Premium voor topprijs

Een futuristisch ontwerp met ontzettend dunne schermranden, gemaakt van glas en aluminium… Normaal zijn dat de ingrediënten voor een dure smartphone. Maar wat Huawei met de P20 Lite doet is heel uitzonderlijk. De telefoon is betaalbaar, maar ziet eruit als een exclusief exemplaar uit de hoogste prijscategorie. Zoek je voor je abonnement dus een smartphone die opvalt door zijn stijlvolle design? Dan is de Huawei P20 Lite absoluut het overwegen waard. Je hebt bovendien keuze uit twee mooie kleuren: Midnight Black en Klein Blue.

Groot en helder scherm

Het scherm van de nieuwe Huawei is heel groot: 5,84 inch om precies te zijn. Groter dan veel andere smartphoneschermen, maar door de dunne schermranden merk je dat niet aan de afmetingen van de telefoon. Dan het scherm zelf: dit heeft een hoge Full HD+-resolutie van 2280 x 1080 pixels. Hierop zijn je video’s en apps superscherp te zien. Ook ongekend voor een midranger als de Huawei P20 Lite is dat het scherm een breedbeeld schermverhouding heeft van 18:9. Het scherm is hierdoor extra lang. Normaal is dat alleen weggelegd voor de allerduurste telefoons, maar met Huawei P20 Lite geniet jij ook gewoon van deze XXL-luxe!

Snel en betrouwbaar

De P20 Lite draait op Android 8 Oreo met de Emotion-interface van Huawei. Hierdoor heeft de smartphone wel wat weg van een iPhone. Apps staan standaard op het startscherm en Android heeft handige Huawei-apps. De P20 Lite is daardoor extra veelzijdig. Daarnaast is ‘ie ook supersnel. Dit komt door de krachtige Kirin 659, een processor die Huawei zelf ontwierp. Hij heeft acht kernen en een hoge maximumkloksnelheid van maar liefst 2,36 GHz. Tel daar 4GB werkgeheugen bij op en je hebt een krachtpatser van een smartphone in je handen! Altijd lekker: de batterij is met 3000 mAh supergroot. Nooit meer gedoe meer met een lege telefoon: check!

Huawei P20 Lite: telefoon met bijzondere extra’s

Het is een telefoon die alles kan wat veel topmodellen ook kunnen. Zo zit er aan de achterkant een vingerafdruksensor waarmee je de Huawei P20 Lite ontgrendelt. Tip van ons: de vingerafdruksensor is ook handig om je mobiele betalingen mee te beveiligen! Verder is fotograferen op het lijf van de telefoon geschreven. Aan de achterkant zit een dubbele lens. Dit is leuk om te spelen met scherptediepte, oftewel het bokeh-effect. Je schiet daarmee foto’s in 16 en 2 megapixel. Aan de voorkant zit ook een echte klasbak van een camera. Hiermee schiet je je selfies in maar liefst 16 megapixel! Moet je nieuwe telefoon voor je abonnement een killer camera bevatten? Dan zit je dus zeker goed met de Huawei P20 Lite.

Veelgestelde vragen over de Huawei P20 Lite

  • Wat kost de Huawei P20 Lite?