je oude
telefoon
inruilen

Ruil je oude telefoon in voor keiharde knaken.
Bereken je inruilwaarde
Telefoon inruilen

Hoe werkt het?

Zo makkelijk heb je nog nooit geld verdiend. En tegelijkertijd wat goeds gedaan voor onze planeet. Je vult wat gegevens in, klikkerdeklik en wacht op de envelop om je oude telefoon te versturen. Dan een relaxed loopje naar PostNL, dutje doen en kijk: die dikke euri worden bijgeschreven op je rekening! En wij recyclen je ingeruilde telefoon. Lekker duurzaam, toch?!
1. Bereken inruilwaarde
2. Verstuur telefoon
3. Controle & bevestiging
4. Pieken in de pocket
Je oude telefoon inruilen

Je oude telefoon inleveren kan je geld opleveren! Dat klinkt aantrekkelijk: je iPhone inleveren of cashback voor je Samsung? Dat kan natuurlijk bij Tele2.Wat voor toestel of merk je ook hebt, je kunt je telefoon inruilen zodat je nog wat extra harde euro’s hebt om je nieuwe telefoon mee te betalen.

Verschillende telefoons hebben na gebruik niet altijd meer dezelfde waarde. Wat je terugkrijgt voor het inruilen van je iPhone kan verschillen van een inruil van een Samsung of een Nokia. Voordat je beslist wat je wilt uitgeven aan een nieuwe, is het goed om vast te weten wat je van ons terugkrijgt voor het inleveren van je oude telefoon. En dat kan eenvoudig door waardebepaling vooraf.

Twijfel? Gewoon doen!

Twijfel je of je je telefoon zult inruilen, geen probleem! Wanneer je een nieuwe uitkiest kun je ook tijdens maar ook nog na je bestelling je telefoon inruilen. Want misschien heb je wel een zusje, neefje, buurmeisje of tante die gaat huilen als hoort dat je je iPhone hebt ingeruild in plaats van aan hen cadeau te doen. Maar mocht je dus onverhoopt op het familiefeest enorm moe geworden zijn van je tante, dan kun je die iPhone alsnog inruilen!

Je oude iPhone verkopen kan best wat gedoe zijn via tweedehands platformen. Onderhandelen over de prijs, ergens moeten afspreken met een vreemde, gedoe met verzenden… Geen zin in? Snappen we! Bij Tele2 kun je zonder moeite je oude telefoon inleveren voor, tijdens of nadat je bij ons een nieuwe blitskikker hebt uitgezocht. En je kan vooraf al checken wat voor cashback je op je Samsung krijgt, hoeveel knaken je oude Sony telefoon inruilen oplevert, of wat je Huawei uit 2016 nog waard is. Oude telefoons inleveren is niet merkgebonden.

Groen, groener, groenst

Naast het feit dat je oude telefoon geld waard is, is het ook een stuk beter voor het milieu. Lekker ecologisch verantwoord. Want de oude telefoon die je inlevert wordt (gedeeltelijk) hergebruikt. Of je afgedankte telefoon krijgt een tweede leven bij iemand anders. En daar worden alle plantjes en beestjes en natuurlijk wij als mensen een stuk beter van. Nu én in de toekomst. Dus ga voor deze weldaad! Dat je er zelf nog een leuk zakcentje aan overhoudt, is natuurlijk (ja, we zeiden het echt) een hele fijne bijkomstigheid. Inruilen dus die oude telefoon!

Ben je zo’n verzamelaar die nooit iets weg kan gooien? Let dan even extra goed op. Want die oude telefoons inleveren die nu in je keukenla stof liggen te happen, zijn geld waard. Dus jij krijgt cashback voor je het inruilen van je telefoon en je kunt op die plek dan weer allerlei andere leuke dingen gaan verzamelen. Een duidelijke win-win-situatie! Dus hup, zoek op die stokoude Nokia, Apple, HTC of Samsung voor inruil! Ook merken die niet te koop zijn op Tele2, kun je toch inruilen. Oude telefoons leveren rust, ruimte en ook nog een besparinkje op. Lekker bezig.

Veelgestelde vragen

Hoe profiteer ik als mijn oude telefoon verkoop?

Heel simpel, je krijgt er geld voor. En dat is altijd prettig. Haal dus snel je oude telefoon uit die stoffige la en stuur hem op. Je doet dan ook nog iets geweldigs voor onze planeet. Wereldwijd worden er namelijk 1,5 miljard nieuwe smartphones per jaar geproduceerd. Dit geeft broeikasgassen en gevaarlijk afval. Ook worden schaarse grondstoffen gedolven die uiteindelijk op kunnen raken. Door je oude telefoon een tweede leven te gunnen, ben je dus lekker duurzaam bezig en daar profiteert iedereen van.

Waar gaat mijn telefoon naartoe?

Verkoop je je oude telefoon via Tele2, dan verkoop je het aan onze partner Redeem. Redeem heeft ruim 20 jaar ervaring in het recyclen en opnieuw vermarkten van mobiele apparatuur zoals telefoons. Dat zit dus wel snor.

Hoe verkoop ik mijn telefoon?

Je vult je IMEI-nummer en type telefoon in. Daarna geef je de conditie van de telefoon op. Je krijgt nu een waarde. Dit bedrag is nog niet definitief. Na ontvangst van je telefoon kijkt er een expert naar en krijg je een sms met de werkelijke waarde. Is deze lager en ga je hier niet mee akkoord, dan krijg je de telefoon kosteloos teruggestuurd.

Wat is een IMEI-nummer en waar vind ik dit?

Het IMEI-nummer is een unieke code van je telefoon. Het bevat geen spaties of streepjes etc. Typ *#06# in op je telefoon en je ziet het verschijnen. Let op: als je telefoon Dual SIM is, geeft het 2 IMEI-nummers weer. Je kunt het eerste gebruiken.
Bij sommige telefoons staat het IMEI-nummer ook op de achterkant, op de simtray of onder de batterij. Daarnaast vind je het terug op het telefoondoosje en het garantiebewijs.

Waar vind ik welk type telefoon ik heb?

Het type telefoon dat je hebt, vind je bij ‘Telefooninfo’ of ‘Over de telefoon’ onder ‘Instellingen’. Bij sommige telefoons staat het type/model ook op de achterkant, op de simtray of onder de batterij. Of je vindt het terug op het telefoondoosje en het garantiebewijs.

Hoe stuur ik mijn telefoon op?

Na online aanmelding van je telefoon, ontvang je een sms met bevestiging en verdere instructies. Binnen 3 werkdagen krijg je ook een envelop in de bus. Je hoeft alleen maar je telefoon in deze envelop te stoppen en af te geven bij een PostNL punt. Bewaar het verzendbewijs goed.

Ik ben geen klant van Tele2, kan ik toch mijn telefoon inruilen?

De telefoon kan alleen ingeruild worden als je klant bent van Tele2.

Hoe en wanneer krijg ik mijn geld?

Je krijgt binnen 3 werkdagen na ontvangst van je telefoon een sms met de bevestiging van de waarde. Is deze direct in orde, dan heb je uiterlijk 4 werkdagen later het geld op je rekening. Hier hoef je verder niks voor te doen.

Waarom is de geboden waarde lager dan de op de website getoonde waarde?

De getoonde waarde op de website is 10 werkdagen geldig. Als Redeem je telefoon na deze periode ontvangt, kan het zijn dat de marktwaarde is gezakt en wordt de waarde aangepast. Het kan ook gebeuren dat de expert vindt dat de conditie van je telefoon afwijkt van de opgegeven conditie. In dat geval daalt de inruilwaarde en ontvang je een sms en e-mail met een nieuw voorstel. Ga je akkoord, dan ontvang je je geld binnen 3 werkdagen op je rekening. Ben je het er niet mee eens, dan sturen we de telefoon zonder kosten naar je terug. Als het mogelijk is, vertellen we je ook de reden waarom je telefoon lager is gewaardeerd.

Wat gebeurt er met mijn oude telefoon na verkoop?

De meeste telefoons worden geschikt gemaakt voor hergebruik. Data en gebruiksgegevens worden gewist en eventuele kapotte onderdelen vervangen. Daarna wordt de telefoon getest en verkocht. De meeste gaan naar Afrika of Azië. Telefoons die niet meer geschikt zijn voor hergebruik worden op een gecertificeerde manier gerecycled. Bij dit proces worden bijvoorbeeld de schaarse metalen uit de telefoon gehaald voor hergebruik.

Waar kan ik terecht met vragen?

Je verkoopt je telefoon aan onze partner Redeem. Vragen kun je per e-mail richten aan RedeemNL@dynafix.com.

Tele2 kan vanwege de privacywetgeving helaas geen informatie achterhalen over de status van je verkoop aan Redeem.