet er naar uit dat Samsung maar liefst drie nieuwe toestellen uitbrengt. De Samsung S22, Samsung S22 Plus en de Samsung S22 Ultra. Speciaal voor jou hebben we alle geruchten voor jou onder elkaar gezet. Van alle toffe specs en camera tot wanneer je ‘m kunt kopen.

Wanneer is de nieuwe S-serie te koop?

8 februari 2022. Die datum moet je in je agenda noteren. Want dan kondigt Samsung volgens de laatste geruchten de Samsung Galaxy S-serie aan. De toptelefoons uit deze nieuw serie zouden dan op 18 februari 2022 al beschikbaar zijn.

Design van de nieuwe Samsung serie

De Samsung Galaxy S en de S Plus worden volgens meerdere websites een stukje kleiner dan hun voorgangers. Naar verluidt zullen de display’s 6.1 inch en 6.6 inch worden. Het uiterlijk van de telefoons verandert waarschijnlijk niet radicaal. En waarom zouden ze bij Samsung? De Galaxy S21 is al een adembenemend mooie smartphone. Wat vooral veranderd qua uiterlijk is de cameramodule. Dit komt omdat de opstelling van de camera’s nu verticaal wordt, aldus bronnen. Bij de Galaxy S21 staan ze naast en onder elkaar.

Voor de Galaxy S Ultra is het een ander verhaal, voor dit toestel zijn er juist wél wijzigingen aan het design aangebracht. Waar de andere twee telefoons ronde randen hebben, is de S Ultra een stuk hoekiger. Dit komt waarschijnlijk om zo plek te bieden aan een S-Pen, hierover later meer! De Ultra wordt de grootste van de drie telefoons met een display van 6.8 inch.

Bronnen: SamMobile en @OnLeaks

Alles over de camera specs

De beste telefoons van Samsung horen tot de beste telefooncamera's ter wereld. Daarom wordt verwacht dat er ook bij de nieuwe Samsung S22 flink wordt uitgepakt. Samsung slaat waarschijnlijk de handen ineen met camerafabrikant Olympus om extra goede camera’s voor de telefoon te maken. De hoofdcamera maakt volgens geruchten foto’s in 50 megapixel. Daarnaast zou er een ultragroothoeklens komen van 12 megapixel en een telelens van 10 megapixel. Die laatste kan 3x optisch inzoomen. Dat is inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Selfies schiet je met de Galaxy S22 volgens de laatste geruchten in 10 megapixel.

Net als de Samsung Galaxy S, maakt de S Plus als het goed is foto’s in 50 megapixel. Ter ondersteuning zou hij een ultragroothoeklens en telelens van 12 megapixel krijgen. De ultragroothoek is er voor panorama’s, de telelens om zonder kwaliteitsverlies 3x in te zoomen. De selfiecamera schiet waarschijnlijk foto’s in 10 megapixel.

Foto’s maken in 108 megapixel? Bijna ondenkbaar zou je zeggen. Maar volgens de laatste geruchten kan het straks echt met de Samsung S Ultra camera. Dat is fotograferen in absolute topkwaliteit. Ook omdat de camera een extra groot diafragma van f/1,8 krijgt. Zo maak je ook bij weinig licht fenomenale foto’s. Aan de achterkant komt een ultragroothoeklens van 12 megapixel met een zichtveld van maar liefst 120 graden. Zo krijg je extra veel op de foto. En dan zijn er ook nog eens twee telelenzen van 10 megapixel. Eentje heeft 3x optische zoom, de ander maar liefst 10x. Zo fotografeer je als door een sterrenkijker. De selfiecamera is volgens de geruchten ook iets bijzonders. Deze camera aan de voorkant maakt waarschijnlijk foto’s in maar liefst 40 megapixel. Daarmee is het met stip misschien wel de beste selfiecamera die je kunt krijgen.

Bronnen: SamMobile, GalaxyClub en @TechyPreacher

Waanzinnige features

Het is altijd de vraag wat fabrikanten onder de motorkap verbeteren aan een nieuwe telefoon. Waarschijnlijk krijgt de Samsung S22-serie de bliksemsnelle Exynos 2200 processor van Samsung. Wat dit betekent? Gamen en streamen in de absoluut hoogste topkwaliteit. Zonder te haperen. Perfect in combinatie met 5G. Schakelen tussen apps gaat ook snel op de nieuwe Samsung. Volgens geruchten kun je voor de Galaxy S en S Plus kiezen uit 8GB werkgeheugen en een opslagruimte van 128 GB of 256 GB. Voor de S Ultra heb je nog meer mogelijkheden. Hierbij heb je de keuze uit 8 GB of 12 GB RAM geheugen en opslaggeheugens van 128 GB, 256 GB en zelfs 512 GB!

Qua batterij verschillende de drie telefoons van elkaar. Volgens bronnen krijgt de Galaxy S een accu van 3.700 mAh, die van de S Plus zal 4.500 mAh worden en de S Ultra is voorzien van de grootste batterij, namelijk 5.000 mAh. Meer dan genoeg dus om heel de dag door gebruik te kunnen maken van je telefoon. Is ie straks toch echt een keer leeg? Geen zorgen! Alle drie de toestellen zijn voorzien van de functies snelladen en draadloos opladen. Jouw batterij zal dus nooit lang op 0% staan.